Creachick bullet journal petrolblauw review

dec 12, 2020 | Bullet journal, Review | 2 reacties

Inmiddels heeft Creachick haar derde bullet journal uitgebracht. Dit keer een bullet journal die er heel anders uit ziet dan zijn voorgeangers. 

Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder.

Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal community is zij toch wel een begrip.  Ik kreeg van BBNC uitgeverij de bullet journal om te testen.

Wie is chreachick?

Voor als je Creachick nog niet kent of nieuw bent in de bullet journal commuinity, zal ik in het kort uitleggen wie zij is. Chreachick is vooral bekend vanwegen haar bullet journal spreads die zij op YouTube maakt, maar doet veel meer crea dingen. Ondertussen gaat zij als een speer met volgers omhoog en maakt zij nu vooral creatieve filmpjes die erg populair zijn om te maken binnen de Youtubers gemeenschap.

 

Eerste indruk

De petrolblauwe bullet journal is anders dan zijn voortgangers. Het materiaal van de kaft voelt iets anders aan. Maar ook het patroon op de kaft is anders. De groene en okergele hadden een planten thema. Deze bestaat uit doodles. En als je haar stempelset of stickers al heeft zal de doodels herkennen.

De doodles zijn wit gekleurd, persoonlijk vind ik dit te veel afsteken. Het elastiek en de penloop zijn gemaakt van een creme/ goudkleur. Persoonlijk had ik het mooier gevonden als de doodles die kleur hadden. Maar dat is mijn voorkeur. 

Bladzijde

De bladzijdes blijven mooi openliggen. Het papier voelt glad aan en iets dikker dan zijn voorgangers. Geen idee hoeveel GSM (papier dikte) het heeft. Als jij  het antwoord weet, laat het mij dan weten.

De puntjes zitten mooi met een even rand al om de pagina. De puntjes staan 5 mm uit elkaar en zijn zichtbaar, maar niet te…

Lintjes

Er zitten twee lintjes in om als boekenlegger te gebruiken. En een elastiek om het geheel dicht te houden. En een penloep. Iets wat je in veel bullet journals niet zit, maar zo handig is.

Voorin het Creachick bullet journal zit een boekje met uitleg over hoe je het boekje kan gebruiken. Als je haar YouTube kanaal en Instagram volgt, zal je veel foto’s herkennen.

Maar nu het belangrijkste…. de pen test.

Ik testte de pennen en stiften die ik het liefst gebruik. En waar ik vanuit ga de meeste andere bullet journalers.

Ik laat je alleend de voorkant van de test zien. maar vertel je er maar wat graag over. Op Instagram zal ik je beide kanten laten zien. Neem hier dan ook gerust een kijkje.

Ik testen de volgende pennen:

 • Micron 08
 • Ecoline brushpen
 • Crayola supertips
 • Stabilo boss marker
 • Tombow ABT dual brush

De uitslag:

Micron 08 werd niet zichtbaar aan de andere kant, zelfs niet naar zorgvuldig inkleuren van het vakje, waardoor ik meerdere keren over elkaar heen ging.

De Ecoline brushpennen gaan er niet doorheen als ik gewoon schrijf. Iets wat niet bij elke geteste bullet journal even goed ging, inclusief zijn voorgangers van de Creachick bullet journals. Maar tot nu toe hield het papier zich goed. Niks kwam er doorheen.

Creachick bullet journal petrolblauw
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Crayola supertips zijn prima stiften om mee te werken. Overigens doen deze stiften het in al mijn bullet journal goed. Zeker een aanrader.

Lees ook eens: Bullet journal must haves.

Stabilo markers staan er om bekend dat ze snel bleeding geven. Na4 keer over de zelfde plek kwam het er nog steeds niet doorheen. Alleen de start en eind waar je stift overheen gaat is zichtbaar. Maar dat heb ik tot nu toe bij al mijn bujo’s.

De Tombow ATB ging er na 4 keer nog steeeds niet doorheen.

Mijn inkt voor de stempels heb ik ook getest, ook deze hield zicht goed. De inkt gaat door veel papier heen. Welke inkt het is,
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een notebook. Is er een pen, stift of iets anders dat jij graag getest wilt zien, let me know.

Natuurlijk laat ik het niet bij een pennen test…..

Vakje:

Achter in de Creachick bullet journal zit een vakje. Dit vakje is bedoeld om kleine spulletjes in te stoppen. Stickers en plaatjes bijvoorbeeld.

