DIY Paasei pinata

mrt 4, 2017 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time, Pasen | 0 Reacties

Wil jij iets extra’s voor Pasen. Iets wat altijd een succes is bij kinderen? Wat dacht je van een Piñata. En omdat het Pasen is…. een paasei piñata.

Een pinata kan je op verschillende manieren maken. Zowel van papier mache als gewoon van een doos/ karton. Omdat ik het vandaag bedenk en dus meteen een resultaat aan jullie moet laten zien, gaat papier mache niet lukken. Maar van een doos kan ik een hele leuke en simpele piñata maken. 

Wil je het van papier mache maken dan heb je een ballon nodig. deze bedek je met papier mache. Laat het drogen. Prik de ballon leeg en je hebt een ei. Je kan versieren net als je dat met deze ei zal doen.

Moeilijkheidsgraad: ★★☆ 

Tijdsduur: > 30 minuten

Benodigdheden

 • Karton
 • Lijm
 • Schaar
 • Crêpepapier
 • Schilders tape (optioneel)
 • Lint in diverse kleuren.
DIY paasei pinata knutselen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Teken een ei zo groot als je de Piñata wilt hebben op karton. Knip de ei twee keer uit.

Maak stroken van ongeveer 8 tot 10 cm dik en zo lang als mogelijk is.

Leg de stroken om een van de twee ei delen en plak het vast met tape. Ik heb gebruik gemaakt van een doos en die kapot geknipt. Heb je gewoon karton dan kan het ook maar dan moet je de stroken anders maken. En daarvoor wil ik je wijzen naar mijn eerdere hartjes piñata. 

Linten

Maak twee gaten aan de bovenkant van de stook en haal er een lint doorheen.

Knoop dit vast. Zo kan je de piñata ophangen.

Als je de onderste deel af hebt kan je de bovenste deel van het ei erop plakken.

Voordat ik het vergeet aan de onderkant laat je een stukje open. Dit hoef je alleen te doen als je wilt dat ze de piñata kapottrekken. Vind je het goed dat ze het kapot slaan dan kan je het helemaal dicht maken. Stop er dan wel eerst wat snoep in.

Plaats aan de binnenkant van de open stuk een strook van ongeveer 10 cm lang. Maak in het midden van de strook twee gaten.

Haal lint door de gaten heen. En knoop het geheel bij elkaar.

DIY paasei pinata knutselen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 

Plaats de strook in het gat. Nu kan je er nog snoepjes in doen en is het er makkelijk uit te trekken. Mag het wat moeilijker plak de strook dan vast.

Paasei piñata versieren

Je kan nu beginnen met het versieren van je ei.

Dit doe je door stroken van crêpepapier te knippen en die in kapingen te geven. Draai het om de piñata heen en zet het hier en daar met een beetje lijm vast.

Zelf heb ik nu gebruik gemaakt met restjes crêpepapier. Ben ik daar ook een keer van af. Maar gebruik welke kleur je wilt. Maak er desnoods nog een leuke tekst op.

Klaar is de paasei piñata.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This