Hartjes met touw knutselen

jan 16, 2018 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Vaderdag, Valentijnsdag | 0 Reacties

Hartjes gewikkeld in touw.  Een perfecte knutsel voor peuters en kleuters. Met een klein beetje hulp zal het je verbazen wat voor leuks je met een stukje karton en touw kan maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Voor de kerst had ik vorig jaar al eens sterren gemaakt en gewikkeld in touw. En dat kan natuurlijk ook prima met een hart als basis. De inspiratiebronnen. Zo bedacht ik hartjes gewikkeld in touw. Als je het hart tekent en knipt uit een stevig stuk karton kunnen de kleintjes de rest wel. Het is zo simpel dat het nauwelijks uitleg nodig heeft.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 15 minuten

Benodigdheden:

 • Stevig karton
 • Touw
 • Kralen, knopen of andere versiersels (optioneel)
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Teken een hart op stevig karton. (Zie → foto.)

Knip het hart uit.

Wil je het hart maken dat alleen een omlijsting is. Dan moet je het hart niet te klein maken en het midden eruit knippen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ga nu met het touw naar keuzen om het hart heen. Kinderen vanaf een jonge leeftijd kunnen dit al. Verwacht niet dat het mooi vol en strak eromheen gedraaid wordt. Persoonlijk vind ik dit wel zijn charmes hebben. Je kan eventueel een beetje lijm op het hart plakken zodat het touw beter op zijn plek blijft zitten.

Leg een knoop in het touw.

Ben je klaar met het touw en dus het hart dan kan je er nog voor kiezen om er kralen aan vast te maken. Ik heb dit niet gedaan. Het grote open hart heb ik wel versiert met wat knopen.

Maak een aantal harten als je er een slinger of mobiel van wilt maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 Tip:

Omdat het dichte hart zich niet zo makkelijk leent om te omwikkelen heb ik er op een aantal plekken kleine stukjes uit geknipt. Doordat het touw hier makkelijker in bleef zitten kon je het makkelijker omwikkelen.

Heb je geen stevig karton. Geen nood. Ik had ook geen stevig karton op voorraad. Een leeg pak Cruslie voldoet prima. Omdat het minder stevig is kan je twee lagen op elkaar vastlijmen.

Lees ook eens: 

 

Knutselen met kinderen. Het is niet moeilijk en het hoeft je ook niet veel te kosten. Dat bewijst deze hartjes gewikkeld in touw wel.  Maak jij wat leuks met je kind voor Valentijn?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This