Cheerleader surprise voor Sinterklaas

nov 18, 2020 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Party time | 0 Reacties

Bij het Sinterklaasfeest denk je aan het maken van een surprise. Net als voorgaande jaren heb ik weer een leuke surprise voor je.

Heb je een lootje getrokken van iemand die aan cheerleaden doet, of graag andere mensen aanmoedigt. Dan is de cheerleader surprise iets voor jou om te maken.

Stap voor stap neem ik je mee in het maken van de cheerleader surprise. Hier en daar zou ik dingen nu anders doen, (al doende leert men), hoe jij het doet is aan jou. Door je te vertellen waar ik tegenaan liep kan je zelf bepalen wat voor jou zou werken. Pas mijn ontwerp vooral aan als je dingen anders wilt doen. Ik geef je een idee, aan jou wat je er mee doet.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆

Tijdsduur: <120 minuten

Benodigdheden:

 • Minimaal 2 kleuren A2 formaat karton
 • Alles lijm
 • Crepepier in de kleuren van je keuzen
 • Schaar
 • Stevig karton (optioneel)
 • Lijmpistool (optioneel)
 • Lint

Werkbeschrijving:

De cheerleader die ik heb gemaakt is A2 formaat. Als je het kleiner maakt is dat uiteraard geen probleem. Belangrijkste is dat het cadeau er in past.

Ga je een grote cheerleader maken zoals die van mij dan raad ik je aan om het geraamte te maken van stevig karton. Bijvoorbeeld door een doos te gebruiken als basis. Ik heb dit niet gedaan maar dit maakte het moeilijker om het te maken en minder stevig.

Als je cheerleader niet zo groot is zal je aan gekleurd karton meer dan genoeg hebben. Eventueel een paar wc-rollen op maat knippen om erin te plaatsen zodat het stevig blijft in het midden.

Voorkant

Teken een jurk en armen uit hou de vorm simpel. Details komen later wel. Ben je tevreden met de vorm knip of snij het uit. Nu heb je een sjabloon. (Zie afbeelding 1.)

 De sjabloon gebruik je om de geraamte mee te maken. (Ik noem het nu een geraamte om het verschil aan te geven en geen verwarring ontstaat.) Trek de sjablonen over op de kraton. Welk karton je gebruikt is aan jou. Ga je direct starten met tekenen op het gekleurde karton dan is twee keer uittekenen genoeg.

Ga je het eerst op stevig karton uittekenen dan is het verstandig om daarna de stevig karton te gebruiken als sjabloon voor het gekleurde karton.

Cheerleader surprise voor Sinterklaas
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Afbeelding 1 ↑

Dit omdat de maten af kunnen gaan wijken. Als je werkt met een stevig karton lees dan vooral eerst verder voordat je verder gaat. De manier van maken wijkt iets af.

Je hebt nu de geraamte van de boven en onderkant.

Zijkant

Meet op hoe hoog of breed je cadeau is. Zo breed moet de zijkant van je cheerleader worden. Mijn cheerleader is aan de zijkanten 10 cm diep.  Heb je een cadeau dat maar een paar cm hoog is dan zou ik 8 cm als minimale diepte houden.

De stroken die je maakt zal je meerdere keren moeten knippen. De bedoeling is dat de stroken rondom de hele geraamte kunnen. Maak de strook 2 cm breder dan je nodig hebt. Vouw na het knippen de strook aan beide kant 1 cm om. (Zie afbeelding 1.)

Pak een strook en de bovenkant van de geraamte. Plak de vouwlijn van de strook vast aan de geraamte zo dicht mogelijk langs de buitenste lijn. (Zie afbeelding 1.)

Gebruik je de stevige karton dan hoef je geen vouwlijn te maken voor de stroken van het stevig karton. Dan gebruik je de breedte van de stroken zoals je die uiteindelijk wilt hebben. Je maakt de strook vast aan de geraamte van het stevige karton met schilders tape.

Schilderstap kan je namelijk makkelijk overschilderen en overheen lijmen. Gewoon plakband is hier niet geschikt voor. Bij de Action verkopen ze goedkope schilders tape die ik hiervoor zelf gebruik. Na het maken van de geraamte van stevig karton moet je daarna de gekleurde karton er overheen aanbrengen.

