Kersthuisje van ijsstokjes

dec 12, 2018 | Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Met ijsstokjes kan je hele leuke dingen maken. En omdat het kerst…. Kersthuisjes van ijsstokjes. Voor in de kerstboom of als decoratie aan de muur. Plak het op een kaart en geef het cadeau. Met de vele opties en knutsel plezier is het een al een feest om te maken.

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging Kerst. Ik hou van de kerstperiode en kan hier dan ook genoeg leuke dingen voor bedenken. Dit keer besloot ik weer eens iets met ijsstokjes te maken….

Dit keer ben ik nogal laat met de crea cross. De uitdaging komt altijd om 6 uur in de ochtend online. Maar ik heb mijn planning echt zo slecht gedaan deze week. Van het weekend besloot ik namelijk om de kinderkamers om te gooien. De knutselkast te plaatsen in de woonkamer enz. enz. Voordat ik er erg in had stond mijn huis compleet op zijn kop. Oeps. En om het nog leuker te maken wilden de kinderen ook nog eens de kerstboom in huis halen. Tja nog meer rommel in een al chaotisch huis. Dit zorgde ervoor dat ik totaal het over zicht kwijtraakten. En voor ik het beseften was het alweer woensdag avond. Pakjesavond. Nee niet het beste moment om achter je laptop te kruipen. Vandaar dat er vanmorgen niks online kwam maar bij deze….

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <25 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Lijm pistool of alles lijm
 • IJsstokjes
 • Bruine acrylverf
 • Kwast
 • Kerstversiersels

Werkbeschrijving:

Kersthuisje van ijsstokjes. Knutselen met kinderen voor een middagje tijdverdrijf.

Het bouwen:

Plaats een horizontaal stokje. Leg daarboven net zo veel stokjes in een verticale lijn, als het stokje lang is. Lijm dit stokje aan de onderkant van de verticale lijn vast. (Zie ↓ foto) Plak aan de bovenkant nog een horizontaal stokje. Dit zorgt ervoor dat de stokjes goed op zijn plek blijven zitten.

Draai nu het om. De achterkant wordt nu de voorkant. Plak nog een horizontaal stokje onderin. Laat nu alles goed drogen.

Het dak is iets lastiger. Je gaat nu van stokjes steeds een stukje af knippen met een schaar. Elk stokje wordt iets kleiner. Ga hier mee door totdat je het dak kan vullen als er diagonaal twee stokjes overheen gelegd worden. (Zie → foto.)

Plak nu in het midden een steun balk zodat alle onderdelen aan elkaar blijven zitten.

Kersthuisje van ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Draai het om. De achterkant wordt nu de voorkant. Lijm de twee stokjes diagonaal vast.

Als alles goed droog is kan je de twee delen op elkaar vastlijmen.

Het kersthuisje is nu af. Als het huisje nog wat wiebelt of meer versteviging nodig heeft kan je dit met schilders tape versterken aan de achterkant. Of als je dit niet in huis hebt met papier en lijm. Washi tape kan ook.

Kersthuisje van ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Verven:

Verf het huisje bruin. Vind je bruin niet mooi kan dit uiteraard ook in een andere kleur. Ik koos voor bruin omdat ik dit huisje daarmee een meer landelijk kerstsfeer vind uitstralen.

Na een laagje verf vond ik het genoeg dekkend. Hier en daar zie je licht de houtnerven er doorheen komen. Ik vind dit mooi, aan jou of je het geheel dekkend wilt hebben. Zo ja dan zal je nog een laagje verf moeten gebruiken.

Als het verf droog is kan het leukste stukje beginnen. Althans ik vind dit het leukste stukje….

Versieren van het kersthuisje:

Uiteraard kan je hier het naar eigen inzicht versieren. Kijk wat je al in huis hebt en doe hier iets mee. Ik had nog heel veel foam kerststickers liggen. Deze kwamen nu mooi van pas. Een kersthuisje is een echte glamour huisje geworden vol glitter. Het andere huisje is traditioneler.

Met watjes maakte in de sneeuw. Let er wel op, watjes en lijm is zo fijn. NOT. Ik had overal lijm aan mijn handen en restjes watjes. Zoiets als pek en veren.

Kersthuisje van ijsstokjes
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tip:

Wil je het kersthuisje ophangen dan kan je aan de achterkant van het huisje een stukje touw of lint vastmaken.

Plak in het huisje een foto van je gezin of kind en geef het cadeau. Maak er een deur of raam in van stevig papier dat open en dicht kan en plaats daarachter een foto. Of hou het simpel, gewoon een foto in het midden van het huisje.

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte kerstornamenten van klei met strijkkralen. En neem een kijkje bij Natasha van Mama duizendpoot. Natascha maakten deze keer een kerst engel ornament voor in de kerstboom.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This