70 herfst doodles voor in je bullet journal

sep 18, 2018 | Bullet journal | 0 Reacties

Heb jij je bullet journal al in een herfst thema? Ik wel, maar wat ik erbij kon doodlen, dat wist ik niet zo goed. Ik ben op onderzoek uit gegaan……. en kwam tot de conclusie dat deze gekozen doodles zelfs voor een niet ervaren tekenaar(es) te maken zijn.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Doodlen in je bullet journal Doe jij dat? Ik merk dat ik al snel dezelfde doodles maak. Even een glimmertje hier, een bloemetje daar. Voor een herfst doodle kwam ik niet veel verder dan een blaadje. Best cliché toch? Omdat ik wel eens wat anders wilde maken ben ik op zoek gegaan naar makkelijk te maken herfst doodles. Geen super moeilijke of ingewikkelde doodles maar doodles die voor iedereen wel te maken zijn.

Voor het gemak heb ik de doodles een nummer gegeven. Hierdoor kan ik een toelichting geven over een doodle en weet jij precies over welke ik het heb.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Blaadjes en takken

Zoals je kan zien heb ik diverse blaadjes getekend. Sommige met iets meer detail dan de ander. Uiteindelijk vind ik ze allemaal even leuk er uit zien als je het verwerkt in je bullet journal. Halverwege de bladzijde zie je diverse takken. Sommige totaal anders maar sommige is het verschil minimaal. Dit heb ik bewust gedaan. Zo zie je wat het verschil is met een minimaal verschil. Hoop dat je snap wat ik bedoel.

Nummer 15, 17 en 19 zijn bijna hetzelfde. Nummer 15 heeft iets meer ovale blaadjes dan de andere twee. Bij nummer 17 en 19 hebben de blaadjes dezelfde vorm maar heb ik meer afstand gehouden tussen de blaadjes. Hierdoor verandert het uiterlijk. Wil je bijvoorbeeld meerdere takken bij elkaar doodlen dan is het leuk om te variëren met de vorm en afstand. Dit maakt het leuker om naar te kijken dan wanneer alles hetzelfde is. In de natuur is ook niet elk blaadje, elk takje hetzelfde.

Makkelijke aan deze takjes zijn toch wel dat je er niet bij na moet denken. Gewoon doen, dan krijg je het mooiste resultaat.

Bij nummer 27 zie je ook een tak Maar dan eentje waar de blaadjes al vanaf zijn gevallen. Nummer 28 een boom. Hier laat ik een blaadje van afvallen. Zo simpel maar verteld wel heel veel in maar twee simpele tekeningetjes.

Wolk

Ik heb de wolk simpel gehouden. Het kan nog eenvoudiger of met nog meer detail. Aan jou wat je wilt. Geef het wat regendruppels om het geheel compleet te maken. Dit is toch wel een doodle dat niet mag ontbreken bij de herfst. Al is het wat de herfst minder leuk maakt, het typeert wel de herfst.

Mok

Nummer 33 en 27 zijn twee mokken. Verschillend maar beide heel makkelijk. Met een klein thee zakje geef je aan dat het om thee gaat. De andere mok kan van alles zijn. Thee, koffie of chocolademelk. Het kringetje boven de mok gesuggereerd warmte. Iets waar we allemaal naar verlangen tijdens deze gure periode.

Laat op de mok de marshmallows drijven door er een paar kleine vierkantjes in de tekenen. En je hebt de perfecte chocolademelk. (Niet getekend, bedenk mij dit nu ik de tekst schrijf.)

Paraplu

Zoals je kan zien heb ik drie verschillende paraplu’s getekend. Waarvan nummer 31 het snelst en het makkelijkst is om te tekenen. Weinig details.

Lees ook eens: Plan with me september

Kastanje

Onderaan zie je een rij van kastanje vanuit verschillende punten getekend. Dit is wel een van de makkelijkste herfst doodles om te tekenen.

Dieren

Zoals je kan zien heb ik diverse pogingen gedaan om dieren te tekenen. Echt heel goed ben ik er niet in. Ik zie wat voor een dier ik er mee wilt uitbeelden. Ik hoop dat jij het ook ziet. Zo zie je maar. Het hoeft niet perfect te zijn. Proberen en er van leren is de manier om er beter in te worden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eesn: Herfst bingo, gratis te downloaden.

Appels

Nummer 28 is een appel. Bij een appel denk ik meteen aan een mand met appels. Deze kan je makkelijk tekenen of met iets meer detail. Zoal je dat kan zien bij nummer 40 en 42. Een candy appel kan uiteraard ook niet ontbreken. Al moet ik bekennen dit zelf nog nooit te hebben gegeten.

Kaarsen

Het leukste aan de herfst zijn toch wel kaarsen. Nummer 16,47 en 48 heb ik er verschillende voor je getekend. Plaats diverse vormen bij elkaar voor een leuk resultaat.

Pompoen

Zoals je ziet heb ik en realistische getekend en een grappige. Het vraagt een beetje oefening maar als je het door hebt dan is het super simpel om te tekenen.

Halloween

Halloween kan natuurlijk niet ontbreken. Spookjes, spinnen en toverdrankjes dat hoort er toch wel bij. Spookjes zijn hierin het makkelijkst om te tekenen. Al heb ik altijd de meeste lol in het tekenen van toverdrankjes.

Pinterest

Heb je nog meer inspiratie nodig. Kijk dan op mijn Bullet journal borden op Pinterest. Op de bord bullet journal verzamel ik de leukste meest indrukwekkende ideeën. Op BMelloW bullet journal bord deel ik mijn eigen werk en de eventueel gevonden plaatjes van het internet, zodat jij het zelf kan gebruiken.

Herfst doodles ik had nog wel even door kunnen gaan. Maar ik denk dat zowel jij als ik hier wel even mee vooruit kan. Is er een doodle waarvan jij zegt die zou ik graag getekend willen zien. Laat het mij dan weten in een opmerking en wie weet teken ik die dan wel. 

Doodle jij wel eens in je bullet journal? Wat doodle je dan het liefst? Welke herfst doodles vind jij het leukst? Ik hoor het graag van je in een opmerking.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This