Doily slinger met waterverf knutselen

jul 5, 2021 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Valentijnsdag, Verjaardag | 0 Reacties

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.

Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik er zo nu en dan een keer eentje, maar er komt maar geen eind aan het pakket. Met het idee dat mijn voorraad kast met knutsel spullen nodig moet inslinken is het weer eens een goed idee om met doilies iets te knutselen.

Na het zien op Pinterest dat iemand met doilies kroontjes maakte, bedacht ik om er een slinger mee te maken.

Er is niet echt een duidelijke richtlijn hoe je de doily slinger knutselen kan. De grote, patroon en kleurenschema, alles is aan te passen aan jouw omstandigheden. Ik geef je slechts een idee mee. Een idee dat jou hopelijk zal inspireren.

“Het is bovendien weer tijd voor een nieuwe creatieve link party. Dit keer is het thema water. Samen met mijn creatieve blog collega’s maakte we weer iets leuks met dit thema. Wil je hier meer over weten, lees dan tot het einde mee.”

Doily slinger met waterverf knutselen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <15 min + droogtijd

Benodigdheden:

De doilies kan je vaak bij de bak afdeling krijgen. Heb je een die-cut machine dan kan je ook doily die-cuts kopen.

Werkbeschrijving:

Let op!!!

Waterverf heeft heel veel kwaliteit verschil. Hoe goedkoper de verf des te minder pigment het heeft en vaak geeft de goedkope verf een poeder achtige laag af. Dit kan afgeven op je muur of andere voorwerpen. Hou er rekening mee als je de slinger gaat maken. Eventueel kan je ook acrylverf heel erg verdunnen met water voor een soort gelijk effect.

Doily slinger met waterverf knutselen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Verven

Ik heb alle doilies gekleurd door met de waterverf spetters en vlekken te maken. Je kan er ook voor kiezen om elke doily een andere kleur te geven.

Je kan de doily elk apart kleuren of eerst de slinger maken en dan alles in 1 keer kleuren.

Ik begon er een aantal apart te schilderen door spetters en vlekken te maken op de doily. De waterverf blende zelf tot een mooie overgang.

Het drogen duurde best lang omdat de doilies een soort plastic achtig laagje hebben.

Doily slinger met waterverf knutselen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Slinger maken

Nadat alle doilies droog waren kon ik ze doormidden vouwen. En aan elkaar vastmaken door het te lijmen. Het patroon kan je zelf bepalen.

Je kan op de slinger nog een tekst schilderen of schrijven.

De slinger kan je zo lang maken als nodig is. Eventueel kan je de doily slinger ook rond een tafel bevestigen. Zo creëer je een mooie tafel om eten en drinken op uit te stallen.

creatieve linkparty elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe uitdaging MELDIY.NL
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is water

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema 3D hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

Schilderd met waterpistool

Laat water lopen

Maakt bloemen van waterverf

 Maakt een bloemenkaart met waterverf

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
Pinterest
Doily slinger met waterverf knutselen.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This