Kerst zuurstok met wc-rollen knutselen

dec 9, 2017 | Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Mega kerst zuurstok maken dat staat al een paar jaar op mijn to do lijstje. En eindelijk ben ik het gaan maken. Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Dit is zo’n knutsel project waarvan ik van te voren geen idee had hoe ik dit zou gaan aanpakken. Zou ik kranten heel strak in elkaar draaien en het afwerken met papier mache? Nee dit idee had gewerkt bij een kleine zuurstok. Maar een grote dat zou lastig worden. Maar hoe zou ik het dan wel gaan aanpakken?

Ineens wist ik het…..

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: > 60 minuten

Benodigdheden:

 • wc rollen, keukenrollen
 • stevig karton
 • kranten
 • schilderstape
 • rood en wit crêpe papier of lappen stof.
 • alles lijm
 • schaar

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Het begin:

Om de zuurstok te kunnen maken ben ik heel veel keuken en wc rollen gaan stapelen.

Elke rol maakte ik met tape aan de volgende vast. Toen ik eenmaal halverwege was met het rechte stuk ben ik het gaan verstevigen.

Een strook stevig karton ben ik gaan knippen. Deze strook maakte ik  ongeveer 10 cm breed. De lengte maakt niet uit maar hoe langer hoe beter. Deze strook ben ik door midden gaan buigen. Meer wc rollen dan de strook lang is maak er nog meer bij. ( Zie bovenstaande ↑ foto)

De strook door de wc rollen heen duwen. Uiteraard kan je ook de wc rollen 1 voor 1 over de strook heen plaatsen en vastzetten met tape aan elkaar.

Omdat ik het pas later bedacht deed ik het deels achter af.

Zei toch ik bedacht het terwijl ik er mee bezig was. 

De strook houd niet alleen de wc rollen op zijn plek maar verstevigd het geheel. De strook zet uit in de wc rollen, waardoor het vast zit.

De boog:

Om te zorgen dat ook de boog vast bleef zitten en verstevigd was moest ook nu de binnenkant verstevigd worden. Weer met karton. Nee dat werkt niet dan is het te lastig om het te buigen. Dit ben ik met kranten gaan doen.

De bocht moet bestaan uit wc rollen. zodat het makkelijker te vormen is. ( Zie bovenstaande ↑ foto)

Verstevigen:

Als de boog klaar is kan je beter de buitenkant ook verstevigen. Dit deed ik door stukken krant met tape er om heen vast te maken. De papier mache methode zou nu ook kunnen. Dit deed ik niet omdat ik een mega zuurstok van ongeveer 130 cm lang heb gemaakt. Het zou een hoop geklieder worden. Geen zin in en dit werkte uiteindelijk ook. Is wel wat lastiger. Aan jou de keuzen.

Wikkel kranten om de zuurstok heen en zet het vast met tape. De boog ziet er in de bovenstaande foto niet echt super uit maar door er nog wat kranten om heen te wikkelen kan je de vorm nog wat bij schaven.

Nadat ook de buitenkant verstevigd is en de bocht nog een beetje is bij gewerkt kan het aankleden beginnen:

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Opmaak mega kerst zuurstok:

Knip brede stroken rood crêpe papier of stof en wikkel het er omheen. Je hebt meerdere stroken nodig. Hiervan zal je uiteindelijk niks zien.

Elk begin en eind stuk zet je met een klein beetje lijm vast. Gebruik je stof dan kan je dit het beste vast zetten met mod podge speciaal voor stof. Onder andere te koop bij de Action. Alleen heet het daar anders.

Als je klaar bent met de kleur rood wikkel je wit er omheen. Voor wit heb je aanzienlijk minder nodig en draai je er om heen met genoeg tussen ruimte. Voor de rest werkt het principe het zelfde als met de rode kleur.

Als de zuurstok af is kan je er nog voor kiezen om er een strik aan vast te maken.

Lichtjes er omheen draaien en je hebt ook s’avonds een blik vanger in je huis.

Hier moet de mega kerst zuurstok nog een mooi plekje in huis krijgen. Dit weekend leg ik de laatste hand aan de kerst sfeer in huis en dan zal ook deze parel een permanent plekje krijgen.

Is jouw huis al helemaal ik Kerst sfeer? En wat vind je van deze Mega kerst zuurstok?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This