Junk journal insert voor je Travelers notebook

jun 16, 2020 | Bullet journal, DIY | 3 reacties

Junk journal insert maken voor in je travelers notebook is niet moeilijk om te maken. En met een beetje creatief omgaan met spullen dat je al in huis hebt hoeft het je ook geen geld te kosten.

De insert kan je in je travelers notebook gebruiken maar ook los om mee te nemen als je op vakantie gaat.

Vandaag laat ik je zien hoe een junk journal insert er uit ziet en hoe je het kan maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Een junk journal is niets meer dan het verzamelen van papier (rommel = junk) en het verbinden tot een notitieboek. Ik heb er ook een aantal in gebruik dat meer dienen als een dagboek. Maar vandaag maak ik inserts voor in mijn travelers notebook. Maar geen gewone inserts maar een in junk journal style.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het met allemaal hetzelfde papier te maken maar dan is het geen junk journal meer.

Ik geef je een suggestie en doe er vooral je inspiratie uit halen. Pas het toe zoals het voor jou passend is.

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <15 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig papier 30 x 30 cm
 • Diverse papier 
 • Lijm
 • Schaar

Optioneel:

 • Linten of touw
 • Die-cuts
 • Verf of inkt

Werkbeschrijving:

Een travelers notebook insert heeft meestal de afmeting 11.5 x 21 cm Hier ga ik dan ook vanuit. Wil je een andere afmeting pas het dan aan naar jouw afmetingen.

Knip of snij uit een stuk stevig papier de afmeting 23 x 42 Let erop hoe je de print van het papier knipt. Ik ben het papier doormidden gaan vouwen en van daaruit de afmetingen 11.5 x 21 cm gaan afsnijden met mijn snijmachine. Persoonlijk vind ik dit de makkelijkste manier.

De randen heb ik afgerond, niet alleen vind ik dit mooier maar het zorgt er ook voor dat het papier geen ezelsoren krijgt. Aan jou of je dat wilt.

De pagina’s kan je maken van alles aan papier dat je in huis hebt. Ik heb gebruik gemaakt van:

 • Kleurboeken
 • Lijntjespapier
 • Ruitjespapier
 • Dottedpapier
 • Pagina’s uit tijdschriften en boeken
 • Je kan er ook kranten, folders en enveloppen er in verwerken. 

Kortom al je junk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Pagina’s maken

In een junk journal kan je de pagina’s op maat knippen of laten zoals het is. Omdat het in een travels notebook moet passen en eventueel meegaat op reis heb ik dat nu niet gedaan. De lengte en breedte heb ik bijgesneden als het meer dan 0.5 mm uitstak.

Hier en daar heb ik pagina’s dubbelgevouwen zodat het er wel inpast. Later kan ik altijd nog beslissen of ik het afknip of gebruiken ga.

De inserts zijn gemaakt om mee te kunnen nemen als je op reis gaat. Uiteraard kan je het ook gebruiken als een bullet journal of dagboek.

De inserts hebben vakken om van alles in op te bergen. Dit kunnen bijvoorbeeld bonnetjes of tickets zijn. Alles wat je kan gebruiken om te verwerken in je journal.

Ten slotte moet je de inserts nog vastmaken, binden. Ik heb het niet gedaan omdat ik het fijn vind om de pagina’s te kunnen veranderen van volgorde.  Wil je meer leren over boekbinden Sea lemon heeft op haar YouTube kanaal heel veel goeie tutorial over.

YouTube kanalen waar je heel veel kan vinden over junk journaling zijn:

Uiteraard zijn er nog veel meer maar dit zijn er drie die ik met veel plezier volg.

Johanna geeft je vooral in inzicht in het junk journalen en plan with me video’s. De andere 2 zijn leuk omdat je daar veel tutorials hebt en heel veel inspiratie op doet.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

3 Reacties

 1. Lodi

  Ik vind het echt super leuk en ga ook even de you-tube filmpjes bekijken die jij hier beschrijft, ik ben dol op mijn bullet journal en art journal maar kende deze term dus nog helemaal niet. Wel neem ik altijd mijn spullen mee op vakantie dus ik ga het zeker gebruiken. Bedankt voor de leuke tip!

  Antwoord
 2. Lodi

  Ik vind het echt fantastisch en ben weer helemaal aangestoken door jouw blog. Ik kende de term Junk Journal helemaal niet, maar heb de Youtube filmpjes bekeken en wat is dit gaaf zeg! Ik ga dit zeker gebruiken voor mijn journal!

  Antwoord
  • Melanie

   Leuk om te horen uhhh lezen. Veel plezier er mee

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This