Heerlijke zoete kerstmis recepten

dec 13, 2017 | Kerstdagen en oud en nieuw, Party time, Recepten | 0 Reacties

Bij de feestdagen hoort eten. Maar ook heel veel lekkers. En dan heb ik het over snoep, koek en taart. Niet alleen is het lekker het is ook leuk om met je kinderen te maken in de kerstvakantie. Vandaag deel ik de o zo heerlijke onverantwoordelijke Kerstmis zoetigheid. Zoetigheid dat er fantastisch uit zal zien op de kersttafel. Ben je anti suiker dan ben je hier vandaag aan het verkeerde adres.

Met kerst maak ik altijd wel een taart en koekjes. In ben geen bak prinses al vind ik het altijd wel leuk. Elk jaar zoek ik weer een nieuw recept uit. En zo ben ik opzoek gegaan naar heerlijke recepten. Vandaag deel ik mijn bevindingen met jou.

Taart:

Een taart hoort erbij en deze twee fantastische taarten zullen zeker de show stellen.

Cake:

Geen tijd of zin in een uren langen bak sessie. Een cake is een goed alternatief voor een taart.

Deze Kerststronk van Hap & tap ziet er niet alleen overheerlijk uit maar lijkt mij ook niet al te ingewikkeld om te maken. En daarmee een ware kandidaat om gemaakt te gaan worden.

Brownie

Ik ben gek op een goeie brownie. Voor mij moet een goeie brownie zijn zoals ik het in Amerika heb gegeten. Lekker plakkerig. Die droge dingen die vaak hier in Nederland te krijgen zijn vind ik niks. Dat is chocolade cake geen brownie.

Traktatie ideetje laat een leuke kerst variant zien als tip die uitermate geschikt is voor het kerstdiner op school.

Voor een goed brownie recept verwijs ik je naar Laura’s bakery

Cup cakes:

Persoonlijk maak ik een cupe cake het allerliefst. Niet heel nauwkeurig te bedenken hoeveel je er nodig hebt. Heel simpel voor elk persoon 1 of 2. Ik vind het minder bewerkelijk als een taart en ziet er samen bij elkaar gepresenteerd minstens net zo feestelijk uit.

Peperkoek huisje:

Ik zie het altijd in Amerikaanse films en series voorbijkomen. Ook Pinterest is hierin goed vertegenwoordigd. Maar deze leuke huisjes zie je ook steeds meer in Nederland. Nog altijd staat het op mijn to do lijstje. Of ik er dit jaar aan toe kom. Ik heb geen idee. Ik hoop het.

Kerstkoekjes

Dit mag toch niet ontbreken op tafel. Vooral als ze zelfgemaakt zijn me je kinderen. Gaat hier in huis zeker nog gebeuren.

Overige Kerstmis zoetigheid:

Er is nog genoeg andere lekkernij dat je kan maken voor Kerst.

Chocolademelk:

Chocolademelk eerlijk gezegd drink ik dit nooit. Maar met de Kerst dagen zelf maak ik graag een uitzondering. En hoe leuk is het als je het leuk neer zet zodat iedereen zelf zijn of haar ideale mok chocolade melk kan samenstellen. Bovendien ziet het er nog gezellig uit.

Of geef een leuke mok met chocomelk als cadeau aan je gasten. Super leuk om te krijgen niet niet duur.

Heerlijke zoete kerstmis recepten
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Dit is mijn overzicht met Kerstmis zoetigheid. Ik twijfel nog wat ik allemaal ga maken. Welke lijkt jou het lekkerst of ga jij zelf maken? Of heb jij een favoriet die hier niet bij staat.

Lees ook eens:

 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This