Tijdens het kerstdiner is het een traditie om een cadeautje te geven aan de leraren. En elk jaar probeer ik weer een leuke DIY te bedenken. Dit keer een slee gemaakt van ijsstokjes. Aangevuld met iets lekkers. Een cadeau dat na het lekkers ervan af te hebben gegeten nog prima past in de kerstboom.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het kerstdiner elk jaar weer een dingetje. Iets waar mijn zoons elk jaar weer naar uit kijken. Heb ik dit jaar vooral hoofdpijn over hoe ik het eten warm op school moet krijgen. Komt er ook nog altijd het cadeau voor de leerkrachten erbij kijken. Gelukkig wist ik dit jaar al vrij snel wat ik wilde maken.

Voorgaande jaren maakte ik al eens een lege pindakaas pot gevuld met kerstkransjes met een leuke label eraan gemaakt. Of een explotionbox waar sterren uit geponst zijn. Zodat er licht doorheen kon schijnen. En dus als decoratie niet misstaat. Al is dit wel een werkje om te maken. Maar succes gegarandeerd. Misschien volgend jaar weer eens maken.

Dit jaar wilde ik vooral iets simpels maken voor de leerkrachten. En simpel dat is dit. Met een paar minuten Was de eerst ijsstokjes slee al een feit. Binnen 20 minuten was alles al af. Ideaal dus. En het ziet er nog leuk uit. Niet geheel onbelangrijk. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

IJsstokjes slee knutselen

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 30 minuten

Benodigdheden:

 • Lijm pistool
 • IJsstokjes
 • Snoep in papier
 • Dubbelzijdig tape
 • Touw

Werkbeschrijving:

In de bovenstaande illustratie zie je precies hoe je de slee moet opbouwen.

De middelste latjes heb ik gemaakt door een ijsstokje doormidden te knippen. Deze plak je daarna op de vier stokjes.

De zijkanten plaats je op zijn kant tegen de middelste latten aan voor extra stevigheid.

Draai daarna de slee om.

Aan de bovenkant heb ik ook nog twee stokjes overdwars erop vast geplakt net als aan de onderkant. Dit doe ik om alles steviger te maken. Maar ook omdat het er leuk uit ziet.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Aan de onderkant plak ik een stukje touw vast.

Hier kan je een tag aan vast maken met een kerst wens voor de leerkracht.

Nu plak je een stukje dubbelzijdig tape in het midden van de slee. En plak hier snoepjes op vast. Omdat ik wilde stapelen ben ik er nog een laag op vast gaan maken. Weer met dubbelzijdig tape. enz.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De ijsstokjes slee is nu klaar om cadeau te geven. Voor een paar centen heb je in een hand omdraai een superleuk cadeau. Die niet alleen leuk is om cadeau te geven aan leerkrachten maar ook een leuk presentje is om te geven aan je gasten tijdens kerst.

Wat vind je van deze ijsstokjes slee? Geef jij een cadeautje aan de leerkrachten en zo ja wat?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This