Kleur en vormen leren met peuters en kleuters

mrt 19, 2020 | knutselen met kinderen, Printables | 4 reacties

Wil jij de allerkleinste kind(eren) op een leuke manier vormen en kleuren leren kennen. Met de gratis printabels krijg je 20 kaarten waarmee je een goed begin kan maken. 

Kleuren en vormen leren kan je al vanaf eej jonge leeftijd mee beginnen. Met de 20 kaarten kan je op verschillende manieren aan de slag.

Uitleg

Eerst heb je een kaart dat in het midden een stippellijn heeft. De bovenste helft staan de kleur en vorm op aangegeven samen met de woorden.

Op het onderst helft van de kaart heb ik  voorwerpen. Deze hebben de zelfde kleur als de bovenste helft. De voorwerpen worden benoemd in de bovenste helft van de kaart. 

Voor de allerkleinste kan je de kaarten door de helft knippen. Samen de voorwerpen ontdekken. Is je kind al iets ouder dan kan je er voor kiezen om de voorwerpen uit te knippen. Nu kan je kind de voorwerpen bij de juiste kleur plaatsen. 

In totaal heb ik 10 kleuren en vormen. De kleuren en vormen kunnen iets van elkaar afwijken. Zo kan de roze vormen onderling iets verschillen, zo leert een kind dat er verschillende tinten roze zijn. 

Ik hoop dat het duidelijk is hoe je de kaarten kan gebruiken.

Hoe kan ik aan de kaarten komen?

Download de files van de 10 kleuren en vormen kaarten. Op een aantal A4 papiertje staat een stippellijn, knip dit doormidden. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden kaart. ↓

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kleuren en vormen kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan. Knip de vormen uit en een deel van de kaarten in tweeën en het spelend leren kan beginnen.

Wil je graag nog meer leerplezier met je peuter of kleuter? In de shop ↓ heb ik nog veel meer leuke leerstof.

Vormen en kleuren leren

Vormen en kleuren leren met peuters en kleuters. Met 29 pagina’s vol leuke opdrachten om samen te spelen en leren.

1,50

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

4 Reacties

 1. Tatsiana

  Ik wet niet hoe of wat, maar had moeilijkheden met het downloaden. Ik vrees dat ik het uiteindelijk zonder het goed door te hebben, misschien wel verkeerd heb opgeslagen. Het is echter wel mijn bedoeling om dit enkel te gebruiken voor mijn dochter te stimuleren om de kleurtjes te leren kennen. Alvast bedankt

  Antwoord
  • Melanie

   Het zou het gewoon moeten doen. Omdat alles in mijn google drive staat kan het zijn dat je google drive moet openen. Krijg je helemaal niks te zien of lukt het niet om te downloaden?

   Antwoord
 2. Mirjam

  Ik krijg de kaarten ook niet gedownload als ik klik op gratis pdf vormen en kleuren kaarten. Jammer want had ze super graag willen gebruiken als thema voor mijn gastouderopvang

  Antwoord
  • Melanie

   Alles staat open om te downloaden. Wel heb je een google account met google drive er voor nodig. Misschien dat het daarom niet lukt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This