Hartjes van waskrijt knutselen

feb 8, 2018 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Vaderdag, Valentijnsdag, Verjaardag | 0 Reacties

Waskrijtjes omtoveren tot hartjes waskrijtjes. Het is een leuk experiment om met je kinderen samen te doen.Nog leuker om cadeau te geven.

Het is tijd voor een nieuwe crea-cross uitdaging. Elke week ga in mee doen met de uitdagingen van Kreanimo. Deze week is het thema kleur. 

Kleur is een niet al te moeilijk thema om iets bij te verzinnen. Verschillende leuke dingen spookte door mijn hoofd. Maar deze….. deze wilde ik al een tijd uitproberen. Experimenteren. Ik had echt geen idee of het ook zou werken.

De waskrijtjes had ik ooit voor een paar cent in de uitverkoop op de kop getikt. Voor deze DIY. Maar een mal dat ontbrak nog. Totdat ik een paar maanden geleden tegen een hartjes mal aan liep in de uitverkoop. Een bepaalde vorm had ik nooit in mijn hoofd voor dit experiment. Maar bij het zien van de mal wist ik, dit wordt hem. Bingo!!!

De hartjes mal is eigenlijk om chocolade/ bonbons mee te maken. Maar de waskrijtjes van hartjes zou hier vast mee lukken. Zonder te weten hoe en wat ging ik aan de slag met wat mij logisch leek. Echt experimenteren. Spannend!!! Gaat het lukken?

Hartjes van waskrijtjes knutselen
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <20 minuten + afkoel tijd

Benodigdheden:

Juiste mal kiezen

Ik heb voor hartjes gekozen maar elke mal van siliconen zal hier geschikt voor zijn. Hou er wel rekening mee… Hoe groter de mal. Des te meer krijtjes erin verwerkt moeten worden. En in deze kleine hartjes gingen al aardig wat waskrijtjes.

Een mal dat te veel dunne stukken er in heeft zitten zal snel afbreken en maakt het ook minder geschikt. 

Werkbeschrijving:

Haal de wikkels van de waskrijtjes af. Dit is tevens het meeste werk. 

Gebruik zo veel mogelijk verschillende kleuren. Liefst contrasterende kleuren. Het mooiste is als je kleuren bij elkaar plaats die echt heel erg anders zijn. Zodat je duidelijk ziet dat er meerdere kleuren bij elkaar zit.

Zet de oven aan op 150 graden.

Snij, knip, breek de waskrijtjes in kleine stukjes. De stukjes hoeven niet gelijk te zijn.

Plaats de stukjes waskrijt in de vormen. Mag best iets boven de vorm uitkomen. Er blijft maar weinig van over.

Hartjes van waskrijtjes knutselen
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Oven

Als je klaar bent en je mallen zijn vol dan plaats je het in de oven.

Binnen een paar minuten zal het smelten. Zodra het gesmolten is zet je de oven uit. Haal voorzichtig het uit de oven en laat het opdrogen.

Ik had duidelijk nog meer waskrijt in de mallen kunnen stoppen. Wat niet ging omdat er niks meer bij kon. Doordat de mal na het opdrogen maar half gevuld was ben ik er nog een laag met krijt gaan breken. En kon ik het hele proces nog een keer herhalen.

Nu waren de mallen gevuld na het drogen. Het verwijderen van de waskrijt hartjes uit de mal kan beginnen.

Voorzichtig haalde ik ze er een voor een eruit. Met een mooi resultaat al zeg ik het zelf. De experiment is gelukt, als een kind zo blij…

Tip:

Deze waskrijt hartjes zijn leuk om cadeau te geven. Als je uitdeelt in de klas omdat je kind jarig is bijvoorbeeld. Stop een paar hartjes in een plastic zakje, strik er om en een leuke tag en je hebt een perfecte traktatie. Omdat je dit kan aanpassen aan de thema van de verjaardag kan je hier ook een bijpassende mal zoeken.

Heb jij het wel eens geprobeerd te maken? Is dit iets om uit te gaan proberen? En wat vind je ervan om dit als traktatie uit te delen?

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
Hartjes van waskrijtjes knutselen
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This