Hoe vermaak je kinderen tijdens een langer reis

jul 10, 2019 | DIY, Er op uit, knutselen met kinderen | 0 Reacties

Ga jij op vakantie met de auto of vliegtuig? Zie je er al tegen op? Vliegen je kinderen elkaar in de haren? Of heb je er eentje die continu vermaakt moet worden? Dan heb ik 10 tips voor jou waardoor je reis goed van start gaat.

Vandaag is het weer crea cross tijd. De creatieve uitdaging. Vandaag is de uitdaging, onderweg.

Vandaag niet een DIY zoals je dat van mij gewend bent. (Oke, een paar DIY om het je onderweg gemakkelijk te maken.) Hoe vermaak je een kind? Laat staan meerdere?  10 leuke tips voor onderweg.

1 Voor de LEGO fan

Heb je een kind dat gek is op LEGO? Dan is een koffer met LEGO dat niet mag ontbreken. Niet alleen handig voor in de auto of vliegtuig maar ook voor op de vakantie bestemming zelf. De LEGO koffer is simpel  zelf te maken zoals de dames van Lady lemonade laten zien.

2 DVD speler, ipad of Nintendo

Persoonlijk heeft dit niet mijn voorkeur. Maar het is te makkelijk om niet 1 van deze apparaten bij je te hebben. Heb je meerdere kinderen maar niet meerdere van een soort. Spreek dan af om af te wisselen.

3 Verrassing zakjes

Maak zakjes gevuld met een verrassing er in. Bij het doorkruisen van een bepaalde stad of tijd mag er een zakje geopend worden. Zo hou je de reis spannend.

Wat je er in doet is aan jou. Dat kan een nieuwe dvd zijn, een spelletje, snoepje, wat dan ook.

Of stop er een leermoment in en maak A4tjes met foto’s en feitjes over de steden of dorpen waar je lang komt. Uiteraard gaat hier wel wat voorwerk aan vooraf.

4 DIY DVD hoes tot teken doos.

Ideaal voor de kleine crea bea’s onder ons. Zo heeft je kind de belangrijkste tekenspullen bij zich, zonder dat het veel ruimte in neemt. Laat je kind zelf de hoes mooi maken voordat je opweg gaat. Zo is het zijn of haar eigen persoonlijke tekendoos.

5 Luisterboeken

Een goed alternatief voor een dvd is een luisterboek. Zo houden ze toch een beetje hun taalvaardigheden bij.

Je kan er voor kiezen om het via de auto ter gehoren te geven en er allemaal van te genieten. Maar kinderen van verschillende leeftijden en interesses is dat niet altijd handig voor. Zorg in dat geval dat ze een eigen apparaat tot zich hebben om te luisteren

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

6 auto bingo

Even afleiding en een leuke activiteit. De autobingo is er voor alle leeftijden. Voor de allerkleinste is het zoeken naar verschillende kleuren auto’s. Voor de grotere kinderen is het op zoek gaan naar getallen en letters die voorkomen op nummerborden.

Ga naar de blog autobingo en print het gratis uit. 

7 (Bord) spelletjes voor onderweg

Mini (bord) spelletjes zijn ideaal om te spelen tijdens een lange reis. Maar ook als je ergens op een camping staat. Zo heb je toch vermaak bij je zonder dat het mega veel ruimte in beslag neemt, zoals:

Speed Cups – Kaartspel 

Vanaf 6 jaar

Wij in huis spelen dit spel regelmatig. Je wordt er bloed fanatiek van. Minder geschikt voor in het vliegtuig omdat je steeds op een bel moet drukken.

Ravensburger Animal Party – pocketspel

Van 5 tot 10 jaar

Voor de kleinere kinderen leek mij dit een leuk spel. En de enigste in het rijtje die wij niet zelf hebben. Ik hoor dan ook graag wat jij er van vind.

Smart Games IQ Stars

Vanaf 6 jaar

Ik ben gek op smart games. Vele varianten hebben we hier. Vooral de kleine doosjes gevuld met denk spelletjes zijn ideaal. En deze is goed om het hele gezin te vermaken.

Monopoly Reisspel

Vanaf 8 jaar

Als Monopoly jouw spel is dan is dit een prima alternatief. Het is monopoly in kaart formaat. Ideaal en super leuk om te spelen. leuke bijkomstighied….. Het duurt geen uren. 30 minuten max.

Kletsdoosje met 108 kletskaarten – Reiseditie

Vanaf een jaar of 6

Dit is niet echt een spel. Maar wel een zeer goeie manier om een gesprek met elkaar aan te gaan. Zeker met pubers is het niet altijd even makkenlijk om een gesprek aan te gaan. En deze kaarten zorgen voor gesprek stof.

Met 108 kaarten vol vragen en dilema’s zal jij je zeker niet hoeven te vervelen.

9 Spelletjes zonder hulpmiddelen

Spelletjes waar je niks voor hoeft aan te schaffen of mee te nemen. En daardoor het perfecte anti verveel tip om de lang reis door te komen.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet …

Tel hoeveel Nederlandse kenteken plaatje je tegen komt zodra je Nederland uit bent

Vertel een verhaal en na elke 30 seconde neemt de volgende het verhaal over en geeft er een draai aan. Zo krijg je een leuk, gek verhaal waar iedereen een bijdragen aan heeft geleverd.

Je noemt een naam. Dit kan een meisjes of jongens naam zijn of de naam van een stad en land, eten, noem het maar op. Verzin een thema en binnen die thema kies je steeds een naam. Hoe dan ook…

Ik begin met de naam Nederland. Dan moet de volgende een stad of land noemen dat begint op de laatste letter van de naam. In dit geval de letter D. Denemarken, Noorwegen, New York, Kenia en ga zo maar door.

10 slapen

Mijn favoriete bezigheid als ik op reis ben. Slapen, Heerlijk. Als het ook maar even kan…. En uitegust aan je vakantie beginnen is toch de beste manier. Alleen jammer voor de bestuurder..

Heb jij nog meer leuke tips om kinderen onderweg te kunnen vermaken?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This