Bullet journal must haves

okt 13, 2020 | Bullet journal | 0 Reacties

Als je een bullet journal start kan de hoeveelheid informatie je duizelen. Vaak zie ik in Facebook groepen voorbij komen wat je nodig hebt om te kunnen starten met een bullet journal. 

Maar wat heb je echt nodig? Het zal je verbazen wat je echt nodig hebt. Lees je mee?

Wat heb je echt nodig om te starten met een bullet journal? Het zal je verbazen. Met slechts een notitieboekje en een pen kan je al aan de slag. Veel meer heb je niet nodig.

De vraag die je jezelf moet stellen is…

Wat wil ik doen met mijn bullet journal?

Bullet journal methode

Wil je het gebruiken om echt alleen maar in de plannen en lijstjes bij te houden. Wil je meer een minimaal ingerichte bullet journal? Dan wil jij het bullet journal systeem volgens de bedenker Ryder Carroll. Daar heb je echt niet meer voor nodig dan een notitieboekje en een pen. Heel misschien een marker om dingen uit te lichten maar dat is dan ook alles.

Wil je meer weten over het boek van Ryder Carroll en het bullet journal methode? Het boek kan ik je echt aanraden. Klik dan op de onderstaande link.

De bullet journal methode van Ryder Carroll
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Zo en zo is het boek van Ryder Carroll een must have om te lezen. Het boek leert je niet alleen hoe het bullet journal methode bedoeld is maar ook hoe je beter kan plannen. Een goeie basis om van hieruit verder te gaan.

Als je al weet hoe de bullet journal methode werkt dan kan je van hieruit verder gaan.

Maar misschien wil jij wel helemaal niet plannen en vind jij het leuker om erin te plakken, tekenen of schilderen. Een bullet journal is het dan niet meer. Je kan het dan beter een art journal noemen.

Wil je in je bullet journal wel herinderingen opschrijven dan is het meer een dagboek met leuke plaatjes. Ook dan is het niet een bullet journal.

Maar wat is een bullet journal dan wel?

Een bullet journal heeft niks met de notitieboekje te maken die je gebruikt maar alles met de methode. En dan kom ik weer bij de bullet journal methode uit. In deze methode wordt alles wat je plannen zijn en moet doen met een vakje voor de taak ( de bullet) afgevinkt. Als je het hebt gedaan of gestart bent vink je aan in het vakje.

Daar komt de naam bullet vandaan. Dus niet van de stippen die veel van de notitieboekjes hebben.

Dus stel je van te voren waar je de bullet journal of beter gezegd notitieboekje voor wilt gebruiken. De keuzen voor de te gebruiken materiaal hangt hier heel erg vanaf.

Ben je op zoek naar de juiste notieboekje voor jou? Lees dan de blog: Hoe kies je de juiste bullet journal notitieboekje?

Er vanuit te gaan dat je nu weet wat je wilt….

De bullet journal must haves:

Juiste pennen:

De kleur pen waarmee je schrijft is jouw persoonlijke voorkeur. In de bullet journal gemeenschap werken de meeste met zwarte pennen, net als ik. Voor mij is het belangrijk dat de inkt nergens doorheen lekt en dat de fineliners watervast zijn. Vandaar de keus voor de onderstaande pennen.

 • Pilot Frixion ball – de pen waarmee je alles wat je geschreven hebt weer kan wissen. Nadeel is dat de inkt snel leeg is en de inkt niet diep zwart is meer donker grijs. ( Terwijl ik deze blog schrijf kom ik er achter dat er losse vullingen te koop zijn. Deze pen raad ik vooral aan als je planningen en to do’s schrijft. Schrijf je meer in dagboek vorm dan vind ik de oude vertrouwede BIC pennen nog altijd het lekkerste schrijven. En… ze zijn spot goedkoop.
 • Pigma Micron fineliners. De watervaste fineliners zijn perfect om mee te schrijven, tekenen en om lijnen mee te maken. De punten slijten snel.
 • STAEDTLER Pigment liner fineliner zijn net als de Pigma Microns maar iets minder intens zwart van kleur. Deze zijn iets goedkoper en mijn persoonlijke voorkeur. Ze gaan langer mee en liggen fijner in de hand. Probeer uit welke jij fijner vindt.

