Beste slijm recept

jun 27, 2019 | DIY technieken, Knutselen, knutselen met kinderen | 1 reactie

Slijm. Heel lang wilde ik er niet aan. Maar ook ik wilde het wel eens uit proberen. Op zoek gaan naar de goude tip voor het beste slijm recept. Maar of ik die gevonden heb….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Tijdens mijn zoektocht naar de beste slijm kwam ik al snel tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om een goed recept te vinden. Veel recepten vertellen wat erin moeten maar niet hoeveel.

Kennelijk moet je het op gevoel doen. Kijken wat er gebeurt. Maar ja op gevoel….. Ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee. Als ik een nieuw recept uitprobeer wil ik graag maten weten.

Ik ging opzoek. Niet alleen naar het beste recept, maar ook naar leuke, zelfs mislukte recepten. Hey, van fouten kan je immers leren.

Lees ook eens: Beste zoutdeeg recept. al meer dan 30.000 keer gedeeld.

De zoektocht

Hip en hot heeft goeie tips in hun blog over slijm maken. Hierdoor durfde ik het eindelijk aan. Snapte ik een beetje wat mij te wachten zou staan.

Het klinkt nu alsof ik als de dood ben voor slijm en dat klopt ergens ook wel. In mijn hoofd zit het hele huis onder de smurrie. Iets wat vaak genoeg is gebeurd met de kant en klare slijm. In de gang heb ik nog altijd een mooie groene plek op het plafon dat mij eraan herinnerd.

Kennelijk kan slijm weken aan het plafon blijven kleven zonder er af te vallen. 

Nee, slijm en ik zijn nooit vrienden geweest. En dat is dan ook denk ik de reden waarom ik het zo lang hebt uitgesteld.

Na me wat meer te hebben verdiept in slijm werd ik wel erg nieuwsgierig. Ik wilde het maken maar welke? Er zijn zoveel verschillende basis slijm.

Ik wilde de overheerlijke fluffy slijm maken in een mooie blauwe kleur met glitter.

Maar ik vergat in de winkel scheerschuim mee te nemen. En geen glitter behalve goud en zwart te koop.

Duss… nieuw plan.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De ingrediënten:

De volgende ingrediënten had ik in huis gehaald:

 • Kinderlijm (van de Action)
 • Lenzen vloeistof met borax (ook van de Action)
 • Goudkleurige glitters (die had ik nog)
 • Paarse glitters
 • Baking soda

Hier moet ik het dus mee doen.

Pin gestest heeft een recept met maten staan. Hier word ik heel gelukkig van. Wel wordt er in dit recept water gebruikt. Omdat ik veel las dat je water juist niet moet gebruiken heb ik dit achterwegen gelaten. Of dit nu een goed idee was…

De slijm is redelijk gelukt. Maar ik kan niet zeggen dat ik er heel erg tevreden mee ben. Ik vroeg mijn 12-jarige buurmeisje wat zij ervan vond.  (Zij heeft heel veel slijm gemaakt en voor mij een slijm expert). Zij vond het ook een twijfel geval. Niet slecht maar ook niet wauw. Of dit komt omdat ik het recept niet helemaal heb opgevolgd of omdat het komt door iets anders? Ik durf het niet te zeggen.

Het maken van de slijm heeft wel getriggerd om meer te gaan maken.

Zo wil ik heel graag de fluffy slijm gaan maken zoals het recept van Mammie mammie.

Maar ook wil ik een keer eetbare slijm maken. Ik wist niet eens dat dat bestond.  En gaat zeker uitgeprobeerd worden.

Ondertussen blijf ik doorzoeken naar het beste slijm… Of mijn techniek verbeteren… Wat het ook is.

Wel heb ik geleerd van mijn ervaring hoe ik slijm weer wat elastischer kan krijgen. Wellicht heb je hier wat aan als je zelf aan de slag gaat.

Lees ook eens: Eerste keer verven met een airbrush. Lastig of niet?

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoe krijg je slijm weer elastisch en zacht?

 • Water
 • Magnetron (10 seconden)
 • Bodylotion
 • Lijm

Ik heb geen magnetron dus die valt bij mij al direct af. Water werkte niet. Meer slijm, ik had ondertussen mijn fles lijm al opgemaakt dus dit kon ik niet meer testen. Dan maar bodylotion. Best veel ging er door de slijm. Maar het werd er wel beter van. In ieder geval rook het een stuk aangenamer.

Weet je al wat van slijm maken maar ben je opzoek naar andere recepten? Ik heb er een aantal voor je gevonden. Die de moeite waard zijn.

 • Halloween slijm van Lifestyle momy’s maakte leuke Halloween slijm.  Zoals groene monster slijm.
 • Magnetische slijm klinkt nogal spectaculair. Maar de dames van Lady lemonade lukte het.

Wil je leedvermaak? Lezen hoe het maken van slijm vooral niet moet. Maaike schrijft op geeft je een aantal tips mee hoe het niet moet. Dat niet elke lijm er even geschikt voor is ondervond zij. Iets wat mij al was ingefluisterd. Maaike haar verhaal bevestigt dit.

Heb jij of ken jij een slijm recept dat ik een keer geprobeerd moet hebben? Laat het dan in een opmerking hieronder weten. Ik ben benieuwd.

Omdat het donderdag is, is het weer tijd voor Crea cross. De creatieve uitdaging met link party.  Deze week is de uitdaging lekker vies. Lees vooral verder als jij jouw werk in de link wilt plaatsen of nieuwsgierig bent wat anderen hebben gemaakt.

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This