Drinkfles houder naaien voor beginners

Naaien

Water drinken is goed voor lichaam en geest. Hier in huis drinken we het veel. Drink jij het ook veel? Heb jij voor onderweg altijd een drinkfles bij je? Heb jij, net als ik een hekel aan om eeuwig je fles vast te houden? Rond te lopen met een fles in je handen? Het kan anders….

Met een drinkfles houder.

Een handig klein tasje wat je overal aan/ op kan hangen.  Maar uiteraard ook zelf om kan doen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Het is weer donderdag en dat houd ik crea cross tijd. De creatieve uitdaging van deze week is nat. Bij nat moet ik aan water denken.  Genoeg dingen komen in mijn naar boven borrelen. Maar voor alles is er toch echt wel zomerse temperaturen gewenst.  Met water in mijn hoofd, kwam ik al snel op een drinkfles houder….

De drinkfles houder is niet al te moeilijk om te maken. Toch vraagt het wel om een beetje  technische kennis. Basis kennis zoals; hoe een naaimachine werkt. Maar ook wat basis vaardigheden. Ik ga dan ook niet in op hoe alles precies in details gemaakt is.

Drinkfles houder

Moeilijkheidsgraad: ★★☆ ☆ 

Tijdsduur: <45 minuten

Benodigdheden:

 • 1 x1 meter stof naar keuzen
 • strijkbout & plank
 • naaimachine
 • naald
 • draad
 • schaar
 • meetlint
 • lint (ongeveer 30 cm)
 • Printer
 • A4 papier 

Werkbeschrijving

Kijk of je alle benodigdheden in huis hebt, anders snel kopen… Pak je naaimachine er bij…..

Klik op de onderstaande link.

Het patroon

Knip het patroon uit zoals op het patroon staat aangegeven.

De bovenrand is in het patroon is getekend zonder de zoom aan de boven en onderkant. Aangezien het patroon op een A4 formaat papiertje moet viel de zoom er net buiten.

Plaats de bovenrand op het gewenste stof. Knip het patroon uit. Maar knip wel 1 cm extra stof uit aan de boven en onderkant.

De bodem knip je op het gewenste stof uit zoals op het patroon staat aangegeven.

De grote stuk stof wat alles bij elkaar houd, is een A4 formaat papier.

Als ik het vanaf nu over dat deel heb benoem ik het A4 zodat het meteen duidelijk is over welk deel van het patroon ik het heb.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Knip uit een stuk stof na keuzen een A4 formaat

Als je alle delen hebt uitgeknipt kan het in elkaar zetten beginnen.

Bodem en A4 verbinden

Naai de bodem en het A4 deel aan elkaar vast. Dit is het lastigste deel van de  waterfles patroon. Als dit lukt gaat het vanaf dan makkelijker worden.

Zorg dat de goeie delen naar binnen zitten.

De lange deel van de het A4 plaats je op de rand van de cirkel (bodem) en naai je rondom. Als het goed is hou je een stukje over.

Naai nu de uiteinden van de A4 vast aan elkaar. Dit doe je door beide uiteinden naar buiten tegen elkaar aan te houden. Naai dit aan elkaar vast.

Draai nu het geheel binnenste buiten. Je krijgt nu een goeie beeld van de waterfles houder.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Lees ook eens: Tutu maken zonder naaimachine

Bovenrand

Zorg dat het goed plat komt te liggen door het te strijken.

Sla nu de uiteinden 1 cm naar binnen. Strijk dit. Het omgeslagen deel komt op de verkeerde kant te liggen.

Naai de uiteinden vast.

Vouw nu de brede goede kanten naar elkaar toe. Strijk dit.

Hengsel

In het patroon heb ik geen patroon mee gerekend voor de hengsel. Dit omdat je bij sommige fournituren winkels je het kant en klaar kan kopen. Brede banden geschikt als hengsels. Wil je het jezelf nog makkelijker maken dan is dit een optie.

Zo niet lees dan verder over hoe je de hengels moet maken. Anders kan je door naar het volgende deel. Het in elkaar zetten.

