Creachick bullet journal review

nov 6, 2019 | Bullet journal, Review | 0 Reacties

Het zal je vast niet ontgaan zijn, Creachick heeft haar eerst bullet journal op de markt gebracht. En dat moet natuurlijk getest worden.

Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal community is zij toch wel een begrip.  Ik kreeg van BBNC uitgeverij de bullet journal om te testen.

Wie is chreachick?

Er zijn maar twee Nederlandse YouTubers. En zij is daar 1 van. Voor als je haar niet kent….Chreachick is vooral bekend vanwegen haar bullet journal spreads die zij op YouTube maakt, maar doet veel meer crea dingen. Alleen en soms samen met jaar man en kinderen maakt zij leuke video’s. Zelf vind ik haar stem rustgevend werken. 

Hoe dan ook. Deze dame heeft nu haar eerste product op te markt gebracht. Spoiler alert, er komen er nog meer. 

De creachick bullet journal is een feit en dat moet natuurlijk getest worden…

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Eerste indruk

Ik ben gek op de kleur groen en alles wat ook maar met de natuur te maken heeft. Een beetje bevooroordeeld ben ik dan ook wel.

De kaft voelt lekker aan, al voelt het niet zo zacht aan als de scribbles that matter. Het boekje is een echte A5 formaat. Meest gangbaren maat als bullet journal. Ondanks dat ik nu in de travelers notebook werk, vind ik de A5 formaat een erg fijn formaat. Iets wat ik nu wel mis. 

Waarom ik de Scribbles that matters met de Chreachick bullet journal vergelijk? De prijs licht er dicht bij elkaar en de kaft is van beide bullet journals gemaakt van vegan leer (nep leer). Bovendien hebben ze nog veel meer overeenkomsten. Niet allemaal zal ik ze noemen, of vergelijken. Maar met sommige dingen is het wel makkelijk om te kunnen vergelijken.

Bladzijde

De bladzijdes blijven mooi openliggen. Het papier voelt gladder aan dan het papier van de Action bullet journal, maar de Scribbles that matter voelt net iets zachter aan. Daar glijd je pen net iets fijner over het papier.

Het papier voelt zelf dikker aan dan dat van de Scribbles that matter. Ondanks dat dacht ik te hebben gelezen dat het papier van beide boekjes even dik zijn. Kan het echter niet terug vinden van de Creachick bullet journal. Al dacht ik dat beide boekjes 100 GSM zijn. Als jij  het antwoord weet, laat het mij dan weten.

De puntjes zitten mooi met een even rand al om de pagina. De puntjes staan 5 mm uit elkaar en zijn zichtbaar, maar niet te…

Lintjes

Er zitten twee lintjes in om als boekenlegger te gebruiken. En een elastiek om het geheel dicht te houden.

Voorin het Creachick bullet journal zit een boekje met uitleg over hoe je het boekje kan gebruiken. Als je haar YouTube kanaal en Instagram volgt, zal je veel foto’s herkennen.

Maar nu het belangrijkste…. de pen test.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eens: Hoe gebruik je een travels notebook voor je reis verslag en planning?

Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journalers.

Ik testen de volgende pennen:

 • Tombow fudenosuke
 • Staedler fineliner
 • Stabilo 68
 • Tombow ABT dual brush
 • Ecoline brush pen
 • Crayola supertips
 • Stabilo boss marker
 • Waterverf

Om de test goed te kunnen doen heb ik niet alleen een stuk tekst geschreven maar ook een lijn twee keer overheen gegaan. Dit omdat je met een stift al snel twee keer over elkaar heen gaat.

Over de lijnen ben ik meerdere keren heen gegaan, net zo lang tot het er doorheen ging. (Ook wel bleeding genoemt). Ik wilde zien hoe lang het nodig had. Met een stift ga je al snel vaker over een plek heen. En daardoor wel zo belangrijk om het te testen.

De uitslag:

De Tombow Fudenosuke ben ik meerdere keren over de zelfde plek heen gegaan maar geen bleeding.

De Tombow ATB ging er na 3 keer iets doorheen, maar het is echt minimaal.

Crayola supertips ben ik zeker 6 keer over de zelfde plek heen gegaan voordat het iets zichtbaar werd. Maar ook hierbij is de bleeding minimaal. 

De Stabilo stiften moest ik ook echt mijn best voor doen om het voor elkaar te krijgen. Pas na een keer of 5 kwam het er doorheen. De Stabilo markers staan er om bekend dat ze snel bleeding geven. Na 3 keer over de zelfde plek kwam het er minimaal doorheen. 

