Kleur en vormen leren met peuters en kleuters

mrt 19, 2020 | knutselen met kinderen, Printables | 4 reacties

Wil jij de allerkleinste kind(eren) op een leuke manier vormen en kleuren leren kennen. Met de gratis printabels krijg je 20 kaarten waarmee je een goed begin kan maken. 

Kleuren en vormen leren kan je al vanaf eej jonge leeftijd mee beginnen. Met de 20 kaarten kan je op verschillende manieren aan de slag.

Uitleg

Eerst heb je een kaart dat in het midden een stippellijn heeft. De bovenste helft staan de kleur en vorm op aangegeven samen met de woorden.

Op het onderst helft van de kaart heb ik  voorwerpen. Deze hebben de zelfde kleur als de bovenste helft. De voorwerpen worden benoemd in de bovenste helft van de kaart. 

Voor de allerkleinste kan je de kaarten door de helft knippen. Samen de voorwerpen ontdekken. Is je kind al iets ouder dan kan je er voor kiezen om de voorwerpen uit te knippen. Nu kan je kind de voorwerpen bij de juiste kleur plaatsen. 

In totaal heb ik 10 kleuren en vormen. De kleuren en vormen kunnen iets van elkaar afwijken. Zo kan de roze vormen onderling iets verschillen, zo leert een kind dat er verschillende tinten roze zijn. 

Ik hoop dat het duidelijk is hoe je de kaarten kan gebruiken.

Hoe kan ik aan de kaarten komen?

Download de files van de 10 kleuren en vormen kaarten. Op een aantal A4 papiertje staat een stippellijn, knip dit doormidden. Hieronder heb ik de link naar de verschillende te downloaden kaart.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kleuren en vormen kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan. Knip de vormen uit en een deel van de kaarten in tweeën en het spelend leren kan beginnen.

Wil je graag nog meer leerplezier met je peuter of kleuter? In de shop ↓ heb ik nog veel meer leuke leerstof.

Vormen en kleuren leren

Vormen en kleuren leren met peuters en kleuters. Met 29 pagina’s vol leuke opdrachten om samen te spelen en leren.

1,50

Lees ook eens:

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest

Gratis Vormen en kleuren leren voor kleuters en peuters
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

4 Reacties

 1. Tatsiana

  Ik wet niet hoe of wat, maar had moeilijkheden met het downloaden. Ik vrees dat ik het uiteindelijk zonder het goed door te hebben, misschien wel verkeerd heb opgeslagen. Het is echter wel mijn bedoeling om dit enkel te gebruiken voor mijn dochter te stimuleren om de kleurtjes te leren kennen. Alvast bedankt

  Antwoord
  • Melanie

   Het zou het gewoon moeten doen. Omdat alles in mijn google drive staat kan het zijn dat je google drive moet openen. Krijg je helemaal niks te zien of lukt het niet om te downloaden?

   Antwoord
 2. Mirjam

  Ik krijg de kaarten ook niet gedownload als ik klik op gratis pdf vormen en kleuren kaarten. Jammer want had ze super graag willen gebruiken als thema voor mijn gastouderopvang

  Antwoord
  • Melanie

   Alles staat open om te downloaden. Wel heb je een google account met google drive er voor nodig. Misschien dat het daarom niet lukt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This