Maak uit een stuk stof een strook van ongeveer 12 cm breed, de lengte is aan jou. Ik heb ongeveer een meter gebruikt. Precies weet ik het niet meer. Deed het op het oog, wat mij goed leek.

Belangrijk is dat je de hengsel zo lang maakt dat je het om kan dragen. En eventueel over de kinderwagen (of waar je het ook aan wilt kunnen bevestigen) kan hangen. De totale lengte moet je door twee delen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Stroken

De stroken moeten uit twee lange delen bestaan. Deze delen zorgen er later voor dat je de lengte kan verstellen. Wil je dit niet dan kan je de strook uit 1 deel laten bestaan.

Vouw de uiteinden van de lange kant om naar binnen. Strijk dit.

Naai het vast.

Vouw de verkeerde kanten in de breedte. Strijk dit.

Naai het vast.

Nu mag je gaan pielen. De goeie kant zit aan de binnenkant. Dit moet omgedraaid worden. Denk maar aan je broekspijp dat binnenste buiten zit.

Als de goeie kant naar buiten zit dan kan je het weer plat strijken net als bij het bovendeel.

Naai nu rondom een naad. Dit zorgt voor meer stevigheid. Maar ook dat het mooi plat blijft liggen. Ook na veel gebruik.

Drinkfles houder in elkaar zetten

In de bovenstaande tekening heb ik het een beetje uitgelegd. Hopelijk is het zo duidelijk. Uiteraard zit de boden en zijkant van de waterfles houder al in elkaar. Maar op deze manier kan ik je wel duidelijk maken wat ik bedoel.

De onderste deel had je al met de goeie kant naar buiten gevouwen. Hou dit zo. Plaats hierop de bovenrand. het deel dat op elkaar genaaid was plaats je naar de top toe. De goeie kant naar beneden.

Maak met spelden rondom de bovenrand vast aan de onderkant. Plaats de hengsel uiteinden aan twee evenwijdige zijden van de bovenrand. Ook hier moet de uiteinden met de lelijke kant naar boven wijzen en de goeie kant naar beneden. (Zie onderstaande foto).

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Vastnaaien

Als alles op zijn plaats zit kan je het vastnaaien.

Op de plekken waar de hengels zitten ga ik een keer extra heen en weer met de naaimachine. Dit omdat het dan stevig vast zit en niet snel zal scheuren.

Je kan nadat alles af is nog een extra rand naaien om alles mooi af te werken. En het extra stevig te maken.  De naden blijven dan mooi naar beneden vast zitten. Hierdoor ziet de flessen houder er (net iets mooier) afgewerkt uit.

Haal door de bovenkant van de tunnel een stukje lint of draad om het samen te kunnen binden. Ik had geen stopper in huis waardoor ik het met een strik dicht moet maken.

Heb je de hengsels uit twee delen bestaan? Zoals ik. (Zie onderstaande foto).  Dan kan je op verschillende punten knopen, klittenband of in mijn geval drukknopen plaatsen.  Dit maakt het verstelbaar maar ook zorgt het er voor dat het minder snel los gaat.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Nogmaals je er ook voor kiezen om de band uit een deel te laten bestaan. Hierdoor is het niet verstelbaar en moet je van te voren goed bedenken op welke lengte je het wilt hebben.

De drinkfles houder is klaar voor gebruik.

Benieuwd wat de andere hebben gemaakt voor de crea cross uitdaging van deze week? Lees dan nog even verder.

Wordt lid van mijn facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Laura’s life

Deze week is de co host Laura van Laura’s life  Zij blogt over haar leven, obstakels, autisme,  plannen, uitdagingen katten, pleegkittens en creativiteit. 

Lauren maakte iets met verf en bubbels. Ben je benieuwd wat het dan is. Neem dan snel een kijkje op haar site.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer Zinderlijkheids trainingsbroekjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Hoi,       mijn naam is Melanie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest

Hoi, mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun

Lets get sociale

Pin It on Pinterest

Shares
Share This