Beste slijm recept

jun 27, 2019 | DIY technieken, Knutselen, knutselen met kinderen | 1 reactie

Slijm. Heel lang wilde ik er niet aan. Maar ook ik wilde het wel eens uit proberen. Op zoek gaan naar de goude tip voor het beste slijm recept. Maar of ik die gevonden heb….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tijdens mijn zoektocht naar de beste slijm kwam ik al snel tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om een goed recept te vinden. Veel recepten vertellen wat erin moeten maar niet hoeveel.

Kennelijk moet je het op gevoel doen. Kijken wat er gebeurt. Maar ja op gevoel….. Ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee. Als ik een nieuw recept uitprobeer wil ik graag maten weten.

Ik ging opzoek. Niet alleen naar het beste recept, maar ook naar leuke, zelfs mislukte recepten. Hey, van fouten kan je immers leren.

Lees ook eens: Beste zoutdeeg recept. al meer dan 30.000 keer gedeeld.

De zoektocht

Hip en hot heeft goeie tips in hun blog over slijm maken. Hierdoor durfde ik het eindelijk aan. Snapte ik een beetje wat mij te wachten zou staan.

Het klinkt nu alsof ik als de dood ben voor slijm en dat klopt ergens ook wel. In mijn hoofd zit het hele huis onder de smurrie. Iets wat vaak genoeg is gebeurd met de kant en klare slijm. In de gang heb ik nog altijd een mooie groene plek op het plafon dat mij eraan herinnerd.

Kennelijk kan slijm weken aan het plafon blijven kleven zonder er af te vallen. 

Nee, slijm en ik zijn nooit vrienden geweest. En dat is dan ook denk ik de reden waarom ik het zo lang hebt uitgesteld.

Na me wat meer te hebben verdiept in slijm werd ik wel erg nieuwsgierig. Ik wilde het maken maar welke? Er zijn zoveel verschillende basis slijm.

Ik wilde de overheerlijke fluffy slijm maken in een mooie blauwe kleur met glitter.

Maar ik vergat in de winkel scheerschuim mee te nemen. En geen glitter behalve goud en zwart te koop.

Duss… nieuw plan.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De ingrediënten:

De volgende ingrediënten had ik in huis gehaald:

 • Kinderlijm (van de Action)
 • Lenzen vloeistof met borax (ook van de Action)
 • Goudkleurige glitters (die had ik nog)
 • Paarse glitters
 • Baking soda

Hier moet ik het dus mee doen.

Pin gestest heeft een recept met maten staan. Hier word ik heel gelukkig van. Wel wordt er in dit recept water gebruikt. Omdat ik veel las dat je water juist niet moet gebruiken heb ik dit achterwegen gelaten. Of dit nu een goed idee was…

De slijm is redelijk gelukt. Maar ik kan niet zeggen dat ik er heel erg tevreden mee ben. Ik vroeg mijn 12-jarige buurmeisje wat zij ervan vond.  (Zij heeft heel veel slijm gemaakt en voor mij een slijm expert). Zij vond het ook een twijfel geval. Niet slecht maar ook niet wauw. Of dit komt omdat ik het recept niet helemaal heb opgevolgd of omdat het komt door iets anders? Ik durf het niet te zeggen.

Het maken van de slijm heeft wel getriggerd om meer te gaan maken.

Zo wil ik heel graag de fluffy slijm gaan maken zoals het recept van Mammie mammie.

Maar ook wil ik een keer eetbare slijm maken. Ik wist niet eens dat dat bestond.  En gaat zeker uitgeprobeerd worden.

Ondertussen blijf ik doorzoeken naar het beste slijm… Of mijn techniek verbeteren… Wat het ook is.

Wel heb ik geleerd van mijn ervaring hoe ik slijm weer wat elastischer kan krijgen. Wellicht heb je hier wat aan als je zelf aan de slag gaat.

Lees ook eens: Eerste keer verven met een airbrush. Lastig of niet?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoe krijg je slijm weer elastisch en zacht?

 • Water
 • Magnetron (10 seconden)
 • Bodylotion
 • Lijm

Ik heb geen magnetron dus die valt bij mij al direct af. Water werkte niet. Meer slijm, ik had ondertussen mijn fles lijm al opgemaakt dus dit kon ik niet meer testen. Dan maar bodylotion. Best veel ging er door de slijm. Maar het werd er wel beter van. In ieder geval rook het een stuk aangenamer.

Weet je al wat van slijm maken maar ben je opzoek naar andere recepten? Ik heb er een aantal voor je gevonden. Die de moeite waard zijn.

 • Halloween slijm van Lifestyle momy’s maakte leuke Halloween slijm.  Zoals groene monster slijm.
 • Magnetische slijm klinkt nogal spectaculair. Maar de dames van Lady lemonade lukte het.

Wil je leedvermaak? Lezen hoe het maken van slijm vooral niet moet. Maaike schrijft op geeft je een aantal tips mee hoe het niet moet. Dat niet elke lijm er even geschikt voor is ondervond zij. Iets wat mij al was ingefluisterd. Maaike haar verhaal bevestigt dit.

Heb jij of ken jij een slijm recept dat ik een keer geprobeerd moet hebben? Laat het dan in een opmerking hieronder weten. Ik ben benieuwd.

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging lekker vies. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This