Een creatief journal, meer dan 365 dagen aan inpiratie

aug 29, 2020 | DIY, Knutselen, Review | 0 Reacties

Vind je het moeilijk om altijd weer iets te verzinnen als je creatief bezig wilt zijn? De wil is er maar de vraag wat blijft onbeantwoord. Omdat je het niet weet, ga je maar iets anders doen. Zoek je nooit je creatieve grenzen op? Kom uit je comfort zone en doe (elke dag) iets creatiefs. Waag de sprong! Start vandaag nog met jouw meest geïnspireerde jaar ooit.

Creatief bezig zijn hoeft geen uren in beslag te nemen. Ook hoeft het niet altijd een tekening of schilderwerk te zijn, een gedicht of kort verhaal kan uiteraard ook.

Even creatief bezig te zijn kan je opladen. Een moment van ontspaning. Al is het maar voor even.

Je wilt creatief bezig zijn. Je pakt een journal of schetsboek, maar dan……Je kijkt op Pinterest … niks. Je raakt overmoedig en besluit dan maar niks te doen. Herkenbaar? 

Ik heb er regelmatig last van. Door een creatief bezig te zijn met wat dan ook, zorgt er voor mij vaak voor dat ik erg geïnspireerd raakt. Vele ideeën kunnen daaruit voortvloeien. Het is dan ook zonde als je niet verder komt in het proces. Met een creatief journal willen de makers dit voorkomen.

Een creatief journal

Elke dag is een nieuwe gelegenheid om je vastberadenheid en verbeeldingskracht te gebruiken bij het verkennen van de grenzen van je creativiteit.

In dit journal vind je een jaarvoorraad aan inspirerende opdrachten en bemoedigende inzichten van beroemde kunstenaars, schrijvers, muzikanten en heel veel andere creatievelingen die je elke dag opnieuw uitdagen.

Schrijf en teken elke dag jouw mooiste creaties en zie hoe je creativiteit grenzen overstijgt. Waag de sprong! Start vandaag nog met jouw meest geïnspireerde jaar ooit! Aldus Mus creatief. 

Maar wat vind ik er van en wat kan jij er van verwachten? Is het de moeite waard om te kopen? Lees mee en je weet het antwoord op die vragen.

Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert Favo kleding
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert letters decoreren
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert Links en rechtshandig bloemen tekenen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert Tekenen zonder hand van papier te halen, brug en huis
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Conclusie:

Met slechts een pen en potlood kan je al aan de slag in de journal. Een creatief journal is een klein handzaam boekje. Ideaal om mee te nemen als je op reis/ vakantie gaat.

De opdrachten zijn zeer divers. Dit boekje citeert de woorden van mannen en vrouwen uit diverse creatieve beroepen (kunstenaars, schrijvers, architecten, muzikanten, dansers, filmmakers, acteurs, fotografen, enz.) Vele opdrachten komen voort uit citaten. De opdrachten zijn divers en zullen de grenzen van je creativiteit opzoeken. Hierdoor kan je als persoon en creabea alleen maar groeien.

Bij de opdrachten kan je de datum schrijven, zo zie je wanneer je wat hebt gemaakt. Een volgorde hoef je dus niet aan te houden. Wat jou op dat moment inspireert, daar kan je mee aan de slag.

Het papier

Een creatief journal heeft stevig papier, je kan daardoor met meerdere medium werken, al is dat niet per se nodig.

Het zien en maken van sommige opdrachten heeft mij geïnspireerd om het in mijn schetsboek of bullet journal uit te werken tot een groter geheel. Ik ben ervan overtuigd dat het bij jou ook zal gebeuren.

Het is niet het goedkoopste boekje, Maar omdat er voor elke dag van het jaar (368 pagina’s) zal je je nooit meer hoeven te vervelen.

Inspireren

Jammer is wel dat de zomervakantie nu voorbij is. Door zijn voormaat had het een perfect boekje geweest voor onderweg en tijdens de vakantie (de camping of vliegtuig, waar dan ook.) Het houdt jou (en je kinderen vanaf 8 jaar) zeker bezig. Maar met de herfst in aantocht, zijn we meer in huis. Het is een geschikte creatief journal voor een moment van ontspanning. Het zal je uitdagen en op leuke nieuwe ideeën brengen.

Kortom een creatief journal zal je zeker inspireren om elke dag iets creatiefs te maken. Omdat het een compact boekje is, hoeft het niet overweldigend te werken. Het zal je uitdagen en je zeker verder helpen. Alleen om die redenen alleen al raad ik het boekje aan.

Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overige informatie:

Een creatief journal, Doe elke dag iets wat je inspireert is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €1499 

Bindwijze: Paperback

Aantal pagina’s: 368

Auteur: Robie Rogge

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045324753
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This