Kleur en vormen leren met peuters en kleuters

knutselen met kinderen, Printables | 4 reacties

Wil jij de allerkleinste kind(eren) op een leuke manier vormen en kleuren leren kennen. Met de gratis printabels krijg je 20 kaarten waarmee je een goed begin kan maken. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Kleuren en vormen leren kan je al vanaf eej jonge leeftijd mee beginnen. Met de 20 kaarten kan je op verschillende manieren aan de slag.

Uitleg

Eerst heb je een kaart dat in het midden een stippellijn heeft. De bovenste helft staan de kleur en vorm op aangegeven samen met de woorden.

Op het onderst helft van de kaart heb ik  voorwerpen. Deze hebben de zelfde kleur als de bovenste helft. De voorwerpen worden benoemd in de bovenste helft van de kaart. 

Voor de allerkleinste kan je de kaarten door de helft knippen. Samen de voorwerpen ontdekken. Is je kind al iets ouder dan kan je er voor kiezen om de voorwerpen uit te knippen. Nu kan je kind de voorwerpen bij de juiste kleur plaatsen. 

De tweede kaart ga ik verder op de vorm. deze kaart heeft de zelfde vorm in verschillende kleuren en grote. Knip dit uit en laat je kind de kleuren of vormen bij elkaar zoeken. 

In totaal heb ik 10 kleuren en vormen. De kleuren en vormen kunnen iets van elkaar afwijken. Zo kan de roze vormen onderling iets verschillen, zo leert een kind dat er verschillende tinten roze zijn. 

Ik hoop dat het duidelijk is hoe je de kaarten kan gebruiken. 

Hoe kan ik aan de kaarten komen?

Download de files van de 20 kleuren en vormen kaarten. Op een aantal A4 papiertje staat een stippellijn, knip dit doormidden. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden kaart. ↓

Belangrijk!!! Wil je aub de bovenstaande of onderstaande foto opslaan op Pinterest, als je het graag wilt opslaan voor later. Niet de pdf bestand vanuit google drive opslaan op Pinterest. Ik blokeer dan de link zodat je er niet meer bij kan. Aan Pinterest geef ik door dat het om mijn eigendom gaat, waardoor je een waarschuwing kan ontvangen van Pinterest. Gebeurt dit te vaak dan kan je een ban verwachten van Pinterest. Dit is voor jou niet leuk en voor mij onnodig veel werk.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kleuren en vormen kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan. Knip de vormen uit en een deel van de kaarten in tweeën en het spelend leren kan beginnen.

 

Lees ook eens:

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

4 Reacties

 1. Tatsiana

  Ik wet niet hoe of wat, maar had moeilijkheden met het downloaden. Ik vrees dat ik het uiteindelijk zonder het goed door te hebben, misschien wel verkeerd heb opgeslagen. Het is echter wel mijn bedoeling om dit enkel te gebruiken voor mijn dochter te stimuleren om de kleurtjes te leren kennen. Alvast bedankt

  Antwoord
  • Melanie

   Het zou het gewoon moeten doen. Omdat alles in mijn google drive staat kan het zijn dat je google drive moet openen. Krijg je helemaal niks te zien of lukt het niet om te downloaden?

   Antwoord
 2. Mirjam

  Ik krijg de kaarten ook niet gedownload als ik klik op gratis pdf vormen en kleuren kaarten. Jammer want had ze super graag willen gebruiken als thema voor mijn gastouderopvang

  Antwoord
  • Melanie

   Alles staat open om te downloaden. Wel heb je een google account met google drive er voor nodig. Misschien dat het daarom niet lukt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This