Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag

jan 22, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Scrapbook, Vaderdag, Valentijnsdag | 0 Reacties

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor de fijne motoriek. Weet je niet altijd wat je met kinderen moet schilderen. Hartjes schilderen is een makkelijke manier om al vanaf een hele jonge leeftijd te maken. Maak een stempel of sjabloon voor je kind en ga aan de slag.

Schilderen met kinderen is niet alleen leuk maar ook goed voor je fijne motoriek. Het leert ze kleur gebruik en zal hun creativiteit stimuleren.

Hartjes schilderen met kinderen kan op veel verschillende manieren. Ik laat je vandaag 3 manieren. Manieren die je al op hele jonge leeftijd met kinderen kan maken.

Maak een stempel of sjabloon om het makkelijker te maken

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 minuten + droogtijd

Benodigdheden:

 • Kwast
 • papier
 • Wc-rol
 • Acrylverf
 • Schaar
Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag. stempel van wc-rol
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Stempel hartje maken

Deze manier is geschikt voor de allerkleinste. Met mijn dochter stempelde ik hier al mee vanaf dat ze een maand of 7 oud was. En zelfs nu vindt ze het nog leuk.

Maak van een wc-rol een hartje. Hoe? Heel simpel…….

Pak een wc-rol, deuk in het midden de wc-rol in en maak aan de andere kant een puntje. Je zal merken dat de wc-rol zich makkelijk laat vormen.

Doe op een schaaltje een beetje verf. Dompel de wc-rol erin en stempel er mee op papier.

Het papiertje is leuk om als inpakpapier te gebruiken. Wat ik ook ga doen. Nu nog een leuk iets met mijn dochter knutselen voor Valentijnsdag.

Hartjes sjablonen

Pak een A4 papiertjes vouw dit door het midden. Knip een half hartje eruit. Nu heb je 2 hartjes. Het uitgeknipte hartje en het A4 papier met een hartje (gat). Je hebt dus 2 sjablonen.

Lees ook eens: Sjablonen maken

Ik ben vergeten foto’s te maken van de sjabloon dat over blijft als je het hart eruit hebt geknipt. Dus de A4 met het gat.

Deze kan je gebruiken om in te kleuren met een kwast. Dep eerst rond de rand van het hartje recht op met de kwast. 

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zo voorkom je dat er veel verf onder de rand door zal uitlopen. Nadat je de rand hebt geschilderd kan je de rest van de binnenkant verven.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De andere sjabloon is het uitgeknipte hartje. Het hartje vul je nu niet in maar nu laat je de binnenkant wit en kleur je de buitenkant in. Het tegenovergestelde effect bereik je nu.

Om ook nu voorkomen te worden dat het verf onder het hartje doorloopt, ga je net als bij de andere sjabloon eerst de rand deppen met de kwast. Daarna kan je de sjabloon weg halen en de rest inkleuren met verf.

Door beide sjablonen te gebruiken ziet je kind een ingekleurd hart en een leeg hart. Maar ondanks dat zijn het wel 2 hartjes geworden.

Hartjes schilderen met kinderen voor Valentijnsdag.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This