Auto bingo & speurtocht voor onderweg.

jul 2, 2017 | Er op uit, knutselen met kinderen, Printables | 2 reacties

Ga jij met de auto op vakantie? Vindt jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat zij zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De vakantie is inmiddels voor sommige begonnen. Ga jij met de auto op vakantie? Vind jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat ze zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

Met de auto er op uit met een wagen vol geladen met kinderen is niet mijn idee van gezelligheid. Maar soms is er geen andere optie. En om ergens te komen is de auto een makkelijk zelfs ideaal vervoersmiddel. Maar kinderen uren lang geamuseerd te houden, niet zeuren en ruziën kan een uitdaging zijn.

Speciaal voor onderweg in de auto heb ik de auto bingo bedacht. Terwijl ik de auto bingo maakte kwam ik ook op het idee om er een speurtocht bij te maken. Zo zijn je kinderen wel even zoet.

Zoals je kan zien heb ik de bingo gemaakt voor grote kinderen maar ook voor de kleinste onder ons. Zo kan het voor iedereen leuk zijn.

Hoe kan ik aan de Auto en speurtocht komen?

Je klikt op de onderstaande knoppen. Er opent nu een nieuw tabblad op je scherm. Je kan nu het bestand downloaden.

Krijg je geen toegang?

 • Kijk dan eerst of je wel toegang hebt tot Google Drive.
 • Mij toegang vragen tot het bestand via Google Drive heeft geen nut. Het bestand staat namelijk open voor iedereen die de link krijgt. Lukt dit niet, kijk dan of jouw instellingen in jouw Google Drive account goed staan ingesteld. Kijk of jij kan downloaden van anderen accounts. Zo niet verander dan de instelling. Dan zou je het bestand moeten kunnen binnen halen.
 • Heb je geen Google account dan is het helaas niet mogelijk om de PDF bestand te downloaden. Vraag het desnoods aan iemand die wel een google account heeft.
 • Kom je er dan nog niet uit neem dan contact met mij op. Dan komen wij er vast wel samen uit.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

 • Elke auto bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Van beide bingo kaarten zijn 2 gratis  kaarten te verkrijgen.

 

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen auto bingo kaart.

De bingo voor de kleinste werkt iets anders dan die voor de grotere. Om te beginnen zal ik die van de jongste uitleggen. En daarna voor de grotere kinderen.

Auto bingo en speurtocht peuter en kleuter editie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Auto bingo tot 6 jaar:

De kinderen moeten goed opletten. En de kleuren auto’s die ze voorbij zien komen moeten ze aankruisen op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Om deze bingo te kunnen spelen moeten ze wel cijfers en letters kunnen lezen.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Auto bingo 6+ jaar:

Het doel van deze bingo is om de nummerborden van de voorbij komende auto’s te lezen. Zoek op je bingo kaart naar de nummers en letter combinaties. Zodra je ze vind streep je het af.

Deze bingo kan ee tijd in beslag nemen.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale, verticale of diagonale lijn vol te maken. De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De speurtocht voor onderweg.

Je kan vanuit je auto op zoek gaan naar alles wat je voorbij ziet komen. Streep het af in het daarvoor bestemde vakje. Ook deze kan je plastificeren of in een hoes stoppen.

Zoals je ziet staan er plaatjes op de speurtocht die zo gevonden zijn. Voor anderen zullen ze toch echt wat beter moeten zoeken.

De speurtocht is te spelen voor alle leeftijden. De kleinste zullen er hier en daar een beetje hulp bij nodig hebben. Maar al met al zal het best te doen zijn.

  Wil je meer bingo kaarten aanschaffen. tegen een kleine vergoeding heb je diverse opties. Door de kleine vergoeding, kan ik nog veel meer DIY’s en printables voor jou maken. Ook helpt het om mijn blog te kunnen onderhouden. 

  Met de auto bingo compleet kan iedereen binnen het gezin mee spelen. Met maar liefst 18 bingo kaarten kan je een autorit nog leuker en spannender maken. + speurtocht Geschikt vanaf 6/ 7 jaar.

  Let op!!!

  • Na betaling krijg je direct de link mee naar het te downloaden bestand.
  • Je krijgt 2 bestanden mee om te openen
  • Alles is maximaal 3 keer uit te printen. de link verloopt na 365 dagen. Google drive nodig om het te kunnen downloaden.

  1,50

  De Auto bingo is tot ongeveer 7jaar en bestaat uit 8 kaarten.

  Let op!!!

  • Na betaling krijg je direct de link naar het te downloaden bestand.
  • Alles is maximaal 3 keer uit te printen. de link verloopt na 365 dagen. Google drive nodig om het te kunnen downloaden.

  0,99

  8 bingo kaarten voor kinderen vanaf 6/7 jaar. Cijfers en letters kunnen lezen is noodzakelijk.

  0,99

  Naast de Auto bingo kaarten heb ik nog veel meer leuke bingo kaarten en andere printables. Suggesties zijn altijd welkom.

  Lees ook eens:

  Sla de DIY op voor later op Pinterest. Gebruik daarvoor de onderstaande afbeelding. Vergeet niet om mij te volgen op
  Pinterest

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  0,99

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  DIY pompoen pinata

  DIY pompoen pinata

  Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Herfstkrans maken met spullen van de Action

  Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

  Krijtbord maken van fotolijst

  Krijtbord maken van fotolijst

  Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

  Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

  2 Reacties

  1. Dione

   Er zit een spellingfout in de ‘speurtocht voor onderweg’.
   Grijzen auto is niet correct; het is de grijze (zonder n) auto.

   Antwoord
   • Melanie

    Badankt voor je reactie. Ik heb het direct aangepast.

    Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This