Fernweh travelers notebook review

jun 19, 2019 | Bullet journal, Review | 0 Reacties

Met de zomervakanties in aandacht is een travelers notebook de perfecte manier om momenten en gebeurtenissen direct vast te kunnen leggen.

Plak treinkaartjes, museumkaartjes, plattengronden en leuke foto’s in voor een memorabel boekje. Schrijf op waar je bent geweest, plekken waar je heen wilt, of maak een bucket list.

BBNC-uitgeverij en Mus creatief komen met een nieuwe reeks Fernweh travelers notebooks. Eerder dit jaar kwam al de kleur groen en bruin op de markt en daar zijn weer twee nieuwe kleuren aan toe gevoegd. Wat ik ervan vind…

Travelers notebook Fernweh review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Al weer twee jaar

Inmiddels ben ik alweer twee jaar aan het bullet journalen. Diverse boekjes en mappen ben ik verder. Alles heeft zo zijn voor en nadelen. Maar een ding had ik nog niet uitgeprobeerd en dan was omdat ik het systeem te duur vond.

Want wat als het niks is voor jou? Dan wil je er niet 50 of nog meer euro’s tegen aan hebben gegooid. Althans ik niet.

Het idee van een travelers notebook bleef aan me knagen. Na een map ben ik overgestapt naar diverse notebooks.

De perfectionist in mij had meer aan een map als bullet journal. Maar een gewone notebook vind ik zo veel mooier er uit zien.

En toen kwam de Fernweh travel notebook.

Na het zien van de Creachick review kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Vele positieve reacties volgde van gebruikers. Maar ja ik had net een nieuwe Scribbles that matter gekocht. Goed voor nog vele maanden. Ik zetten het uit mijn hoofd. Althans dat probeerde ik.

Van BBNC -uitgeverij kreeg ik de (toen) nieuwste zomer folder onder ogen. (Inmiddels de winter al gezien. Kan je vertellen daar zitten ook weer pareltjes tussen.)

De blauwe travel notebook die wilde ik toch echt wel testen…

Na heel lang wachten is de blauwe Fernweh binnen. En dat vraagt om de nodige testen. YEAHHHH

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eens: Hoe gebruik je een travels notebook voor je reis verslag en planning?

Wat ik niet heb gedeeld op mijn blog of sociale media is dat ik uiteindelijk toch de groene Fernweh travel notebook heb gekocht. De Scribbles B5 kon ik echt niet aan wennen. En wachten op de blauwe Fernweh dat wilde ik niet.

Ik heb mijn pennen al kunnen testen. Maar een nieuwe uitgaven hoeft niet altijd dezelfde kwaliteit te betekenen. Dussss….

Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journalers.

Ik testen de volgende pennen:

 • Tombow fudenosuke
 • Staedler fineliner
 • Stabilo 68
 • Tombow ABT dual brush
 • Ecoline brush pen
 • Crayola supertips
 • Stabilo boss marker
 • Gelpen.

Om de test goed te kunnen doen heb ik niet alleen een stuk tekst geschreven maar ook een lijn twee keer overheen gegaan. Dit omdat je met een stift al snel twee keer over elkaar heen gaat.

Voor iemand die de laatste jaar gebruik heeft gemaakt van een Scribbles that matter is het wel even wennen dat het iets meer doorschijnt.

Aan jou of je dit een probleem vindt.

Bleeding is iets wat ik vele malen erger vind. Zoals je kan zien is er bleeding met de ecoline brush pen. Maar alleen nadat ik twee keer over dezelfde plek heen bent gegaan.

De stabilo markers zijn eigenlijk niet geheel eerlijk om te testen aangezien die overal wel doorheen neigen te gaan. Persoonlijk viel het mij erg mee.

Dit was de pentest.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een notebook.

Natuurlijk laat ik het niet bij een pennen test.

Omdat ik de Fernweh in het groen alweer een maandje gebruik zijn er ook nadelen.

Maar onthoud: wat ik een nadeel vind hoef jij niet een nadeel te vinden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De nadelen:

De navulboekjes hebben geen afgeronde hoeken. Persoonlijk vind ik dit echt een plus. Zo voorkom je dat he pagina’s lelijk worden.

Ik heb dat opgelost door de hoeken zelf rond te maken.

Nog een nadeel vind ik dat er om het buitenste elastiek geen stukje leer zit. Dit voorkomt dat de rand vervormt door het elastiek. Nu drukt het tegen het leer waardoor er deuken in komen.

Ik kan het prima zelf maken. Maar ik vind het wel zo mooi als het van hetzelfde materiaal is gemaakt als het boekje zelf.

Vakjes

Sommige zullen het minder vinden dat er geen vakjes in het boekje zitten. Persoonlijk vind ik dit niet erg. Vakjes die in de travelers notebooks vast zitten gestikt maken het dik waardoor het schrijven lastiger word gemaakt.

In het najaar komen losse vakjes die je in je Fernweh travelers notebook kunnen.

Een penloep kan je kopen en erin plakken. Deze manier heb ik ook liever dan dat het erin vast zit. Om dezelfde reden als de vakjes.

De navul boekjes zijn een set van 4 boekjes. De boekjes bestaan uit 1 boekje met dots. Dit had ik als bullet journal junkie graag anders gezien. Maar ik heb er een oplossing voor gevonden. Ik kom er in een andere blog op terug.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Conclusie Fernweh travelers notebook:

De prijs. 4 navulboekjes en een map om alles in te doen voor nog geen €20,-. Ik vind dat niet duur. Ik denk niet dat je het ergens goedkoper kan vinden. Zelfs via sites als Ome Ali zal je niet goedkoper uit zijn. En moet je weken wachten tot het binnenkomt, als het al binnenkomt.

Ik heb ik de groene TN 5 navulboekjes. 6 zal ook nog wel lukken. Hierdoor kan je vele kanten er mee op.

De hoes is gemaakt van een stevige nepleer. Dat buigzaam is maar niet te. De groenen en blauwen voelen iets anders aan. De groenen voelt iets bobbeliger aan. De blauwen is wat gladder. Al is het verschil minimaal

De kwaliteit is prima. De kleuren zijn prachtig. De blauwe kleur lijkt felblauw maar is meer een grijs/blauwe kleur.

Ik ben echt verliefd geworden op de Fernweh travel notebook. Beide kleuren zijn mijn favo kleuren. Ik kan niet kiezen. Welke kleur is jouw favoriet?

Binnenkort zal ik je laten zien in een andere blog hoe ik mijn TN heb opgezet en hoe ik het gebruik.

Overige informatie:

Fernhweh Travelers notebook Te koop voor €19.99

In de volgende kleuren:

Navulset bestaat uit 4 boekjes voor €9,99 Waarvan 1 dots, 1 linair en 2 blanco.

Uitgever: BBNC Uitgevers

256 pagina’s

Heb je nog vragen over deze Fernweh travel notebook stel ze dan gerust onder de blog.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This