Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag

jan 22, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Scrapbook, Vaderdag, Valentijnsdag | 0 Reacties

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor de fijne motoriek. Weet je niet altijd wat je met kinderen moet schilderen. Hartjes schilderen is een makkelijke manier om al vanaf een hele jonge leeftijd te maken. Maak een stempel of sjabloon voor je kind en ga aan de slag.

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor je fijne motoriek. Het leert ze kleur gebruik en zal hun creativiteit stimuleren.

Hartjes schilderen met kinderen kan op veel verschillende manieren. Ik laat je vandaag 3 manieren. Manieren die je al op hele jonge leeftijd met kinderen kan maken.

Maak een stempel of sjabloon om het makkelijker te maken

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Kwast
 • papier
 • Wc-rol
 • Acrylverf
 • Schaar
Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag. stempel van wc-rol
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Stempel hartje maken

Deze manier is geschikt voor de allerkleinste. Met mijn dochter stempelde ik hier al mee vanaf dat ze een maand of 7 oud was. En zelfs nu vindt ze het nog leuk.

Maak van een wc-rol een hartje. Hoe? Heel simpel…….

Pak een wc-rol, deuk in het midden de wc-rol in en maak aan de andere kant een puntje. Je zal merken dat de wc-rol zich makkelijk laat vormen.

Doe op een schaaltje een beetje verf. Dompel de wc-rol erin en stempel er mee op papier.

Het papiertje is leuk om als inpakpapier te gebruiken. Wat ik ook ga doen. Nu nog een leuk iets met mijn dochter knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes sjablonen

Pak een A4 papiertjes vouw dit door het midden. Knip een half hartje eruit. Nu heb je 2 hartjes. Het uitgeknipte hartje en het A4 papier met een hartje (gat). Je hebt dus 2 sjablonen.

Lees ook eens: Sjablonen maken

Ik ben vergeten foto’s te maken van de sjabloon dat over blijft als je het hart eruit hebt geknipt. Dus de A4 met het gat.

Deze kan je gebruiken om in te kleuren met een kwast. Dep eerst rond de rand van het hartje recht op met de kwast. 

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zo voorkom je dat er veel verf onder de rand door zal uitlopen. Nadat je de rand hebt geschilderd kan je de rest van de binnenkant verven.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De andere sjabloon is het uitgeknipte hartje. Het hartje vul je nu niet in maar nu laat je de binnenkant wit en kleur je de buitenkant in. Het tegenovergestelde effect bereik je nu.

Om ook nu voorkomen te worden dat het verf onder het hartje doorloopt, ga je net als bij de andere sjabloon eerst de rand deppen met de kwast. Daarna kan je de sjabloon weg halen en de rest inkleuren met verf.

Door beide sjablonen te gebruiken ziet je kind een ingekleurd hart en een leeg hart. Maar ondanks dat zijn het wel 2 hartjes geworden.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This