IJsstokjes slee knutselen

Feestdagen, Knutselen | 0 Reacties

Tijdens het kerstdiner is het een traditie om een cadeautje te geven aan de leraren. En elk jaar probeer ik weer een leuke DIY te bedenken. Dit keer een slee gemaakt van ijsstokjes. Aangevuld met iets lekkers. Een cadeau dat na het lekkers ervan af te hebben gegeten nog prima past in de kerstboom.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het kerstdiner elk jaar weer een dingetje. Iets waar mijn zoons elk jaar weer naar uit kijken. Heb ik dit jaar vooral hoofdpijn over hoe ik het eten warm op school moet krijgen. Komt er ook nog altijd het cadeau voor de leerkrachten erbij kijken. Gelukkig wist ik dit jaar al vrij snel wat ik wilde maken.

Voorgaande jaren maakte ik al eens een lege pindakaas pot gevuld met kerstkransjes met een leuke label eraan gemaakt. Of een explotionbox waar sterren uit geponst zijn. Zodat er licht doorheen kon schijnen. En dus als decoratie niet misstaat. Al is dit wel een werkje om te maken. Maar succes gegarandeerd. Misschien volgend jaar weer eens maken.

Dit jaar wilde ik vooral iets simpels maken voor de leerkrachten. En simpel dat is dit. Met een paar minuten Was de eerst ijsstokjes slee al een feit. Binnen 20 minuten was alles al af. Ideaal dus. En het ziet er nog leuk uit. Niet geheel onbelangrijk. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

IJsstokjes slee knutselen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Lijm pistool
 • IJsstokjes
 • Snoep in papier
 • Dubbelzijdig tape
 • Touw

Werkbeschrijving:

In de bovenstaande illustratie zie je precies hoe je de slee moet opbouwen.

De middelste latjes heb ik gemaakt door een ijsstokje doormidden te knippen. Deze plak je daarna op de vier stokjes.

De zijkanten plaats je op zijn kant tegen de middelste latten aan voor extra stevigheid.

Draai daarna de slee om.

Aan de bovenkant heb ik ook nog twee stokjes overdwars erop vast geplakt net als aan de onderkant. Dit doe ik om alles steviger te maken. Maar ook omdat het er leuk uit ziet.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Aan de onderkant plak ik een stukje touw vast.

Hier kan je een tag aan vast maken met een kerst wens voor de leerkracht.

Nu plak je een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de slee. En plak hier snoepjes op vast. Omdat ik wilde stapelen ben ik er nog een laag op vast gaan maken. Weer met dubbelzijdig tape. enz.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

De ijsstokjes slee is nu klaar om cadeau te geven. Voor een paar centen heb je in een hand omdraai een superleuk cadeau. Die niet alleen leuk is om cadeau te geven aan leerkrachten maar ook een leuk presentje is om te geven aan je gasten tijdens kerst.

Wat vind je van deze ijsstokjes slee? Geef jij een cadeautje aan de leerkrachten en zo ja wat?

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

DIY draken.

Op zoek naar draken om te knutselen? Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na...

Wie of wat ben ik. Menselijk lichaam editie.

Raad wat de ander op het plaatje heeft staan, zonder de woorden te noemen die er op je kaartje staat. Een simpel gezinsspel dat zeker voor veel hilarische momenten zal zorgen. Gratis te downloaden Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee...

DIY met confetti. CreaKrea linkparty

Confetti je kan er meer mee dan je denk. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na drie jaar...

Leukste crea cross DIY van 2019

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ondertussen wel dat donderdag de dag is van de creatieve uitdaging genaamt crea cross. Elke week een nieuwe uitdaging.  Al weer 2 jaar doe ik hier aan mee. Maar welke creaties ben ik trots op, of misschien wel helemaal...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This