De Ecoline brushpennen gaan er niet doorheen als ik gewoon schrijf. Iets wat niet bij elke geteste bullet journal even goed ging. Maar Ecoline brushpennen zijn meer bedoeld om mee te blenden. (Kleuren in elkaar over te laten lopen). Maar dit ging al direct fout. Niet alleen kwam de kleur er direct aan de andere kant doorheen. Maar de inkt werd direct in het papier gezogen waardoor mengen niet eens mogelijk is. 

Waterverf is een media waar ik graag mee wil werken in mijn bullet journal, maar tot nu toe nog niet echt gelukt is. De scribbles that mather was oke, maar blenden werd al een probleem. 

Ik heb nu slechts twee keer over dezelfde plek heen gegaan. Maar het is er niet doorheen gekomen. Of een grote werk houd durf ik ondanks dat niet te zeggen. Het papier zuigt behoorlijk. Wat als voordeel heeft dat je pennen niet snel uitsmeren. 

Dit was de pentest.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een notebook.

Natuurlijk laat ik het niet bij een pennen test.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De nadelen:

Ja er zijn ook nadelen. Maar onthou, wat ik een nadeel vind, kan jij niet als een nadeel ondervinden. Voor een ieder zijn weer andere dingen belangrijk. 

Vakje:

Achter in de Creachick bullet journal zit een vakje. Dit vakje voelt niet al te stevig aan. Ook kunnen kleinere spulletjes er vrij makkelijk uit vallen. Dit komt doordat het vakje niet helemaal tot het einde doorloopt. Waardoor je wel weer makkelijk spulletjes er uit kan pakken. Het is aan jou wat voor jou belangrijker is.

Pen loep

Met de pen loep ben ik erg blij. Ik gebruik het graag. Als dit niet in mijn bullet journal zat, dan kocht er eentje om er in te plakken.

Toch vind ik er een nadeel aan zitten. Zoals je aan de bovenstaande foto kan zien (Rechts boven), zit de pen loop er niet al te stevig in. De ruimte tussen de vak en pen loop vind ik ook echt niet mooi. De flinke opening tussen het vakje en de bullet journal.

In verschillende Facebookgroepen las ik al dat bij sommige de pen loep los kwam. Ik heb er flink aan getrokken, maar bij mij blijft het vast zitten.

Ondanks dat het bij mij (nog niet) los komt, wil ik het jou meegeven.

Note:

Nadat ik mijn setup voor 2020 had gemaakt in de journal en januari al af had gebeurte het…….

Het papier liet los en de bojo zag er uit elk moment uit elkaar te vallen. (Zie → foto). Ik baalde aangezien ik echt tevreden met het boekje was en in 2020 in deze journal wilde beginnen. Helaas, al mijn tijd voor niks geweest. Ik dacht nog, misschien ligt het aan mij, in alle eerlijkheid had ik 1 pagina er uit gehaald (niet gescheurd). Maar na wat zoek werk kwam ik er achter dat meer mensen er last van hadden. Ik wil het je toch meegeven.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Conclusie Creachick bullet journal:

Het boekje is niet goedkoop. En voor deze prijs klassen zijn er genoeg andere opties. Ik ben een grote fan van de Scribbles that matter. Deze is zonder verzendkosten zelfs goedkoper. Ik vind de Chreachick bullet journal een prima boekje daar niet van. Ik ga het ook zeker gebruiken.

Ja je zal er veel plezier aan beleven. Het ziet er mooi uit. Het functioneerd. Maar voor de prijs ga ik toch liever door een Scribbles that matter, ondanks dat de Chreachick bullet journals elkaar weinig ontlopen. De Chreachick bullet journal heeft  de liefde voor de Scribbles that matter bij mij niet weg kunnen nemen.

Maar nogmaals dat is mijn mening. Ik kan me voorstellen als je nooit in een duur boekje hebt gewerkt, dat je hier erg blij mee gaat zijn. De pentest heeft het ruim doorstaan. Zelfs boven verwachting. Misschien zelfs beter dan de Scrbbles that matter. 

 Overige informatie:

Chreachick bullet journal is onderanderen te koop bij BOL.com voor €19.99 

Op dit moment is de bullet journal alleen te koop in de kleur groen, In het voorjaar komt een gele bullet journal boekje uit.

  Uitgever: BBNC Uitgevers

  208 pagina’s

  Heb je nog vragen over deze Chreachick bullet journal, stel je vraag onder de blog.

  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Wekom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Diamond painting tips en tricks

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This