IJs pinata maken

jul 3, 2018 | DIY, Knutselen | 0 Reacties

IJs pinata. Wat past er beter bij deze tropische temperaturen dan een ijsje. Ik kon het dan ook niet laten om een ijsje pinata te maken. Gewoon omdat het kan. Wil je weten hoe je deze pinata zelf kan maken. Lees dan verder.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Als je regelmatig een kijkje neemt op mijn blog kan het je niet ontgaan zijn dat ik gek ben op pintata’s. Er is altijd wel een reden te bedenken om er eentje te maken.  Het is zomer daar hoort ijs bij. Ik hou van ijs. Een ijs pinata is dan ook iets wat ik wel moet maken. Het is niet eens moeilijks of ingewikkelds. Een pinata dat je redelijk snel gemaakt kan hebben.

IJs pinata

Moeilijkheidsgraad:  ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 2  uur

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

De vorm:

Dit is toch wel het belangrijkste om te maken en hier gaat je tijd dan ook voornamelijk heen.

Je kan het ijsje eerst uittekenen op papier. Maar ik ben het direct gaan uittekenen op het karton. Foutjes tijdens het tekenen  zie je later toch niet meer.

Teken het ijsje en knip of snij het uit.

Nu heb je een helft van het ijsje.

Trek het uitgeknipte deel uit en trek het over op karton

Ook dit deel knip je uit.

Maak lange stroken van karton. Ongeveer 10 cm breed.

Knip of snij deze stroken uit.

Alle onderdelen zijn nu klaar om in elkaar te zetten.

Deze ijsje pinata heb ik gemaakt om kapot te slaan. Je kan het ook maken zonder dat het kapot wordt geslagen. Dan trek je het kapot. Is zeker met kleine kinderen of als het in huis wordt gebruikt een must. Wil je weten hoe je dit moet maken lees dan even mijn vorige blogs er op na over pinata’s.

De opbouw:

Maak de strook vast aan een deel van het ijsje vorm. Dit doe je door het vast te tapen.

Ga hier mee door totdat je helemaal rondom bent gegaan. Hou aan de bovenkant een opening.

Zit een deel aan elkaar vast dan kan je beginnen aan de andere deel van het ijsje.

Plak ook deze vast met tape

Verstevig het hier en daar eventueel nog met wat tape. Aan de bovenkant doe ik altijd wat extra tape. Soms zelfs een extra strook karton aan de binnenkant. Dit omdat de pinata moet worden opgehangen. Het verstevigen voorkomt dat de pinata te snel los laat van het touw.

Pinata kapot slaan:

Als je het ijsje pinata kapot wilt slaan dan moet je een kleine opening aan de bovenkant open laten. Aan de bovenkant kan je het snoep er in stoppen en hoeft niet dicht gemaakt te worden. Een beetje crêpe papier is voldoende. Je zal er dan niks van zien. Kapot gaat het toch wel.

Touw of lint aan de bovenkant vast maken om het op te kunnen hangen. Aan de onderkant een aantal kleuren lint en de aankleding kan beginnen.

Aankleding

Het verder aankleden van het ijsje bestaat dit keer uit twee verschillende technieken.

Knip een strook van ongeveer 5cm af van de crêpepapier. Maak hier inkepingen in. Plak dit vast door het crêpepapier om de hoorn van het ijsje heen te wikkelen. Begin onderaan en werk het al wikkelend omhoog. Ga hier mee door totdat je strook op is. De kans is groot dat je nog een aantal keren een strook moet knippen. Ga steeds verder waar je bent gebleven.

Het ijs

 De ijs en de kers zelf maak ik heel anders dan de hoorn.

Knip van het crêpe papier een strook af van ongeveer 5 cm. Knip deze strook in ongeveer stukjes van 5 tot 8 cm lang.

Hoe kleiner hoe mooier ik het vind worden. Maar het zorgt er ook voor dat je veel langer bezig bent.

Maak een soort van propje van het stukje crêpe papier. Plak dit op. Herhaal dit.

De reden dat ik deze techniek toepast is omdat ik er nu patronen ik kan maken. Met de techniek die ik gebruikt voor de hoorn is dit wat lastiger om duidelijk te krijgen.

Je hebt heel veel propjes te maken en er in te verwerken. Maar uiteindelijk heb je een heel lekker ijsje die perfect past bij een zomers feestje.

Het ijs pinata is af en klaar voor gebruik.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Lees ook eens: Slipper pinata

Tot slot:

Het ijsje pinata is ongeveer 60 cm groot. De vorm maken, in elkaar zetten en de hoorn bekleden heb ik in ongeveer een uur gedaan. Het ijsje en kers zorgde dat ik er nog zeker een uur mee bezig bent geweest. Als je dit soort pinata’s vaker maakt dan ga je er een handigheid in krijgen en daarmee ook een snelheid. Pinata’s heb ik een keer gemaakt met een groep kinderen vanaf 7 jaar. Met wat hulp was dat voor hun goed te doen. Jij kan dit ook.

Maak jij gebruik van pinata’s tijdens een feestje? Is er een pinata die jij graag eens door mij gemaakt wilt zien?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This