Kleur en vormen leren met peuters en kleuters

knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Wil jij de allerkleinste kind(eren) op een leuke manier vormen en kleuren leren kennen. Met de gratis printabels krijg je 20 kaarten waarmee je een goed begin kan maken. 

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Kleuren en vormen leren kan je al vanaf eej jonge leeftijd mee beginnen. Met de 20 kaarten kan je op verschillende manieren aan de slag.

Uitleg

Eerst heb je een kaart dat in het midden een stippellijn heeft. De bovenste helft staan de kleur en vorm op aangegeven samen met de woorden.

Op het onderst helft van de kaart heb ik  voorwerpen. Deze hebben de zelfde kleur als de bovenste helft. De voorwerpen worden benoemd in de bovenste helft van de kaart. 

Voor de allerkleinste kan je de kaarten door de helft knippen. Samen de voorwerpen ontdekken. Is je kind al iets ouder dan kan je er voor kiezen om de voorwerpen uit te knippen. Nu kan je kind de voorwerpen bij de juiste kleur plaatsen. 

De tweede kaart ga ik verder op de vorm. deze kaart heeft de zelfde vorm in verschillende kleuren en grote. Knip dit uit en laat je kind de kleuren of vormen bij elkaar zoeken. 

In totaal heb ik 10 kleuren en vormen. De kleuren en vormen kunnen iets van elkaar afwijken. Zo kan de roze vormen onderling iets verschillen, zo leert een kind dat er verschillende tinten roze zijn. 

Ik hoop dat het duidelijk is hoe je de kaarten kan gebruiken. 

Hoe kan ik aan de kaarten komen?

Download de files van de 20 kleuren en vormen kaarten. Op een aantal A4 papiertje staat een stippellijn, knip dit doormidden. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden kaart. ↓

Belangrijk!!! Wil je aub de bovenstaande of onderstaande foto opslaan op Pinterest, als je het graag wilt opslaan voor later. Niet de pdf bestand vanuit google drive opslaan op Pinterest. Ik blokeer dan de link zodat je er niet meer bij kan. Aan Pinterest geef ik door dat het om mijn eigendom gaat, waardoor je een waarschuwing kan ontvangen van Pinterest. Gebeurt dit te vaak dan kan je een ban verwachten van Pinterest. Dit is voor jou niet leuk en voor mij onnodig veel werk.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kleuren en vormen kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan. Knip de vormen uit en een deel van de kaarten in tweeën en het spelend leren kan beginnen.

 

Lees ook eens:

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Valentijnsdag bingo

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten met kinderen rond het thema Valentijnsdag? Dan is de Valentijnsdag bingo wat voor jou. Met een beetje hulp al vanaf jonge leeftijd te spelen. En het mooie is…. Het is gratis te downloaden. De bingo is goed voor jonge kinderen om...

DIY planeet

Diverse leuke DIY's rond het thema The earth of op zijn Nederlands de planeet/ aarde. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve...

DIY draken.

Op zoek naar draken om te knutselen? Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na...

Wie of wat ben ik. Menselijk lichaam editie.

Raad wat de ander op het plaatje heeft staan, zonder de woorden te noemen die er op je kaartje staat. Een simpel gezinsspel dat zeker voor veel hilarische momenten zal zorgen. Gratis te downloaden Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This