DIY Kerstmis explotion box

nov 6, 2018 | DIY, Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, Party time, Scrapbook | 0 Reacties

Op zoek naar een orgineel cadeau? Een alternatief voor een kerstkaart, dan is een explotion box perfect voor jou om te maken. 

Deze explotion box is niet al te moeilijk om te maken. Goed kunnen meten is wel belangrijk.

Het is weer donderdag en dat betekend crea cross tijd. Tijd voor weer een nieuwe uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is de uitdaging kaartje. Ik hou van de kerstperiode en kan hier dan ook genoeg leuke dingen voor bedenken. Dit keer besloot ik weer eens een explotion box te maken…. Nu ja box dat werden een aantal boxen.

Een kaart is leuk om op te sturen, dat doe je met een explotion box toch minder snel. Een Kerst explotion box maak ik meestal om aan de leerkracht te geven. Maar ook als ik bijvoorbeeld ben uitgenodigd om bij iemand de Kerst thuis te vieren. Soms maak ik ze zodanig dat er licht doorheen kan schijnen. Dit keer hield ik het wat simpeler. Zodat het niet alleen makkelijk na te maken is, maar ook dat je er niet al te veel tijd in hoeft te steken.

Ik ga je niet in details meenemen hoe ik deze DIY Kerstmis explotion box-(en) heb gemaakt. Ik geef je meer een idee mee. In vorige blogs heb ik al goed uitgelegd hoe je het maakt.

Lees mijn voorgaande blogs over explotion box om te leren hoe je het moet maken:

Van alle explotion boxen die ik heb gemaakt ben ik nog niet met allemaal klaar. Sommige hebben nog een klein detail nodig. Ook wil ik niet alles weggeven op mijn blog, aangezien dit nog cadeau gegeven moet worden.

Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆

Tijdsduur: >60 minuten

Benodigdheden:

 • Diverse stevig papier. Ongeveer 30 x 30 cm minimaal 2 stuks
 • Schaar of Stanleymes
 • Alles lijm
 • Kerst decoratie materiaal
 • Foam stickers
 • Scoring board (optioneel)
 • Snij machine (optioneel)
 • Embossing & Stans- machine (optioneel)

Werkbeschrijving:

Voor de rechter foto ben ik voor de traditionele kleuren rood, groen en wit gegaan. De achtergrond van de hulzen takken, (Als ze anders heten hoor ik dat graag in een opmerking.) had ik nog over. Ik besloot ze uit te knippen en er met speciale sticker foam er op te plakken. Zo blijft de Kerst explotion box simpel maar geeft het toch net dat beetje extra.

Merry Christmas and a happy new year heb ik zwevend opgehangen. Dit doe je door aan de achterkant van de tekst een strook stevig papier hieraan vast te maken en de uiteinden hiervan vast te lijmen aan de achtergrond van de box.

DIY Kerstmis explotion box
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Rechts zweeft de Kerstman en zijn rendieren op de slee door de lucht. Je moet goed kijken om het te kunnen zien. Op de bodem heb ik een tekst die niet duidelijk te zien is op de foto maar in het echt wel heel duidelijk is.

Met deze Kerst explotion box ben ik van start tot finish een uurtje bezig geweest.

DIY Kerstmis explotion box
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zoals je kan zien heb ik de basis van deze explotion box hetzelfde gemaakt als de eerste. Wel andere kleuren en de details verschillend. Maar de basis is bij deze (en de andere ook) allemaal hetzelfde. Zo hou ik het makkelijk voor mezelf en kan ik de snelheid erin houden.

De kerstballen heb ik gestanst, wat het voor mij wel heel makkelijk maakt. Heb je geen machine dan kan je het ook met de hand knippen. De kerstballen staan recht op doordat ik er een strookje papier achter hebt geplakt.

Tips:

 • Teken eerst alle dozen uit.
 • Knip of snij deze dan uit.
 • Doe hetzelfde met alle deksels.
 • Meet en knip dan alle binnen maten uit. Door te werken met een vaste indeling zoals ik dat hebt gedaan kan je achter elkaar alles snijden. Dit scheelt je later veel tijd.
 • Nadat je hier klaar mee bent kan het in elkaar plakken beginnen.
DIY Kerstmis explotion box
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
 • Nadat je hier klaar mee bent kan het in elkaar plakken beginnen.
 • De details kan je maken met restjes papier. Maak ook alle details in een keer.
 • Met alles nu klaar is het een kwestie van alles in elkaar zetten. Dan heb je niet al je materiaal meer nodig. Dat scheelt een hoop rommel.
 • Bovendien zorgt het ervoor dat je niks meer hoeft te meten, slechts plakken en mooi maken. Iets wat ik het leukste stukje vind hieraan. En ik denk jij ook wel.
 • Plaats er een led waxine lichtje in en pons in de doos een paar gaatjes. Vlak voordat je de Kerst explotion box geeft doe je het lichtje aan. Geeft net wat leuker.
 • Of stop er een cadeautje in zoals Merci chocolade of misschien wel een sieraad.

Ik hoop dat ik je weer hebt kunnen inspireren. Een explotion box lijkt heel moeilijk, Maar het valt best mee. Alles draait om goed meten. Wil je meer ideeën op doen toets dan op Pinterest of YouTube Kerst explotion box en er zal genoeg moois voorbijkomen. Voor veel van deze voorbeelden heb je veel materiaal nodig. Ik wil je vooral laten zien dat je met minimaal aan materiaal ook iets moois kan maken.

DIY Kerstmis explotion box een goed alternatief voor een kerstkaart
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Maak jij je eigen kaarten met kerst? Heb jij toevallig wel eens een explotion box gemaakt? Of denk je na het zien van deze blog … ja dat ga ik ook maken.

Lees ook eens:

 

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte last minute kerstkaarten. En neem een kijkje bij Natasha van Mama duizendpoot. Natascha borduurde dit keer kerstkaarten.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This