Hoe maak je een tutu zonder naaimachine?

DIY, Naaien | 0 Reacties

Tutu’s ik ben er gek op. Weet jij dat je ze heel simpel zelf kan maken? Niet iedereen heeft een naaimachine en weet er mee om te gaan. Wil je ondanks dat toch een Tutu maken geen probleem. In minder dan 30 minuten heb jij een eigen gemaakt tutu. En dat zonder een naaimachine. Met deze methode ga je er gegarandeerd meer dan 1 maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Ik ben gek op tutu’s en nu ik eindelijk een dochter heb kan ik me dan ook flink uitleven. Haar kast hangt vol met jurkjes en rokjes maar vooral tutu’s. Vertegenwoordigt in vele kleuren. Soms wil je een kleur tutu die niet te krijgen is. Laten maken kost vaak veel geld. Maar ik heb een oplossing, zelf maken…

Zelf maken hoor ik je denken, Ja echt het is mogelijk. En nog super simpel ook. Zelfs zonder naaimachine. Binnen 30 minuten.

Moeilijkheid: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: 30 min

Benodigdheden;

 • Tule liefs op een rol
 • elastiek of lint.
 • schaar
 • meetlint

Werkbeschrijving:

Aangezien ik niet weet wat de juiste lengtematen zijn voor rokjes per leeftijd adviseer ik je het volgende:

Pak een rok wat goed zit bij je kind. De lengte heeft wat jij wilt hebben voor de tutu. Meet dit op vanaf de band tot de zoom van de rok. Of meet vanaf de middel tot de lengte dat jij voor je kindje wilt.

Deze lengtemaat verdubbel je. Daarna tel je er nog 4 tot 5 cm bij op. Dit hangt een beetje ven de breedte van het elastiek af. Het elastiek dat ik gebruik is ongeveer 2 cm breed.

Dus voor de duidelijkheid de volgende optelsom moet je maken. Lengte rok x 2 + breedte elastiek of lint +1 cm= de totale lengte die je nodig hebt voor 1 baan tule.

Mijn tutu is 20 cm lang

De breedte van de tule moet ongeveer 10 cm zijn. Meer mag altijd.

Omdat je heel veel stroken moet maken werkt het makkelijks als de tule op een rol zit en de breedte dus al voor je bepaald is. Zo niet dan moet je dus de lengte en breedte knippen. Je kan de rok in 1 kleur maken maar ook verschillende kleuren combineren. Ik heb felroze gecombineerd met zacht roze.

Tutu maken hoe nu verder?

Voordat je de tutu gaat maken moet je kiezen voor elastiek of lint. Elastiek is het alle makkelijkst en goedkoper. Lint is eigenlijk vele malen mooier. Ik heb die van mij eerst met elastiek gemaakt maar toch over gezet op lint.

Of je het nu met elastiek maakt of met lint de werkbeschrijving blijft hetzelfde.

Vouw je strook tule dubbel en leg het onder je elastiek of lint. Zorg dat de lus van de tule boven je elastiek of lint uit komt. Haal nu de uiteinden van de tule via de voorkant door de lus. Zie onderstaande foto. Herhaal dit nu net zolang tot je genoeg hebt om de tutu te vullen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Als je klaar bent en alles gevuld is tot een volle tutu kan het het gaan afwerken. Leg in het elastiek een slappe knoop controleer bij je kind of het goed zit. Als blijkt dat er nog tule tussen moet dan kan dit nu nog. Ook kan je het elastiek nu goed afstellen.

Je tutu van elastiek is nu klaar.

Als je met lint werkt dan moet je het lint ruim afknippen. Je moet er nog wel een strik in kunnen maken. De tutu doe je om en maak met de uiteinden van de lint een mooie strik. De strik haal je naar boven zodat het zichtbaar is.

Als dit alles af is dan kan je eventueel nog ongelijke stukken van je tutu knippen.

Ook heb ik de achter kant van de tutu iets langer gelaten. Dit omdat de tutu dan mooier om de luierkont van mijn dochter heen valt.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Tip:

Ook is er nog een andere manier om een tutu te maken zonder de naaimachine. Hiervoor verwijs ik je naar the hairbow company. Het mooie van dit soort elastiek is dat je de tutu meerdere lagen kan geven. Voor welke manier je ook kiest het wordt gegarandeerd een mooie tutu zonder dat het veel werk is of moeilijk.

Als je de tutu’s maakt om te verkleden dan is het raadzaam om het met elastiek te maken. Dit is makkelijker aan en uit te trekken.

Ik zou zeggen ga aan de slag. Maar pas op voordat je het weet ben je verslaaft aan tutu’s. Ik heb je gewaarschuwd.

Hou jij van tutu’s? En ben je na het lezen van mijn uitleg van plan om het ook eens te maken?

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

Wie of wat ben ik. Menselijk lichaam editie.

Raad wat de ander op het plaatje heeft staan, zonder de woorden te noemen die er op je kaartje staat. Een simpel gezinsspel dat zeker voor veel hilarische momenten zal zorgen. Gratis te downloaden Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee...

DIY met confetti. CreaKrea linkparty

Confetti je kan er meer mee dan je denk. Wat je er allemaal mee kan dat zie je in de linkparty en Instagram-challenge van deze weekAls je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik elke donderdag mee deed aan een creatieve uitdaging, genaamd crea cross. Na drie jaar...

Leukste crea cross DIY van 2019

Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je ondertussen wel dat donderdag de dag is van de creatieve uitdaging genaamt crea cross. Elke week een nieuwe uitdaging.  Al weer 2 jaar doe ik hier aan mee. Maar welke creaties ben ik trots op, of misschien wel helemaal...

Simpel te knutselen Rudolf het rendier

Geen zin in urenlange knutsel sessies? Een kind dat snel klaar is, geen lange aandacht erbij kan houden? Dan is de simpel te knutselen Rudolf het rendier de perfecte tijd verdrijf voor jou. In ongeveer 15 minuten heb je Rudolf gemaakt. Simpel te knutselen Rudolf het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This