Houten kralen ornamenten voor in de Paastakken.

Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Ornament van houten kralen voor in de Paastakken. Het is weer eens wat anders dan een ornament maken voor in de Kerstboom. Elk jaar probeer ik mijn Paastakken anders te maken dan ervoor. Ik wilde iets vrolijks in de takken. Maar wat… En toen ineens kreeg ik een ingeving.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest

De Paastakken van vorig jaar waren echt te gek. (Al zeg ik het zelf). Maar hier heb ik dit jaar geen tijd voor en zin in om te maken. Ik had namelijk al mijn takken bekleed met washi tape. Veel vrolijk gekleurde veren erin. En ik had hysterische Paastakken. Maar dit was best een werkje.

Bovendien was ik dit jaar laat met de takken. Nee uitbundig zou het dit jaar niet worden. Ik besloot om de geijkte Plastic eieren erin te hangen, wat vlinders voor wat meer kleur. Maar het miste nog iets, maar wat. Eigenlijk bedacht ik het me toen ik mijn kralen aan het uitzoeken was. Een bak vol houten kralen. Hier ga ik wat mee doen.

Ornament van houten kralen voor in de Paastakken.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 10 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Verf de kralen met kleur naar keuzen.

Laat ze goed drogen

Vouw een pijpenrager dubbel en rijg de kralen er doorheen. Heb je geen pijpenragers met een leuk stukje touw of lint kan het uiteraard ook. Maar met een pijpenrager ben je zo veel sneller klaar.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Met een lus aan de bovenkant en de uiteinden aan de onderkant. Vouw de onderkant een stukje om en sla het te veel naar binnen in de onderste kraal.

Maak zoveel ornamenten als je wilt.

Het meest werk zit het in het verven van de kralen. Omdat ik deze nog over had kon ik meteen beginnen met rijgen. In nog geen 5 minuten had ik er 5 gemaakt.

Zo simpel is het.

Ornament van houten kralen is ook een leuke DIY om met peuters te maken. Het rijgen is niet al te lastig. Het afwerken zal jij als ouder nog voor je rekening moeten nemen. Maar het zal je verbazen wat peuters al zelf kunnen. Het rijgen van kralen is goed voor de fijne motoriek. Blijf er wel bij i.v.m. stik gevaar met de kralen bij het inslikken.

 

Lees ook: 

 

Deze ornamenten maakte ik nu voor in de Paastakken. Maar voor een trouwerij of in de kerstboom misstaan deze ornamenten ook zeker niet. Maak ze in de kleuren die jij mooi vindt. Met kerst een beetje glitter er bij….

Wat vind je van deze super simpele ornament van houten kralen? Heb jij Paastakken? Zo ja maak jij zelf wel eens leuke DIY’s voor in de Paastakken?

Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Diamond painting tips en tricks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This