Herfst krans met waterverf knutselen

Knutselen, knutselen met kinderen | 0 Reacties

Herfst krans met waterverf knutselen

Knutselen, knutselen met kinderen

Ik hou van de herfst. Nee niet de regen en de gure wind. Maar wel de prachtige natuur die daar bij hoort. Dit keer ga ik dan ook wat met de prachtige gekleurde blaadjes maken. Maar dan anders.

Ik ga een herfst krans maken van zelf gemaakte blaadjes, geschilderd met waterverf. Aangezien de natuur nu nog niet zo mooi kleurt. En ik dit voor de verandering een keer wil doen. Elk jaar maak ik het met echte blaadjes, maar het leek mij zo leuk om het een keer met waterverf te maken. En een leuk dagje bezigheidstherapie met je kind(eren.)

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; herfst. Hoe kan het ook anders nu september is begonnen. Bij de herfst denk ik onder anderen aan de prachtig gekleurde blaadjes. Hier moet ik dan ook wat mee doen.

Herfst krans van waterverf

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: >  120 minuten

Benodigdheden:

 • laserprinter of watervaste pen
 • waterverf
 • wit papier
 • schaar
 • karton
 • lijm

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Werkbeschrijving:

De blaadjes

Als je een laserprinter hebt scheelt het heel veel tijd. Dan is het heel simpel uitprinten van de blaadjes. Ik heb nog geen laserprinter. Dus moet ik het net al vele het 1 keer uitprinten en dan met een watervaste stift  gaan overtrekken. (Ik gebruikte de Steadtler fineliner 0,8.) Op kleurplaat.nl vind je de blaadjes die ik voor dit project hebt gebruikt.

Uiteraard kan je de blaadjes zelf tekenen. Ik vond het wel handig om een beetje hou vast te hebben. Hoeveel blaadjes ik heb getekend, ik zal het je niet echt meer kunnen vertellen. Ik ben de tel kwijt. Ik denk dat ik richting de 60 blaadjes hebt getekend.

Waterverf

Nu ga je met waterverf aan de slag. Ik liet de verf kleuren z’n gang gaan. (Zie bovenstaande foto.) De kleuren liepen op een natuurlijke manier in elkaar over. Het papier maakte ik nat en daarna ging ik met een zo groot mogelijke kwast en de verschillende kleuren op het papier. Kijk niet naar de vorm en kleur vooral niet binnen de lijntjes. Ideaal karweitje voor kinderen. Lekker kliederen met verf. Niet te veel bij nadenken. Dat geeft het mooiste effect.

Als alles goed droog is kan het uitknippen beginnen. Een mega klus. eentje die je met meerdere personen wilt doen. Hier gaat ook echt het meeste werk in zitten. En persoonlijk mijn minst favoriete bezigheid.

Maar na het uitknippen zag ik al meteen waarom ik het op deze manier wilde doen. Het zag er perfect uit. Precies zoals ik in mijn hoofd hebt.

I love it when a plan comes together.

Lees ook eens: 9 waterverf technieken voor beginners

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

De krans

Maak en zo groot mogelijke cirkel uit een A4 stuk karton. Groter mag ook, maar dan krijg je dat je meer blaadjes nodig hebt.

In het midden hebben we nog een cirkel geknipt. Waardoor er een opening ontstaat. En de krans echt een krans vorm krijgt. Ach je snapt me vast wel.

Het opplakken van de blaadjes kan beginnen. Denk ook hier er niet te veel bij na. Let er wel op dat de kleuren een beetje verdeeld zitten.

Nadat de blaadjes er op waren geplakt vond ik het nogal kaal.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Ik besloot om een banier te maken. Lange strook karton. Ongeveer 8 cm breed. (Zie bovenstaande foto.)

De uiteinden vouw je om en lijm je een stukje vast. Hier kan je dan een tekst naar keuzen op plakken of schrijven.

Nog een beetje aankleden.

De herfst krans van waterverf is af. De krans kan je nu in huis ophangen.

Lees ook eens: 

Tip:

Heb jij geen waterverf dan kan je het uiteraard inkleuren met wat jij wilt. Ik wilde het graag met waterverf doen omdat ik het een mooi effect vind geven.

Geen zin in al het werk, met echte blaadjes kan je dit ook maken.

Ik weet niet of ik de krans mooier vind met of zonder de tekst, wat vind jij? Wat vind jij van de herfst krans van waterverf? 

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

In deze blog maak ik gebruik van affiliate marketing. Als je via mijn blog een product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik. Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
Hoi, mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun

Lets get sociale

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Hoi mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun.

Lets get sociale

10 Kaarten over samen zijn

Stuur jij wel eens een kaartje? Laat jij wel eens aan de ander weten hoe blij je met hem of haar bent? Of het om een geliefde gaat of een goede vriendschap, zo nu en dan is het leuk om te laten weten dat je aan de ander denkt. Samen, speciaal voor de creacross...

Robot surprise

Ben je niet echt een knutsel wonder, vind je een Sinterklaas surprise maken stressvol? Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan het maken van de surprise? Dan heb ik de ideale surprise voor jou. Deze super simpel te knutselen robot surprise is in minder dan een uur...

Knutselspullen wenslijst in je bullet journal

Een knutselspullen wenslijst maken is een handige manier om te onthouden wat je echt wilt hebben, of nodig hebt. Zo kan jij jezelf nog meer verantwoordelijk houden om impuls aankopen tegen te gaan. Te sparen voor dat, wat sparks your joy.  Maak de knutselspullen...

Enge lampion knutselen voor Sint Maarten

Heb je een kind dat mee doet aan Sint Maarten of Halloween? Houd jouw kind van griezelen? Dan heb ik de  DIY lampion voor jou. Het is weer donderdag, en dat betekend de creatieve creacross uitdaging met linkparty.  Het thema van deze week is Sint Maarten. Dit keer...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This