Auto bingo & speurtocht voor onderweg.

jul 2, 2017 | Er op uit, knutselen met kinderen, Printables | 2 reacties

Ga jij met de auto op vakantie? Vindt jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat zij zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

De vakantie is inmiddels voor sommige begonnen. Ga jij met de auto op vakantie? Vind jij het lastig om je kinderen te vermaken in de auto. Of beter gezegd dat ze zichzelf vermaken. Dan heb ik voor jou de oplossing. Een Auto bingo en speurtocht voor onderweg.

Met de auto er op uit met een wagen vol geladen met kinderen is niet mijn idee van gezelligheid. Maar soms is er geen andere optie. En om ergens te komen is de auto een makkelijk zelfs ideaal vervoersmiddel. Maar kinderen uren lang geamuseerd te houden, niet zeuren en ruziën kan een uitdaging zijn.

Speciaal voor onderweg in de auto heb ik de auto bingo bedacht. Terwijl ik de auto bingo maakte kwam ik ook op het idee om er een speurtocht bij te maken. Zo zijn je kinderen wel even zoet.

Zoals je kan zien heb ik de bingo gemaakt voor grote kinderen maar ook voor de kleinste onder ons. Zo kan het voor iedereen leuk zijn.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoe kan ik aan de Auto en speurtocht komen?

Klik op de onderstaande ↓  knop. Je krijgt het direct gedownload op je apparaat.

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

 • Elke auto bingo kaart plastificeren.
 • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Van beide bingo kaarten zijn 2 gratis  kaarten te verkrijgen.

 

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen auto bingo kaart.

De bingo voor de kleinste werkt iets anders dan die voor de grotere. Om te beginnen zal ik die van de jongste uitleggen. En daarna voor de grotere kinderen.

Auto bingo en speurtocht peuter en kleuter editie
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Auto bingo tot 6 jaar:

De kinderen moeten goed opletten. En de kleuren auto’s die ze voorbij zien komen moeten ze aankruisen op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Om deze bingo te kunnen spelen moeten ze wel cijfers en letters kunnen lezen.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Auto bingo 6+ jaar:

Het doel van deze bingo is om de nummerborden van de voorbij komende auto’s te lezen. Zoek op je bingo kaart naar de nummers en letter combinaties. Zodra je ze vind streep je het af.

Deze bingo kan ee tijd in beslag nemen.

Het doel is om zo snel mogelijk een horizontale, verticale of diagonale lijn vol te maken. De winnaar is de geen die als eerste zijn kaart vol heeft.

Auto bingo en speurtocht
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De speurtocht voor onderweg.

Je kan vanuit je auto op zoek gaan naar alles wat je voorbij ziet komen. Streep het af in het daarvoor bestemde vakje. Ook deze kan je plastificeren of in een hoes stoppen.

Zoals je ziet staan er plaatjes op de speurtocht die zo gevonden zijn. Voor anderen zullen ze toch echt wat beter moeten zoeken.

De speurtocht is te spelen voor alle leeftijden. De kleinste zullen er hier en daar een beetje hulp bij nodig hebben. Maar al met al zal het best te doen zijn.

  Wil je meer bingo kaarten aanschaffen. tegen een kleine vergoeding heb je diverse opties. Door de kleine vergoeding, kan ik nog veel meer DIY’s en printables voor jou maken. Ook helpt het om mijn blog te kunnen onderhouden. 

  Met de auto bingo compleet kan iedereen binnen het gezin mee spelen. Met maar liefst 18 bingo kaarten kan je een autorit nog leuker en spannender maken.  Geschikt vanaf 6/ 7 jaar.

  1,50

  De Auto bingo is tot ongeveer 7jaar en bestaat uit 8 kaarten.

  0,99

  8 bingo kaarten voor kinderen vanaf 6/7 jaar. Cijfers en letters kunnen lezen is noodzakelijk.

  0,99

  Naast de Auto bingo kaarten heb ik nog veel meer leuke bingo kaarten en andere printables. Suggesties zijn altijd welkom. 

  Lees ook eens:

  Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  Shares

  Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

  Create and have fun,

  Melanie

  Welkom bij de blog Mel DIY.

  Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

  Create and have fun, Melanie

  Lets get sociale

  Nieuw in de MelDIY shop

  1,20

  Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

  Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

  Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

  Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

  NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

  Boekje voor Moederdag knutselen

  Boekje voor Moederdag knutselen

  Wil je iets leuks maken voor Moederdag zonder uren eraan kwijt te zijn. Het Moederdag boekje is een boekje waarin je de leukste herinneringen kan bewaren zonder heel veel zelf te hoeven doen. Het is een soort van vriendschap boekje voor je mama of oma.Het Moederdag...

  Uitvouwbare Moederdag kaart printable

  Uitvouwbare Moederdag kaart printable

  Wil je zelf iets maken voor Moederdag? Geen tijd, ideeën of zin om alles zelf te bedenken. Dan is de uitvouwbare Moederdag kaart echt iets voor jou.De uitvouwbare Moederdag kaart is gemaakt op A4 formaat. Na het downloaden kan je de kaart gebruiken zoals die is, of...

  Bloesemboom knutselen met kinderen

  Bloesemboom knutselen met kinderen

  Word jij ook zo blij van bloesembomen vol in bloei? Vandaag maak ik een bloesemboom met wc rollen en crêpepapier. Het resultaat mag er zijn. Maak er meerdere en je zal een wauw effect teweegbrengen. En het is niet eens moeilijk om te maken.Een bloesemboom in bloei is...

  Magneten maken met papier en mod podge

  Magneten maken met papier en mod podge

  Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken met papier en mod podge kan jij een persoonlijk tintje geven aan magneten. Ik laat je zien hoe.Heb jij oude magneten of wil jij een persoonlijk cadeau maken? Door magneten te maken...

  2 Reacties

  1. Dione

   Er zit een spellingfout in de ‘speurtocht voor onderweg’.
   Grijzen auto is niet correct; het is de grijze (zonder n) auto.

   Antwoord
   • Melanie

    Badankt voor je reactie. Ik heb het direct aangepast.

    Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This