Halloween krans met crêpepapier knutselen

okt 17, 2019 | DIY, Halloween, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Wil je een Halloween krans maken? Niet uren er mee bezig zijn. Moeilijk doen en veel geld uit geven. Dan heb ik de Halloween krans voor jou. Met een beetje hulp kan een kleuter het al maken

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag. Dat betekend creacross tijd. De creatieve uitdaging. Met deze keer de uitdaging Halloween.

Ik maakte 2 simpel en goedkopen Halloween kransen. Wat andere deelnemers hebben gemaakt, kan je onderin de blog lezen. Of voeg jouw link toe in de linkparty.

De Halloween kransen zijn bijna hetzelfde. Met één basis krans, twee verschillende kransen.

De basis van de krans is gemaakt met crêpepapier. Ik heb ervoor gekozen om het met oranje te maken. Maar dit kan je makkelijk aanpassen.

Moeilijkheidsgraad: ★ ★ ☆ ☆

Tijdsduur: >30 minuten

 

Benodigdheden:

 • Crêpepapier
 • Lijm
 • Schaar
 • Zwart stevig papier 

Werkbeschrijving:

De basis van de krans

Knip een reep van het crêpepapier. Wikkel de strook om de krans heen. Herhaal dit meerdere keren tot de krans helemaal bedekt is. 

Knip nog een strook van het crêpepapier. Knip nu de strook ik vierkanten. Hoeft niet op de cm te kloppen.

Pak een vierkant en vouw de buitenkant naar elkaar toe. Het midden plak je met lijm vast op de krans. Zo maak je op een hele makkelijke manier, iets wat op bloemen lijkt. Het geeft de krans ook meer textuur. Ga hier meer door tot jij het goed vindt. Dit kan de helft van de krans zijn. Maar je kan ook de hele krans doen. 

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De vleermuizen

Teken en knip de vleermuizen uit.  Verschillende grote, 1 of meerdere vleermuizen, aan jou de keus. Zet de vleermuizen vast met kopspelden. De kopspelden zijn de ogen. Heb je geen kopspelden, lijm is oog prima. 

Speciaal voor jou heb ik vleermuizen gemaakt die je kan uitprinten. Gebruik ze als sjabloon of verwerk ze in de krans. Let wel, om het in de krans te verwerken heb je stevig papier nodig. Je kan ook de vleermuizen knippen uit zwart foam of vilt.  Klik op de onderstaande link voor de pdf vleermuizen bestand

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 BOE

De tekst BOE heb ik onder elkaar geschreven. Maar door de krans van positie te veranderen kan je het ook horizontaal schrijven. In de letter B en O heb ik ogen gemaakt. En in de letter E een mond met puntige tanden. 

Om de letters en de krans nog meer in Halloween sfeer te maken, heb ik met wit garen, een spinnenweb gemaakt. Wikkel het draad willekeurig om de tekst en krans heen, denk er vooral niet te veel bij na.

De Halloween krans is af. Je kan de ideeën van beide kransen samenvoegen of net als ik voor 1 van de twee gaan. 

Je ziet dat je met vrij weinig middelen een leuke krans kan maken. 

Wil je de krans buiten hangen? Dan kan je het crêpepapier vervangen voor tule. Niet veel duurder en op een rol te koop. En werkt vrijwel hetzelfde als crêpepapier.

Welke krans vind jij het leukst?

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week theelicht gezichtjes. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Webkonijn

Vandaag hebben we een extra cohost. Webkonijn maakte een knuffel monster.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This