Herfst Bingo

sep 8, 2018 | knutselen met kinderen, Printables | 4 reacties

Herfst bingo. Rond het thema herfst maakte ik een Bingo. Deze is geschikt voor jong en oud. Met kleine kinderen kan je er een groot avontuur van maken. Zo maken de kleintjes ook kennis met typische dingen die je bij de herfst verwacht.

Met de herfst komt ook weer de kou en de regen. Kinderen vervelen zich dan veel sneller. Hoe leuk is het dan om een keer met kinderen bingo te spelen. Met vele herkenbare plaatjes is het geschikt voor alle leeftijden.

Is het nog te moeilijk voor je kind. Laat het dan het juiste plaatje bij de bingo kaart zoeken.

Of neem het mee de natuur in en maak er een andere soort bingo van. Elk gevonden item in de natuur dat op de bingo kaart staat kan je dan afstrepen. Een veelzijdige bingo spel dus. En daarom geschikt voor jong en oud.

Hoe kan ik aan de herfst bingo komen?

Let op!!! De huidige herfst bingo kaarten zijn vernieuwd en verbeterd.

Download de PDF bestand met 2 gratis bingo kaarten. Je kan kiezen voor een kaart op A4 formaat of de bingo op A5 formaat. 

Je klikt op de onderstaande knop. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. ZO niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

 Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde herfst bingo en kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke herfst bingo kaart plastificeren.
  • Kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren.

Er zitten drie A4 formaat kaarten bij die je moet uitknippen. Op deze kaarten staan de afbeeldingen die je nodig hebt tijdens het spelen van Bingo. Deze extra kaarten knip je uit. Elke afbeelding knip je uit. Ook deze kan geplastificeerd worden. Doe dat dan wel voordat je het gaat uitknippen. Het middelste vakje gebruik je niet.

De lossen kaartjes doe je in een mand of bak. Pak steeds een kaart, laat het zien aan de deelnemers. Geef ze de kans om het af te strepen op hun Herfst bingo kaart.

Zorg verder dat je een stiften hebt. Of Whiteboard stiften (hebt als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars.

Manier 2

Ga met de bingo kaarten de natuur in en ga op zoek naar de items op de bingo kaart. WIe heeft er als eerste bingo? Deze manier is een leuke manier om actief op zoek te gaan in de natuur.

Wil je de herfst bingo graag met een groep spelen? Tegen een klein prijsje heb je maar liefst 14 bingo kaarten. 

Herfst Bingo 14 personen

Herfst bingo kaarten voor 14 personen. Kopen, downloaden en spelen maar..

1,50

Let op!! in de betaalde set zitten ook de kaarten die je nu gratis krijgt. Samen vormen het dus niet 16 kaarten.

Ga jij de herfst bingo spelen met de kaarten of ga je er mee de natuur in?

Lees ook eens:

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest

Herfst bingo op 2 verschillende manieren te spelen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

4 Reacties

 1. Frida de Vries

  Vorige week heb ik de 5 bingokaarten aangevraagd én betaald. Tot nu toe heb ik niets ontvangen! Daar baal ik echt van, heb ze overmorgen nodig en ben bang dat ik nu toch zelf moet gasn maken….. Super jammer!!!!!

  Antwoord
  • Melanie

   Als ik je naam vergelijk met alle betalingen zie ik inderdaad dat je bijna een aankoop hebt gedaan. Ik zie ook dat jij die hebt geannuleerd. Als dit niet het geval is en er is toch geld van je rekening gehaald mail dan even naar meldiynl@gmail.com dan kan ik je verder helpen.

   Antwoord
 2. Wendy

  Hoi,
  Op 7 oktober heb ik de herfstbingo besteld en betaald. Ivm mijn activiteiten planning op het werk, ben ik benieuwd wanneer ik de bingo kan verwachten? 😉

  Antwoord
  • Melanie

   Na betalen zie je direct een link om je aankopen te downloaden. Als het goed is heb je een mail van mij ontvangen met daarin alsnog de link. Veel plezier er mee, Melanie

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This