Op zoek naar een leuk activiteit met het hele gezin voor de feestdagen? De Kerst bingo mag niet ontbreken voor wat spanning en sensatie. 

Deze Kerstmis zal voor vele anders zijn dan andere jaren. Waarschijnlijk ook voor jou. Speel de kerst bingo met je gezin of beeldbel met elkaar en speel het op afstand samen. Met een klein prijsje voor de winnaars. De bingo is te spelen met 16 personen. 

Hoe kan ik aan het kerst bingo komen?

Er zijn 16 kaarten in A4 en A5 formaat. De A5 formaat zitten met 2 kaarten op een bladzijde. Deze moet je naar downloaden nog wel doormidden knippen of snijden.

Selecteer vooraf welk formaat je wilt uitprinten om onnodig papier en inkt verspilling tegen te gaan.

Ga naar de shop via de onderstaande link. Na aankoop is het direct te downloaden en te spelen.

Kerst bingokaarten

Bingo spelen tijdens de feestdagen met familie, opvang of op school. Na betaling is het direct te downloaden. Te spelen met maximaal 16 personen de kaarten zijn er in A 4 of A5 formaat aan jou welke jij graag wilt uitprinten. A5 bevat 2 kaarten op een bladzijde en is daarmee zuiniger voor papier en inkt.

1,50

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke  kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Kaart met grote letters moet je uitknippen. Alle vierkanten met letters. Dit kan je gebruiken om tijdens bingo niet alleen de getrokken letters te benoemen, maar ook eventueel te laten zien. Zo gaan kinderen de letters herkennen.

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen kerst bingo kaart.

De kinderen moeten goed opletten.  Kruis af welke letter je voorbij ziet of hoort komen, op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Om de afbeelding kaarten te trekken, gebruik een doos, mand( of wat dan ook), om de afbeeldingen in te stoppen. Trek steeds een letter. Lees die voor en laat het zien. Geef kinderen de kans om de afbeeldingen te zoeken op de bingo kaart.

Omdat het alfabet uit meer afbeeldingen bestaat, dan de bingo kaart, kunnen niet alleafbeelingen op de bingo kaart. Het kan dus zijn, dat de getrokken afbeelding niet op de kaart staat.

Ik hoop dat alles duidelijk is, heb je nog vragen laat het dan hieronder een opmerking achter 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This