Wacht met het aanbrengen van het gekleurde karton om de stevige karton geraamte. Als het geheel af is gemaakt van stevig karton ga je pas de gekleurde karton er omheen aanbrengen. Het is als het waren het inpakken van het stevige karton.

Cheerleader surprise voor Sinterklaas
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Foto 2 ↑

Achterkant

Knip de jurk en armen deel doormidden. Maak met een perforator gaatjes in de lijn die je doormidden hebt geknipt. Maak de gaatjes vanaf de bovenkant van de nek tot aan de rok. (Zie foto 2.)

Cheerleader surprise achterkant
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Afbeelding 2 ↑

Knip een strook uit die net zo lang is als de geraamte dat je doormidden hebt geknipt. De strook moet minimaal 1 cm breed zijn vanaf de gaten waar de lijm komt, maar breder kan ook. Zorg dat de totale breedte van de strook de gleuf dat ontstaat als je beide delen van de jurk opplakt bedenkt. Je plakt de strook vast aan een van de doormidden geknipte delen. Hou hierbij de gaatjes vrij. (Zie afbeelding 2.)

Plak nu beide jurk delen vast aan de andere deel van het geraamte. De vouwlijn van de stroken lijm je vast aan de twee delen van de andere jurk. Let goed op dat de delen op elkaar aansluiten.

Als je gewerkt hebt met het stevige karton dan kan je de strook dat achter de twee jurk delen voor nu nog achterwegen laten. Plak dan de twee delen vast aan het geraamte met schilders tape.

Als je nu klaar bent met het stevig karton en je geraamte is af, dan kan je het gekleurde karton er omheen vast plakken. Plak het direct vast op he stevig karton. Begin met de zijkant. Gebruik nu wel de vouwrand van 1 cm aan beide kanten. Vouw het om de stevig karton rand heen en lijm alles was. Plak daarna de voorkant vast. De achterkant deel waar je de strook plakt om de gleuf te dichten plak je nu in zijn geheel vast op het stevig karton. Met als laatste het andere deel.

De basis geraamte van de jurk is nu af. Het aankleden kan beginnen…

Cheerleader surprise voor Sinterklaas
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Aankleding/ versiering

Door stroken uit te knippen ben ik de rok aan de onderkant gaan maken. Deze surprise maakte ik vorig jaar met mijn buurmeisje. Zij wilde de stroken (van de rok) laten uitsteken. Aan jou of je dit ook wilt.

De letter A in het shirt is gemaakt omdat de naam van het meisje voor wie deze surprise was gemaakt met een letter A begon. Verander de letter A in de letter van je getrokken loodje voor een leuk detail. Maakt het nog persoonlijker.

Met wat simpele lijnen gemaakt van stroken karton heb ik op de shirt details aangebracht.

Aan de achterkant rijg je een lint, vergeet niet vooraf het cadeau erin te stoppen. Rijg het lint van boven naar beneden zodat net boven de rok een strik geknoopt kan worden.

De pompoms heb ik gemaakt van crêpepapier. In het onderstaande filmpje wordt het uitgelegd hoe je het kan maken.

Cheerleader surprise voor Sinterklaas
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Plak na het maken de pompoms vast met lijm. Liefst een lijmpistool. Je cheerleader surprise voor Sinterklaas is klaar om gegeven te worden.

Tip:

Vind je het te veel moeite om de strook te bevestigen aan de binnenkant van de twee doormidden geknipte jurkdelen, dat snap ik. Vul het dan op met crêpepapier en zorg dat er achter de gleuf genoeg crêpepapier zit zodat je het cadeau niet kan zien zitten.

Cheerleader surprise voor Sinterklaas
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,20

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Boekje voor Moederdag knutselen

Boekje voor Moederdag knutselen

Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Uitvouwbare Moederdag kaart printable

Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

Bloesemboom knutselen met kinderen

Bloesemboom knutselen met kinderen

Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

Magneten maken met papier en mod podge

Magneten maken met papier en mod podge

Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This