DIY-macramé pakket

mei 16, 2018 | DIY, DIY technieken, Knutselen, Review | 0 Reacties

Overal zie je de mooiste wanddecoraties gemaakt van macramé. Maar nooit eerder waagde ik mij eraan. Totdat ik een DIY-macramé pakket zag liggen bij de Action. Dit kon ik uiteraard niet laten liggen en moet wel uitgeprobeerd worden. Zo leer ik niet alleen de basis van macramé maar heb ik ook alles al wat ervoor nodig is. Althans dat zou je denken….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Macramé kan er zo veel dingen mee maken. Van hangende bloempotten tot de mooiste wanddecoraties. Al een lange tijd wilde ik het een keer uitproberen. Maar ik wist niet zo goed hoe te beginnen. Nooit nam ik de tijd om het uit te zoeken en uit te proberen. De DIY-macramé pakket van de Action kon dus wel eens de uitkomst zijn. En voor de prijzen hoef je het ook niet te laten. (Rond de €2,- dacht ik)

Ik geef vandaag niet alleen mijn mening over de DIY-pakket van de Action maar ook vooral wat mijn ervaring is met macramé en hoe je de basis macramé net als ik kan maken zonder deze pakket.

Wat is macramé eigenlijk?

Om het even in het kort samen te vatten:

Macramé is een knooptechniek waarbij diverse patronen ontstaan. Meestal wordt het gebuikt om plantenhangers, wanddecoratie of vriendschapsarmbanden te knopen.

Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en jutte lenen zich het beste voor macramé. Maar ook paracord of zpaghetti (wordt gebruikt in de Action-pakket) kan het meegemaakt worden. Eigenlijk met elk draad. Het een leent zich er beter voor dan het ander. Materiaal wat te veel rek geeft is minder geschikt. Zeker als je er een planten hanger van wilt maken.

Persoonlijk vind ik de natuurlijke materialen het mooiste effect geven. Verf het eventueel in de gewenste kleur.

Moeilijkheidsgraad:

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

Ik heb gebruik gemaakt van de kant en klare pakket van de Action. Maar die heb je niet nodig. Als je niet het pakket hebt dan heb je nodig:

 • Stok
 • Touw meerdere bollen.
 • Kralen (optioneel)
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Ik kan er heel duidelijk in zijn. Als je het DIY-macramé pakket van de action hebt dan zal je hier een beschrijving in vinden. Helaas snapte ik hun knooptechniek uitleg niet. En ging ik op zoek op YouTube. Toen ik eenmaal de knooptechniek doorhad, snapte ik pas wat er werd bedoeld met de uitleg van de Action.

In het onderstaande filmpje wordt heel eenvoudig uitgelegd hoe een aantal knooptechnieken moeten worden geknoopt. Voor mij werkte dit filmpje en hopelijk ook voor jou.

Maar wat als je niet het pakket hebt dan kan ik me voorstellen dat er nu ineens heel veel stappen zijn overgeslagen. Speciaal voor jou geef ik een korte uitleg van wat je moet doen om te kunnen beginnen.

Zorg dat je een stok hebt zo groot als dat jij denkt nodig te hebben.

Het is moeilijk om te bepalen hoeveel touw je nodig hebt. Dit is erg afhankelijk van de lengte en breedte van je project. Je moet ongeveer 3,5 keer de lengte nemen per touw. Dus als jij een wanddecoratie wilt maken van 2 meter lang dan moet elk draad 7 meter lang zijn.

DIY-macramé pakket van de Action wat vind ik ervan:

Het ging bij mij al mis met de verpakking. Op de doos zie je een mooie vergrijsde mint kleur als touw. Dit bleek een grijsbruine kleur te zijn. Lijkt er niet eens een beetje op.

De meters touw bleek ook te weinig te zijn als ik me zou houden aan hun beschrijving. Het materiaal is zpaghetti en dat rekt enorm uit. Enige voorzichtigheid is geboden. Ik had als snel de neiging om te veel aan het draad te trekken wat het niet mooier erop maakt. Voor een muur decoratie kan dit materiaal prima, maar voor andere doeleinden raad ik het sterk af. Ook geeft het materiaal niet de luxe uitstraling wat ik bij de natuurlijke materialen zo mooi vind. Maar dit is uiteraard persoonlijk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Het is een leuk starters setje voor kinderen of iemand zoals ik die niks weet van macramé. Maar nu ik mij er iets in hebt verdiept vind ik het toch zonde dat ik het gekocht hebt. Ja ook voor dat geld. Er is te veel mis met het pakket. Ik snap dat je er niet veel van kan verwachten. Maar verkeerde kleur en materiaal vind ik niet zomaar iets.

Macramé is het iets voor jou? Heb jij het wel eens geprobeerd en zo ja wat heb je gemaakt?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This