Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag

jan 22, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Scrapbook, Vaderdag, Valentijnsdag | 0 Reacties

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor de fijne motoriek. Weet je niet altijd wat je met kinderen moet schilderen. Hartjes schilderen is een makkelijke manier om al vanaf een hele jonge leeftijd te maken. Maak een stempel of sjabloon voor je kind en ga aan de slag.

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor je fijne motoriek. Het leert ze kleur gebruik en zal hun creativiteit stimuleren.

Hartjes schilderen met kinderen kan op veel verschillende manieren. Ik laat je vandaag 3 manieren. Manieren die je al op hele jonge leeftijd met kinderen kan maken.

Maak een stempel of sjabloon om het makkelijker te maken

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Kwast
 • papier
 • Wc-rol
 • Acrylverf
 • Schaar
Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag. stempel van wc-rol
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Stempel hartje maken

Deze manier is geschikt voor de allerkleinste. Met mijn dochter stempelde ik hier al mee vanaf dat ze een maand of 7 oud was. En zelfs nu vindt ze het nog leuk.

Maak van een wc-rol een hartje. Hoe? Heel simpel…….

Pak een wc-rol, deuk in het midden de wc-rol in en maak aan de andere kant een puntje. Je zal merken dat de wc-rol zich makkelijk laat vormen.

Doe op een schaaltje een beetje verf. Dompel de wc-rol erin en stempel er mee op papier.

Het papiertje is leuk om als inpakpapier te gebruiken. Wat ik ook ga doen. Nu nog een leuk iets met mijn dochter knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes sjablonen

Pak een A4 papiertjes vouw dit door het midden. Knip een half hartje eruit. Nu heb je 2 hartjes. Het uitgeknipte hartje en het A4 papier met een hartje (gat). Je hebt dus 2 sjablonen.

Lees ook eens: Sjablonen maken

Ik ben vergeten foto’s te maken van de sjabloon dat over blijft als je het hart eruit hebt geknipt. Dus de A4 met het gat.

Deze kan je gebruiken om in te kleuren met een kwast. Dep eerst rond de rand van het hartje recht op met de kwast. 

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zo voorkom je dat er veel verf onder de rand door zal uitlopen. Nadat je de rand hebt geschilderd kan je de rest van de binnenkant verven.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De andere sjabloon is het uitgeknipte hartje. Het hartje vul je nu niet in maar nu laat je de binnenkant wit en kleur je de buitenkant in. Het tegenovergestelde effect bereik je nu.

Om ook nu voorkomen te worden dat het verf onder het hartje doorloopt, ga je net als bij de andere sjabloon eerst de rand deppen met de kwast. Daarna kan je de sjabloon weg halen en de rest inkleuren met verf.

Door beide sjablonen te gebruiken ziet je kind een ingekleurd hart en een leeg hart. Maar ondanks dat zijn het wel 2 hartjes geworden.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This