Chocolade kruidnoten cake recept

Chocolade kruidnoten cake recept

Feestdagen, Recepten

Sinterklaas snoepgoed, ik ben er gek op, jij ook? Dan is de chocolade kruitnoten cake echt iets voor jou. 

Super makkelijk en snel te maken. Met spullen die je waarschijnlijk allemaal wel in huis hebt, als Sinterklaas in het land is.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Print het recept uit voor later gebruik, of sla het op, op je Pinterest bord.

Al heb ik persoonlijk niet zo heel veel met Sinterklaas de bijbehorende snoepgoed des te meer. En daarom een combo van de Sint en de keuken. En recept dat super makkelijk is en weinig tijd van je vraagt, behalve geduld tot je het mag opeten. Voor de benodigdheden zal je merendeel vast en zeker wel in huis hebben. En daarom alleen al een echte aanrader.

Het is tijd voor weer een nieuwe Crea- cross uitdaging van Ilse (Kreanimo.) Deze week is het thema; in de keuken. Met Sinterklaas bijna in het land moest ik hier wel iets mee doen….

Chocolade kruidnoten cake

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: > 130 minuten

Benodigdheden:

  • 200 gr zachte boter
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1 sinaasappel
  • 200 gr puur chocolade
  • 200 gr kruitnoten

Voordat ik je gaat vertellen hoe je dit heerlijke recept moet maken wil ik je vertellen over de hoeveelheid suiker. Uiteraard kan je de hoeveelheid overnemen. Maar als je een zure sinaasappel hebt dan is het raadzaam om iets meer suiker te gebruiken. Niet meer dan 200 gr in totaal gebruiken. 

Werkbeschrijving:

Verwarm de oven voor op 160 c°

Hak of rasp de chocolade fijn.

Rasp het schil van de sinaasappel en pers het uit.

Doe in een kom de suiker en boter mixen tot een mooi geheel.

Klop dan een voor een de eieren er doorheen.

Als dit een glad mengsel is dan kan je de bloem er aan toe voegen.

Voeg de sinaasappelsap en rasp er aan toe samen met de chocolade en vouw het met een spatel voorzichtig door de mengsel van bloem en suiker.

Verdeel over de bodem van de cake vorm een deel van de kruidnoten.

Als een lasagne

Breng nu een laag van het beslag er op aan. (Ongeveer 1/3 van het beslag) Het idee van lasagne maken, zo stapel je deze cake ook.

Maak dan weer een mooi laagje met kruidnoten.

Nog een laag deeg

Nog een laag kruidnoten.

Als je nog over hebt kan je nog een laag aanbrengen. Zolang de bovenlaag maar is afgemaakt met een mooi laagje kruidnoten. Ik deed er nog een beetje puren hagelslag over heen, omdat je nooit genoeg chocolade kan eten.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

↑ De cake voordat het in de oven gaat. ↑

  • Plaats het nu in de oven en laat het 115 minuten bakken.
  • Goed laten afkoelen.
  • Eet smakelijk. Of zoals wij thuis het altijd zeggen, Selamat makan.
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest

Deze crea- cross is bedacht door Ilse van Kreanimo vergeet dan ook niet om bij haar te kijken. Ilse maakte pannenlappen. En  bij mama duizendpoot . Natasha maakte kruidentuintjes van blikjes

Wordt lid van mijn Facebook groep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, mijn naam is Melanie
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
Hoi, mijn naam is Melanie

Wekom bij de blog Mel DIY.  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun

Lets get sociale

Nog meer DIY’s voor jou…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This