Juiste stiften:

Stiften heb je in vele soorten. Ik noem de stiften waar ik graag mee werk in mijn Bullet journal. En geschikt zijn om mee te werken in de meeste notitieboekjes.

 •  Crayola super tips 100. Er zijn kleinere pakketten. Ik heb die van 50 en die bied genoeg kleuren. Toch raad ik je aan om die van 100 stuks te nemen. Toen ik ze ging kopen was er nergens 100 stuks te koop. Ondanks dat je met die van 50 aardig wat kleuren tot je beschikking hebt, kan je met die van 100 een stuk meer. De stiften zijn bijzonder omdat ze een apparte punt hebben. De vorm van de punt maken ze uitermate geschikt om mee te handletteren maar ook om gedetailleerd te kleuren.
 • Brush pen ABT Dual Brush. Deze stiften zijn los te verkrijgen en in sets. Waardoor je zelfs met een kleine portemonnee toch een hoge kwaliteit stiften kan aanschaffen. Elk jaar mag ik er weer een paar van mezelf kopen. Zo hou ik de kosten laag en verzamel ik op deze manier alle kleuren bij elkaar. De Stiften hebben aan allebei de uiteinden een stiftpunt zitten. Aan 1 kant een brush en aan de andere kant een stift. Zo kan je het voor vele doel einden gebruiken. Handletteren maar ook schilderen er mee behoort tot de mogelijkheden. Deze stiften zijn echt mijn go to met vrijwel alles wat ik kleur wil geven in mijn bullet journal.
 • Talens Ecoline brush pens. Deze stiften zijn niet geschikt in alle notitieboekjes. De stiften zijn vrij nat om mee te werken. Toch heb ik ze aan de lijst toegevoegd. Ook met deze stiften kan je heel erg veel. Persoonlijk gebruik ik ze vooral om mee te schilderen. De Action verkoopt een goedkope variant van deze stiften. Deze heten aquamarkers en zijn wit van kleur. En kunnen prima dienen als een goedkoop alternatief. Ondanks dat geef ik de voorkeur aan de Ecoline brush markers. Ze geven meer inkt af en de tip blijft veel mooier, waardoor ze langer mee gaan.  Verwar aquamarkers vooral niet met de Alcohol markers. De alcohol markers zijn fantastisch om mee te kleuren maar zeer ongeschikt voor in je bullet journal.

Overige bullet journal must haves:

Ben je niet van het plannen en tekenen? Veel mooie creaties worden gemaakt door collages te maken in hun bullet journal. Als je daar mee aan de slag wilt dan mogen de volgende items niet ontbreken.

 • Lijmroller. Koop de navulbare, zo bespaar je op lange termijn je portemonnee en het milieu belast je minder met plastic. Ook gaat deze veel langer mee dan de goedkope van de Action. Al werkt deze net zo goed.
 • Stickers en Washitape. De stickerboeken van Mus creatief (naar review) en de washitapes (naar review) en stickervellen van Creachick zijn een aanrader. Het is een goeie basis om je stickercollectie uit te bouwen. Meer en veel verschillende betaalbare keus heb je vaak bij de Action. Uiteraard zijn er heel veel leuke kleine shops die kwaliteit verkopen. Maar als je net begint en ben je nog zoekende naar je style dan raad ik de Action aan om op zoek te gaan.
 • Pritt lijmstift te koop bij heel veel winkels. Waarvan de nep variant er van, afkomstig van de Action (en misschien nog wel beter). 

Heel veel bullet journalers maken collages. Met een schaar, lijmroller en lijmstift en een tijdschift kom je heel ver. Wil je meer en mooiere afbeeldingen? Lees dan de blog hoe en waar vindt je afbeeldingen voor in mijn bullet journal. In de blog vertel ik je alles er over. En waar je vooral voorzichtig mee moet zijn. Zomaar andermans afbeeldingen gebruiken mag namelijk niet. 

Alle bullet journal must haves op een rij. Althans die ik je aanraad. Ik kan niet zonder ze. Maar onthoudt eigenlijk heb je niet meer dan een notitieboekje en een pen nodig.

Wat is of zijn jouw must haves? 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This