DIY Wattenschijf dispenser

mei 16, 2019 | DIY, Knutselen | 0 Reacties

Een lege chipsbus recyclen en er weer iets van maken voor in je huis, dat kan. Ik maakte er een wattenschijf dispenser van. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik zag het al zo vaak voorbij komen. Een wattenschijf dispenser gemaakt van een chips bus. Elke keer dacht ik weer dat wil ik ook. Maar in mijn huis eten we dit nooit. Totdat ik er eentje kreeg. Tja, dan kan ik het niet laten. En moet het gemaakt worden.

Watenschijf dispenser

Moeilijkheidsgraad: ★☆  

Tijdsduur: <10 minuten

Benodigdheden:

 • Pringles chips bus
 • Stanleymes
 • Verf, gekleurd papier of andere versiersels.

Werkbeschrijving

Het is zo simpel om te maken dat het weinig tekst en uitleg nodig heeft.

 • Teken met een passer een halve cirkel. Zorg dat de breedte iets groter is dan een Waten schijfje.
 • Knip de halve cirkel uit.
 • Leg het op de onderkant van de chips bus en trek dit om.
 • Snij voorzichtig met een mes de halve cirkelvorm uit.
 • De onderkant kreeg ik niet los met het mes. Maar kon ik met een kleine scherpe schaar het uiteindelijk wel los knippen.

Versieren van de Waten schijf dispenser

Ik Heb het geverfd in de kleuren die passen bij mijn slaapkamer. Althans hoe de slaapkamer gaat worden. In september gaat onze flat gerenoveerd worden. Als dat achter de rug gaan wij dit huis opknappen.

Mijn slaapkamer wil ik diep donkerblauw met hier en daar een kleuraccent. De dispenser heb ik alvast gemaakt in die kleur.

Ik heb het heel erg basic gehouden. Maar je kan het schilderen met acrylverf, plakkaatverf of met een spuitbus. Meerdere lagen zijn er waarschijnlijk wel nodig. Ik heb er zeker 3 lagen overheen geschilderd.

Met Mod podge kan je decouperen.  Je kan er een stukje stof opplakken of met papier de dispenser inpakken. (Niet te dik papier).

Stenen, lint en wat je al dan niet kan verzinnen om het helemaal in jouw style te maken.

Maak jij wel eens nieuw spullen met oude materialen?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Crea cross

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte Een tuniek uit een oud overhemd. Benieuwd hoe dat is geworden? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien. Link Party Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This