Creachick schetsboek review

jul 28, 2021 | Bullet journal, DIY, Review | 0 Reacties

Creachick heeft een schetsboek uitgebracht. Een boekje waar jij jouw mooiste creaties in kan maken. Met dik papier geschikt voor allerlei media. Of dat zo is en of het de moeite waard is om aan te schaffen……. Ik testen het voor jou.

Wie is chreachick?

Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal community is zij toch wel een begrip.  Ik kreeg van BBNC uitgeverij het schetboek om te testen.

Voor als je Creachick nog niet kent of nieuw bent in de bullet journal community, zal ik in het kort uitleggen wie zij is.

Chreachick is vooral bekend vanwegen haar bullet journal spreads die zij op YouTube maakt, maar doet veel meer crea dingen. Ondertussen gaat zij als een speer met volgers omhoog en maakt zij nu vooral creatieve filmpjes die erg populair zijn om te maken binnen de Youtubers gemeenschap.

Creachick schetsboek review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creachick producten eerdere reviews:

Creachick heeft ondertussen al heel wat creatieve items uitgebracht in samenwerking met BBNC-uitgeverij en Mus creatief. Maar een schetsboek, dat was er nog niet.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is goed. De kaft voelt fijn aan. Heeft een elastiek om het boekje dicht te houden en een penloep. Tot zo ver top……

Tot zo ver….

Als ik het boekje opendoe zie ik al snel iets waardoor ik me zorgen maak. Eerder heb ik meerdere Creachick bullet journal gebruikt en een review over geschreven.

De gele had ik ook, maar die haalde de review niet eens.

Een probleem dat ik had met de bullet journals, blijkt al direct duidelijk in het schetsboek. De rug van de schetsboek zit nauwelijks vast aan de inserts (pagina’s) van het boekje. Een brede scheur zit erin. Dit kan puur toeval zijn, maar toch met de groene en gele bullet journal had ik ook geen succes.

Alleen vielen die pas uitelkaar nadat ik er actief in begon te werken.

Door de laatste bladzijdes dicht te lijmen aan elkaar hoop ik het probleem te hebben verholpen. Hopelijk is het sterk genoeg om het schetsboek te kunnen blijven gebruiken tot het vol is.

Met dat gezegd te hebben….

Creachick schetsboek rug gescheurd na gerbuik.
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De pennentest:

Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journals.

Ik testen de volgende pennen:

 

Elke pen heb ik meerdere keren over het papier gehaald. Zodat ik kon zien wanneer en of het door zou komen op de andere zijde van de pagina.

Alle pennen uitgebreid behandelen is niet nodig. Geen enkel kwam er doorheen.

De pennentest:

Elke pen heb ik meerdere keren over het papier gehaald. Zodat ik kon zien wanneer en of het door zou komen op de andere zijde van de pagina.

Alle pennen uitgebreid behandelen is niet nodig. Geen enkel kwam er doorheen.

(Ik heb er geen foto van, omdat ik de laatste pagina moets vastlijmen om de rug te redden. Hier had ik de pentest al gedaan, zoals ik dat op elke laatste pagina maak. Geloof mij dan ook maar op mijn woord.)

Ik wil positief blijven. En de rest van het boekje testen. Volgens Creachick is het papier sterk genoeg om alle media aan te kunnen. Met een papier van maar liefst een dikte van 180 GSM, verwacht ik best veel.

Ik testen het papier voor jou met zowel waterverf en alcohol markers. Deze media vraagt het meeste van papier, als deze media het aan kan, dan kan je ervan uitgaan dat alles er wel op zal werken.

Creachick schetsboek review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Waterverf

Op de eerste pagina maakte ik een snelle schets met mijn micron pen en kleurde het in met waterverf. Ik merkte dat de micron pen begon uit te lopen hier en daar. (Droogtijd zat er ruim tussen.) Iets wat niet zou moeten kunnen, aangezien de micron pennen watervast zijn. Heel soms heb ik het op papier iets, maar nog nooit zo erg.

Wil je werken met waterverf dan raad ik het niet aan om eerst met je micron pennen de lijnen te tekenen.

Het papier houdt het water goed. En ik hield me niet in met het gebruik van water. Het is wel iets gaan kreukelen maar dat is echt minimaal. Zelfs met waterverf papier heb ik het wel iets.

Het papier vind ik dan ook uitermate geschikt voor waterverf.

Creachick schetsboek review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Alcohol markers.

Ook nu ben ik eerst de lijnwerk gaan tekenen voordat ik het ging inkleuren met de alcohol markers. Zoals met elk papier schijnt het door het papier heen. Maar drukt niet door op de volgende pagina.

Welk merkte ik dat het niet echt lekker mengt. De kleuren in elkaar over laten lopen gaat niet zo lekker. Misschien ligt het aan mijn alcohol markers, maar ik betwijfel het. Zelfs op goedkoop printpapier werken de alcohol markers beter.

Ondanks dat kan je er best mee werken in het schetsboekje. Rekening houden dat het minder goed mengt.

Werken met alcohol markers vind ik het minder geschikt voor.

Tot slot wil ik eraan toe voegen dat het papier heel zacht is, Je potlood en pen glijdt over het papier en maakt het heel fijn om mee te werken. Meestal maakt weken met glad papier het ook makkelijker om stiften en pennen uit te smeren en heeft het een langere droogtijd. Hier had ik allemaal geen last van.

Conclusie:

Ondanks de nadelen ben ik positief over de Creachick schetsboek. Het papier is fijn om mee te werken, het boekje is mooi vormgegeven en het formaat is fijn om in te werken. Of de kapotte rug een toeval is, en of het weer kapot gaat moet de tijd uitwijzen. Hoe het in je gedachten met alles wat je nu weet.

Overige informatie:

Creachick schetsboek is onder anderen te koop bij Bol.com

Prijs: €1999 

Bindwijze: Hardcover

Afmetingen 21,3 x 15,1 x 2,4 cm

Aantal pagina’s: 108

Auteur: Creachick

Uitgever: BBNC Uitgevers

EAN: 9789045326337

Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op Pinterest
Creachick bullet journal bruin review
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This