Op zoek naar een leuk activiteit met het hele gezin voor de feestdagen? De Kerst bingo mag niet ontbreken voor wat spanning en sensatie. 

Deze Kerstmis zal voor vele anders zijn dan andere jaren. Waarschijnlijk ook voor jou. Speel de kerst bingo met je gezin of beeldbel met elkaar en speel het op afstand samen. Met een klein prijsje voor de winnaars. De bingo is te spelen met 16 personen. 

Hoe kan ik aan het kerst bingo komen?

Er zijn 16 kaarten in A4 en A5 formaat. De A5 formaat zitten met 2 kaarten op een bladzijde. Deze moet je naar downloaden nog wel doormidden knippen of snijden.

Selecteer vooraf welk formaat je wilt uitprinten om onnodig papier en inkt verspilling tegen te gaan.

Ga naar de shop via de onderstaande link. Na aankoop is het direct te downloaden en te spelen.

Kerst bingokaarten

Bingo spelen tijdens de feestdagen met familie, opvang of op school. Na betaling is het direct te downloaden. Te spelen met maximaal 16 personen de kaarten zijn er in A 4 of A5 formaat aan jou welke jij graag wilt uitprinten. A5 bevat 2 kaarten op een bladzijde en is daarmee zuiniger voor papier en inkt.

1,50

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke  kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Kaart met grote letters moet je uitknippen. Alle vierkanten met letters. Dit kan je gebruiken om tijdens bingo niet alleen de getrokken letters te benoemen, maar ook eventueel te laten zien. Zo gaan kinderen de letters herkennen.

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen kerst bingo kaart.

De kinderen moeten goed opletten.  Kruis af welke letter je voorbij ziet of hoort komen, op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Om de afbeelding kaarten te trekken, gebruik een doos, mand( of wat dan ook), om de afbeeldingen in te stoppen. Trek steeds een letter. Lees die voor en laat het zien. Geef kinderen de kans om de afbeeldingen te zoeken op de bingo kaart.

Omdat het alfabet uit meer afbeeldingen bestaat, dan de bingo kaart, kunnen niet alleafbeelingen op de bingo kaart. Het kan dus zijn, dat de getrokken afbeelding niet op de kaart staat.

Ik hoop dat alles duidelijk is, heb je nog vragen laat het dan hieronder een opmerking achter 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This