DIY-macramé pakket

mei 16, 2018 | DIY, DIY technieken, Knutselen, Review | 0 Reacties

Overal zie je de mooiste wanddecoraties gemaakt van macramé. Maar nooit eerder waagde ik mij eraan. Totdat ik een DIY-macramé pakket zag liggen bij de Action. Dit kon ik uiteraard niet laten liggen en moet wel uitgeprobeerd worden. Zo leer ik niet alleen de basis van macramé maar heb ik ook alles al wat ervoor nodig is. Althans dat zou je denken….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Macramé kan er zo veel dingen mee maken. Van hangende bloempotten tot de mooiste wanddecoraties. Al een lange tijd wilde ik het een keer uitproberen. Maar ik wist niet zo goed hoe te beginnen. Nooit nam ik de tijd om het uit te zoeken en uit te proberen. De DIY-macramé pakket van de Action kon dus wel eens de uitkomst zijn. En voor de prijzen hoef je het ook niet te laten. (Rond de €2,- dacht ik)

Ik geef vandaag niet alleen mijn mening over de DIY-pakket van de Action maar ook vooral wat mijn ervaring is met macramé en hoe je de basis macramé net als ik kan maken zonder deze pakket.

Wat is macramé eigenlijk?

Om het even in het kort samen te vatten:

Macramé is een knooptechniek waarbij diverse patronen ontstaan. Meestal wordt het gebuikt om plantenhangers, wanddecoratie of vriendschapsarmbanden te knopen.

Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en jutte lenen zich het beste voor macramé. Maar ook paracord of zpaghetti (wordt gebruikt in de Action-pakket) kan het meegemaakt worden. Eigenlijk met elk draad. Het een leent zich er beter voor dan het ander. Materiaal wat te veel rek geeft is minder geschikt. Zeker als je er een planten hanger van wilt maken.

Persoonlijk vind ik de natuurlijke materialen het mooiste effect geven. Verf het eventueel in de gewenste kleur.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

Ik heb gebruik gemaakt van de kant en klare pakket van de Action. Maar die heb je niet nodig. Als je niet het pakket hebt dan heb je nodig:

 • Stok
 • Touw meerdere bollen.
 • Kralen (optioneel)
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Ik kan er heel duidelijk in zijn. Als je het DIY-macramé pakket van de action hebt dan zal je hier een beschrijving in vinden. Helaas snapte ik hun knooptechniek uitleg niet. En ging ik op zoek op YouTube. Toen ik eenmaal de knooptechniek doorhad, snapte ik pas wat er werd bedoeld met de uitleg van de Action.

In het onderstaande filmpje wordt heel eenvoudig uitgelegd hoe een aantal knooptechnieken moeten worden geknoopt. Voor mij werkte dit filmpje en hopelijk ook voor jou.

Maar wat als je niet het pakket hebt dan kan ik me voorstellen dat er nu ineens heel veel stappen zijn overgeslagen. Speciaal voor jou geef ik een korte uitleg van wat je moet doen om te kunnen beginnen.

Zorg dat je een stok hebt zo groot als dat jij denkt nodig te hebben.

Het is moeilijk om te bepalen hoeveel touw je nodig hebt. Dit is erg afhankelijk van de lengte en breedte van je project. Je moet ongeveer 3,5 keer de lengte nemen per touw. Dus als jij een wanddecoratie wilt maken van 2 meter lang dan moet elk draad 7 meter lang zijn.

DIY-macramé pakket van de Action wat vind ik ervan:

Het ging bij mij al mis met de verpakking. Op de doos zie je een mooie vergrijsde mint kleur als touw. Dit bleek een grijsbruine kleur te zijn. Lijkt er niet eens een beetje op.

De meters touw bleek ook te weinig te zijn als ik me zou houden aan hun beschrijving. Het materiaal is zpaghetti en dat rekt enorm uit. Enige voorzichtigheid is geboden. Ik had als snel de neiging om te veel aan het draad te trekken wat het niet mooier erop maakt. Voor een muur decoratie kan dit materiaal prima, maar voor andere doeleinden raad ik het sterk af. Ook geeft het materiaal niet de luxe uitstraling wat ik bij de natuurlijke materialen zo mooi vind. Maar dit is uiteraard persoonlijk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is een leuk starters setje voor kinderen of iemand zoals ik die niks weet van macramé. Maar nu ik mij er iets in hebt verdiept vind ik het toch zonde dat ik het gekocht hebt. Ja ook voor dat geld. Er is te veel mis met het pakket. Ik snap dat je er niet veel van kan verwachten. Maar verkeerde kleur en materiaal vind ik niet zomaar iets.

Macramé is het iets voor jou? Heb jij het wel eens geprobeerd en zo ja wat heb je gemaakt?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This