DIY superhelden hakken

feb 14, 2019 | DIY | 0 Reacties

Ben je gek op superhelden en Marvel? Dan mag je deze DIY niet missen. Superhelden hakken zijn een echte eyecatcher en SUPER leuk om te maken.

Stap voor stap leg ik je uit hoe je deze hakken kan maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. De uitdaging van deze week is superhelden. Een van mijn favoriete uitdaging van dit jaar. Dit keer maakte ik iets wat ik al heel lang wil maken. Maar nooit eerder aan begon. Voor crea cross moest ik het wel maken. Ik gaf mijn hakken een make-over tot superhelden hakken.

Moeilijkheidsgraad:   

Tijdsduur: <120 minuten

Benodigdheden:

 • Schoenen in leer, nep leer of canvas
 • Mod podge
 • Kwast
 • Stripboek, papier naar keuzen. (Geen dik papier).
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Ben je nog niet bekend met Mod Podge lees dan mijn blog over Mod podge. Hier vertel ik je alles over Mod podge. En hoe je het moet gebruiken.

Maak de schoenen schoon als ze dat nog niet zijn.

Laat ze goed drogen.

Ondertussen kan je het stripboek of papier knippen tot niet al te grote stukken. Normaal werkt deze techniek goed met grote stukken papier. Maar een schoen heeft veel rondingen. En dit maakt het lastig. (Vandaar de twee sterren)

Het papier wat ik heb gebruikt is van inpakpapier. Makkelijk te vormen. Maar laat snel zijn print los en scheurt snel.

Na wat fouten is het mij wel gelukt. Niet te veel haast hebben en te nat te willen werken helpt ook. Werk je weer te droog dan kan je weer het papier kapotscheuren. Het is dus echt zoeken naar de juiste balans.

Klinkt ingewikkeld. Dat is het niet.

Ben je bang dat je de schoenen verpest dan kan je eerst op een stukje hout of wat je dan ook proberen. Pas als je denk het onder de knie te hebben dan ga je het op je schoenen uitproberen.

Omdat je met schoenen veel met rondingen te maken hebt kan je het niet volledig gladstrijken. Hier en daar zal een vouw te zien zijn. Ik heb daar geen problemen mee. Maar wil het je wel meegeven. Als je denkt dat dit je gaat storen dan kan je het beter niet maken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overlappen

De stukjes stripverhaal plakte ik iets overlappend voor het mooiste resultaat. Na lang twijfelen heb ik ook de hak mee genomen.

Elk stukje papier smeer je goed in met Mod podge, geen stukje over slaan. Om het beste resultaat te verkrijgen heb ik het met een zacht kwastje erop gesmeerd. Als een stukje papier niet bedekt is met Mod Podge dan kan er lucht onder komen en bol gaan staan.

Nadat je alles erop hebt geplakt laat je het rusten. Pas als je zeker weet dat alles droog is ga je nog een laag Mod podge over je schoen smeren. Dit kan je met een zacht kwastje doen of met een spons. Spons is streep lozer als het opdroogt. Kwast kan meer in alle hoeken en gaten.

Laat de Mod podge drogen. Herhaal het nog een keer (of zelfs 2 keer).

De superhelden hakken zijn af.

Wat vind je van de superhelden hakken? Durf jij het te dragen?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Crea cross 2019

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. In het nieuwe jaar gaan we Crea cross nog leuker maken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers.

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een instagram foto, een facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo.

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Denk je dat wil ik ook wel eens Co-host zijn, dat kan. Stuur een email naar Ilse: Ilse@kreanimo.be of neem even contact op met mij of Natasha voor meer info.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natasha van mama duizendpoot (de andere Co-host). Natascha maakte dit keer masker en een cape.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken.


Inlinkz Link PartyShares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This