Pen loep

Met de pen loep ben ik erg blij. Ik gebruik het graag. Als dit niet in mijn bullet journal zat, dan kocht er eentje om er in te plakken.

Wel zorgt de penloep voor verdikking wat je voelt in je bullet journal als je er in schrijft vanaf ongeveer 2/3 van het boekje. Ik vind het geen mega nadeel, maar kan me voorstellen dat jij dat wel vindt.

Omdat de twee voorgangers kapot gingen nadat ik ze in gebruik nam wilde ik ook deze testen door het te gebruiken. En dan heb ik het over meer dan een pentest. 

Ik besloot om de maand januari op te zetten….

Creachick bullet journal petrolblauw omslag ijsbeer maand januari
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Plan with me Januari 2021

De omslag heb ik getekend met mijn Micron fineliner. Omdat het wat meer kleur kon gebruiken ben ik met de Ecoline en tombow de achtergrond gaan schilderen.

Ecoline en Tombow stiften kleuren op een stuk plastic, druppel water en het als verf opbrengen met een kwast.

Doordat de stiften, (gemengt met water) natter werden is het door het papier heen gegaan.

Weekly

Mijn weekly’s ga ik volgend jaar uitgebreider maken. Een pagina met ruimnte voor afspraken en de andere pagina voor de boodschappenlijst en menu. 

Zins de Corona bestel het eten online en ik merk dat ik nu geen overzicht heb. Met deze weekly hoop ik dat te krijgen. De pagina’s na de weekoverzicht en boodschappen laat ik ruimte over voor aantekeningen en to do’s.

Creachick bullet journal petrolblauw weekly setup januari 2021
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Conclusie Creachick bullet journal:

Het boekje is niet goedkoop. En voor deze prijs klassen zijn er genoeg andere opties. Of deze beter zijn, dat moet ik nog uitzoeken.

Nogmaals de vorige boekjes waren al snel kapot gegaan en werden onbruikbaar. Sceptisch ben ik dan ook.

Ondanks dat ziet en voelt dit boekje beter aan. Omdat ik me meer bezig wil houden met andere dingen dan werken in een bullet journal heb ik de setup gemaakt tot mei 2021 (dan ben ik door het boekje heen). Tot nu toe blijft het boekje goed. 

Aan jou of je de prijs en kwaliteit het waard vind om de Creachick bullet journal petrolblauw de moeite waard vindt om aan te schaffen.

 Overige informatie:

Chreachick bullet journal is onderanderen te koop bij BOL.com voor €19.99 

Op dit moment is de bullet journal te koop in de kleur groen, geel en nu petrolblauw. In het januari komt een bruine bullet journal boekje uit.

  Uitgever: BBNC Uitgevers

  208 pagina’s

  Heb je nog vragen over deze Creachick bullet journal, stel je vraag onder de blog.

  Creachick bullet journal petrolblauw review
  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  1,50

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  Plan with me. Bullet journal thema geel.

  Plan with me. Bullet journal thema geel.

  Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is de kleur geel. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Het is alweer meer dan een jaar geleden dat...

  Bloesem boom teken met Crêpepapier

  Bloesem boom teken met Crêpepapier

  Tekenen met vooral peuters en kleuters kan een uitdaging zijn.  Maar de bloesemboom tekenen met crêpepapier is makkelijk, leuk en snel. Perfect om te tekenen/ knutselen met de kleinste creabea’s onder ons.Het maken van de bloesem boom inspireerde mij door de link...

  Creachick bullet journal bruin review

  Creachick bullet journal bruin review

  Inmiddels heeft Creachick haar vierde bullet journal uitgebracht. Denk  jij er over om het aan te schaffen? Ben jij benieuwd of deze bullet journal de pentest doorstaat.. lees dan snel verder. Creachick, wie kent haar niet. Onder de Nederlandse bullet journal...

  Boerderij speurtocht

  Boerderij speurtocht

  Spelen op een (kinder)boerderij kan nog leuker zijn. Met de gratis boerderij speurtocht ga je op zoek naar dingen die je vind op een (kinder)boerderij.Op het moment zijn door Corona de boerderijen nog dicht. Maar lang zal het hopelijk niet duren. Om de beleving nog...

  2 Reacties

  1. Janneke Veldstra

   Wat een mooie printables, mijn kleinkinderen gaan hier veel plezier aan beleven.

   Antwoord
   • Melanie

    dank u wel

    Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This