Hartjes ketting met papier knutselen

feb 8, 2017 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Valentijnsdag | 0 Reacties

Over een week is het weer zo ver, Valentijn. Weet je al wat je cadeau gaat geven?

Misschien roept je kind dat het iets leuks wilt maken voor zijn of haar BFF. Of weet het even niet meer weet wat het voor oma of mama kan maken. 

Maak de hartjes ketting met papier, het mooiste is je hebt waarschijnlijk alles al in huis. De ketting kost je vrijwel niks. En ziet er toch nog superleuk uit.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: <20 minuten

Benodigdheden:

 • Papier met print
 • Schaar
 • Lijm
 • Niettang
 • Lint of touw
 • Rietjes of kralen

Werkbeschrijving:

Knipt twee gelijke hartjes uit op karton Ik gebruik regelmatig een kartonnen doos van verpakkingsmateriaal, zoals van cruslie.

Knip nu dezelfde hartjes uit op papier met een print. Dit kan een restje papier zijn of een mooie foto uit een tijdschrift.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Als de hartjes hebt uitgeknipt dan je beginnen met de ketting in elkaar te zetten.

Plaatst de twee kartonnen hartjes op elkaar.

Niet de hartjes op elkaar vast zoals hierboven. Maar wacht nog even met de middelste.

Als je een stuk touw of lint afknipt kan je er nu kralen of in stukken geknipte rietjes gaan rijgen. Persoonlijk koos ik voor rietjes. Ik heb een grote collectiekralen dus daar heb ik geen gebrek aan. Maar ik wilde jou laten zien dat je geen duren spullen nodig hebt om iets leuks te knutselen. Alles bestaat uit restjes materiaal voor deze hartjes ketting.

Haal nu het touw of lint door de aan elkaar gemaakte hartjes. Dit kan je op twee manieren Of je laat het touw aan de bovenkant of onderkant samen komen. Ik heb het op verschillende manieren gemaakt zodat je ziet wat ik bedoel. Zo zie je ook hoe de mogelijkheden eruit komen te zien.

Als alles op zijn plaats zit kan je het middelste nietje erin doen.  Als het goed is kan je nu aan de ketting trekken en blijft het touw op zijn plek. Zo niet dan heb je iets niet goed gedaan. Het touw moet blijven hangen.

Als laatste plak je het papier met een printje op het hart.  En je hartjes ketting is klaar om cadeau te geven.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tip:

Het papier met een printje kan je ook vervangen voor een echte foto.

Geen print papier en geen foto. Je kan ook een plaatje uit een tijdschrift knippen.

 

Lees ook eens: 

 

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Is het iets wat jij met je kind (eren) gaat maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatie. Of moet ik zeggen dat van je kind (eren).

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This