Kerstmis inpak ideeën met kraftpapier.

DIY | 0 Reacties

Een cadeau inpakken hoeft natuurlijk niet ingewikkeld te zijn. Stuk papier om het cadeau en wat plakband om het allemaal op zijn plek te houden en klaar ben je. Uiteraard is hier niks mis mee. Maar waarom niet net dat beetje extra. Dat geeft niet alleen nog leuker maar ontvangt uiteraard ook veel leuker. De persoon die het ontvangt ziet dat je net dat beetje extra aan moeite voor hem of haar hebt gedaan.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Om je te helpen met super leuke cadeau inpak tips heb ik er een aantal voor jou op een rijtje gezet:

Als je gisteren op mijn blog ben langs geweest dan heb je gezien dat ik een adventskalender heb gemaakt. Hierbij heb ik vele cadeautjes super leuk ingepakt ( al zeg ik het zelf) En zo dacht ik dat het jouw wellicht ook kan inspireren. Ook al zijn deze cadeautjes ingepakt met Kerstmis als thema dit is uiteraard ook toe te passen bij andere thema’s. Althans een groot aantal.

Om je te helpen met super leuke cadeau inpak tips heb ik er een aantal voor jou op een rijtje gezet:

 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Rudolph

Zoals je (in de bovenstaande foto) kan zien heb ik Rudolph the Red-Nosed Reindeer alle lof gegeven. Plak een rode pompom als neus op en teken een hooft of hele silhouet. Beide Rudolph is een eyecatcher en zal bij menig mens in de smaak vallen.

Variatie tip:

 • Is kerst voorbij en vindt jij het idee erg leuk. Teken bijvoorbeeld een gezicht van een meisje met lang haar en maak twee paarden staartjes en in elke staart een pompom. Of wat dacht je van een konijn met een pompom als staart. Of een clown met een rode neus.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Moeilijke vormen inpakken.

Soms heb je een vorm wat moeilijk is om in te pakken. Maak er dan een mega snoep van. zo veel leuke manieren om het in te pakken. Wees creatief en leef je uit. Denk niet te moeilijk. En gekke of andere vormen cadeautjes tussen de vierkanten en langwerpige zijn toch een leuke variatie. In de bovenstaande zit een stress bal en viltstiften. De viltstiften heb ik uit de verpakking gehaald zodat het nog net paste in mijn restje papier.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Slinger als decoratie.

Of je het nu zelf maakt uit een restje papier of kant en klaar. Dit idee is leuk voor elk feest. En niet per se alleen voor de Kerst. Een veren boa of eens slinger voor in de boom is ook super om het mee in te pakken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Gebruik diverse materialen.

Linten, tags, veren, kerstballen, takjes en glitter. Bedenk het en plak het er op. Wees niet bang om over de top te gaan. Juist met Kerstmis kan het.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Ruimte voor een envelop

Deze tip is eigenlijk een goeie voor het hele jaar door. Als iemand geld wil en je er toch iets bij wilt geven. Koop een tijdschrift en geef het op deze manier. Al kan ik me niet voorstellen dat je iemand me Kerst geld geeft. Een mooie kerstkaart of gedicht kan je er ook prima tussen plaatsen.

Plak een stuk papier schuin en zet het vast aan de achterklant. Heb je mooi papier dat aan twee kanten bedrukt is dan kan je deze ook zo vouwen dat het ontstaat zoals op de bovenstaande foto.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Tekenen en schrijven:

Teken of schrijf iets leuks op het cadeautje. Je kan een persoonlijke tekening maken die past bij de persoon die het krijgt. Of zijn of haar naam in sierletters. Handlettering is hot dus als je dat een beetje kan dan kan je los gaan. Geen handlettering of teken wonder.

Variatie tips:

 • Sjablonen helpen zie ook mijn creaties.
 • Laat je kind een kerst tekening er op maken voor opa en oma. Alleen dat geeft al zo veel meerwaarde aan het cadeau.
 • Maar wat ook leuk is (wat ik me nu pas bedenk) schrijf een gedicht, kerstliedje of iets over de persoon in kwestie op het papier. Pak het daarna in. Hoe leuk is dat. Kortom hiermee kan je heel veel kanten op.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Stickers plakken.

Vooral met Peuters vind ik dit leuk om te doen. Geen geklieder maar toch even bezig. Kerst stickers zijn volop te koop. Bij de Action spot goedkoop. Leef je uit en plak je cadeautje vol.

Dit waren mijn cadeau inpak tips voor jou. Ik hoop dat je er wat aan hebt en ook een feestje maakt van het inpakken. Welke vind jij het leukst?

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This