DIY Kerst adventskalender

nov 28, 2017 | DIY, Kerstdagen en oud en nieuw, Knutselen, Party time | 0 Reacties

Adventskalenders je wordt er mee doodgegooid. Vrijwel elke winkel en merk  heeft ze in hun collectie. Van spot goed koop gevuld met een chocolaatje tot peperdure exemplaren. Er is geen goed of fout. Voor ieder is wel wat wils. Ik vind ze altijd erg leuk. En ontbreken eigenlijk nooit in ons kerst interieur.

Maar dit keer wilde ik het anders doen. Een adventskalender zelf maken, dat wilde ik. En zo ontstond het idee…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik wilde een adventskalender maken van cadeautjes. Een rij van verschillende cadeautjes. Met op elk cadeau uiteraard een nummer. En zo ontstond het idee van deze advent kalender.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 60 minuten

Benodigdheden:

 • cadautjes
 • inpakpapier
 • lint & touw
 • tape
 • alles wat jij leuk vind om de ingepakte cadeautjes mee op te leuken
 • stevige stok

Werkbeschrijving:

Cadeautjes inpakken:

Zoals je kan zien heb ik de cadeautjes in bruin papier ingepakt. Te koop bij de Xenos. Ik was er al een tijd naar op zoek en bij toeval liep ik er tegen aan. Eindelijk kon ik aan mijn adventskalender project gaan werken.

De cadeautjes had ik al gekocht. Bijna alles komt bij de Action vandaan. Van een paar sokken tot stress bal. Maar ook stiften en kleur boekjes. Niks duurs maar wel leuk voor hun.

Al deze cadeautjes heb ik ingepakt in het zelfde papier. Dit vind ik persoonlijk wat meer rust geven. En daardoor kon ik de verpakkingen opleuken naar eigen inzicht. De cijfers zijn er ook makkelijk op te plaatsen en goed zichtbaar. Perfect dus.

De stok:

Je kan een dikke tak in het bos zoeken. Dit had ook mijn voorkeur is het niet dat het veel heeft geregend en ik ook nog ziek werd. Een dikke tak uit het bos en die desnoods beschilderen of omwinden met touw en lint.

Zorg echt voor een stevige stok. Ik dacht dat de stok die ik had stevig genoeg was. Dus niet. Brak bij cadeautje 16 spontaan door midden.

Gelukkig hadden we een minder leuk exemplaar in huis liggen. Een stok als onderdeel van een kast. Deze doet nu dienst.  Het was nog een heel gedoe om de cadeautjes op de nieuwe stok te krijgen. Alles zat door elkaar. Dit heb ik maar zo gelaten.

De Adeventskalender:

Als je alle cadeautjes hebt hangen dan kan je beginnen met er cijfers op te schrijven.

Omdat ik het niet nodig vind dat elke dag alle drie een cadeautje uit pakt heb ik op een papiertje (veilig verstopt) op elke nummer geschreven welk cadeautje voor wie is. Alleen ik weet wie die dag een cadeautje mag uitpakken. Zo hou ik de spanning er nog wat meer in.

Je kan de nummers ook een kleur geven en elk persoon een kleur geven. Als die dag aanbreekt dan weet die persoon dat hij of zij aan de beurt is. Of je kiest voor een bepaalde kleur lint of pakpapier. Genoeg variaties mogelijk.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tips:

 • Vind je het idee van een adventskalender maken wel leuk, maar vind je het op hangen te veel gedoe. Je kan ook de cadeautjes stapelen en onder de kerstboom leggen. Schrijf ook nu weer een cijfer op de cadeautjes. Corresponderend met de dag.
 • Er zijn tegenwoordig ook veel leuke adventskalenders te koop die je zelf kan vullen. Onder anderen bij de Action. Bol.com heeft er heel veel leuke variaties in.
 • Wil je deze niet vullen met snoep. Wat dacht je van een pakketje LEGO uit elkaar halen en elke dag er een paar steentjes er in leggen. Bij de laatste dag krijgen ze het boekje en kunnen ze gaan bouwen.
 • Heb je toch liever een kant en klaren Adventskalender. Kirsten van La vie de mama heeft de leukste voor kinderen en voor volwassenen voor jou op een rijtje gezet.

Adventskalenders doe jij daar aan? Zo ja welke heeft jouw voorkeur en waarom? Of ga je net als ik er zelf een maken?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Plan with me. Bullet journal thema geel.

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is de kleur geel. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Het is alweer meer dan een jaar geleden dat...

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Bloesem boom teken met Crêpepapier

Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons.Het maken van de bloesem boom inspireerde mij door de link...

Creachick bullet journal bruin review

Creachick bullet journal bruin review

Inmiddels heeft Creachick haar vierde bullet journal uitgebracht. Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder. Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal...

Boerderij speurtocht

Boerderij speurtocht

Spelen op een (kinder)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vind op een (kinder)boerderij.Op het moment zijn door Corona de boerderijen nog dicht. Maar lang zal het hopelijk niet duren. Om de beleving nog...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This