IJsjes knutselen met wc-rollen

jul 7, 2020 | Knutselen, knutselen met kinderen | 0 Reacties

Knutselen met peuters en kleuters kan een uitdaging zijn. Maar vandaag heb ik een zeer makkelijke knutsel die zeer geschikt is voor de kleinste creabea’s onder ons.

Met wc-rollen kan je de leukste dingen maken. Meer dan 30 eerdere knutsels gingen deze ijsjes al voor. De ijsjes knutselen met wc-rollen is met minimaal aan materiaal al te maken. Maak ze samen met kinderen op de opvang of thuis met je kind(eren). Maak er meerdere en hang ze op aan een lint en maak een zomerse ijsjes slinger.

Ijsjes knutselen met wc-rollen

Ik heb de ijsjes in 1 kleur geschilderd. Maar geef een kind meerdere kleuren en je zal zien dat er de mooiste en lekkerste ijsjes geknutseld zullen worden. Pak er glitter, stukjes wol, stickers bij en zie wat voor nog meer knutsel plezier.

  Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

  Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

  Benodigdheden:

   • Wc-rollen
   • Verschillende kleuren verf
   • Lijm (pistool)
   • IJsstokjes
   • Diverse versiersels na keuzen
   • Nietmachine (optioneel)

  Als je de ijsstokjes zoekt…. je kan ze het goedkoopst vinden bij de Action voor nog geen 60 cent heb je een zak vol. Wil je het online kopen betaal je een stuk meer. Verf kan je voor dit soort projecten ook bij de Action halen. (Nee niet gesponsord).

  ijsjes knutselen met wc-rollen maken met peuters en kleuters
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  Werkbeschrijving:

  Om de wc-rollen te schilderen kan je ervoor kiezen om eerst 2 wc-rollen aan elkaar vast te maken of je schildert de wc-rollen eerst voordat je ze vastmaakt.

  De wc-rollen heb ik vastgeniet omdat ik dat het snelst en het makkelijkst is. Heb je geen nietmachine dan kan je het ook vastlijmen.

  Met een lijmpistool is het dan het snelst gelijmd. Gewone lijm duurt best wel even voordat het goed droog is. Zolang het niet goed droog is kan je niet verder.

  Hoe dan ook schilder de wc-rollen. Of je het in 1 kleur schildert of meerdere kleuren bij elkaar dat is aan jou. Versier het. Maak het jouw lekkerste ijsje.

  IJsjes versieren

  Als alles versierd is en de wc-rollen aan elkaar zitten kan je het ijsstokje vastmaken aan de wc-rollen. Het makkelijkste is om de ijsstokjes vast te maken met een lijmpistool. Met gewone lijm kan het ook alleen heeft het dan een tijdje nodig om goed te drogen.

  Maak meerdere ijsjes met wc-rollen en verbind de ijsjes aan elkaar met lint of touw om er een slinger van te maken.

  ijsjes knutselen met wc-rollen maken met peuters en kleuters
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

  De ijsjes knutselen met wc-rollen is klaar voor de zomer.

  Knutsel jij graag met je peuter en kleuter? Op de blog vind je nog veel meer leuke ideeën.

  Lees ook eens:

  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  1,50

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  Plan with me. Bullet journal thema geel.

  Plan with me. Bullet journal thema geel.

  Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is de kleur geel. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Het is alweer meer dan een jaar geleden dat...

  Bloesem boom teken met Crêpepapier

  Bloesem boom teken met Crêpepapier

  Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons.Het maken van de bloesem boom inspireerde mij door de link...

  Creachick bullet journal bruin review

  Creachick bullet journal bruin review

  Inmiddels heeft Creachick haar vierde bullet journal uitgebracht. Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder. Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal...

  Boerderij speurtocht

  Boerderij speurtocht

  Spelen op een (kinder)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vind op een (kinder)boerderij.Op het moment zijn door Corona de boerderijen nog dicht. Maar lang zal het hopelijk niet duren. Om de beleving nog...

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This