Alfabet bingo

okt 3, 2019 | knutselen met kinderen, Printables | 0 Reacties

Zit jouw kind in groep 2 of 3? Het alfabet aan het leren? De alfabet bingo is een leuke en leerzame manier om het alfabet te leren. 

Het is weer donderdag en dat betekend creacross tijd. De creatieve uitdaging. Dit keer is de uitdaging in de klas. Ik maakte iets dat zowel in de klas, opvang of gewoon thuis gespeeld kan worden.

Spelendewijs iets leren is altijd de beste manier. Niet alleen is het leuker maar het blijft ook veel makkelijker “hangen”. De letters van het alfabet leren is zo veel leuker met een bingo.

Kinderen in groep 2 en 3 zullen het alfabet leren te herkennen. En dat, steeds sneller. Ze in het begin vooral de letters moeten zien, later kan je het zonder de letters te gebruiken, kunnen spelen.

Hoe kan ik aan het alfabet bingo komen?

Download de kaarten. Je kan na het aanklikken zelf bepalen welke jij wilt downloaden. Selecteer en downloaden maar…

Gedownload en hoe nu verder?

Heb je alle benodigde kaarten gedownload? En natuurlijk uitgeprint? Dan heb je het belangrijkste al gedaan.

Wil je het spel vaker kunnen gebruiken dan kan je twee dingen doen.

  • Elke  kaart plastificeren.
  • Of elke kaart in een plastic hoesje stoppen.

Als je het maar 1 keer wilt gebruiken dan hoef je het niet te plastificeren. Zorg er voor dat je stiften hebt.  Of white board stiften (als je het op geplastificeerde kaarten gaat spelen.)

Misschien een klein prijsje voor de winnaars. Maar dat laat ik over aan jou.

Kaart met grote letters moet je uitknippen. Alle vierkanten met letters. Dit kan je gebruiken om tijdens bingo niet alleen de getrokken letters te benoemen, maar ook eventueel te laten zien. Zo gaan kinderen de letters herkennen.

Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Let op het spel is tot voor kinderen uit groep 2 en 3 bedoeld en te spelen tot maximaal 2 personen. Tegen een kleine vergoeding heb ik 16 kaarten ↓

Alfabet bingokaarten

Alfabet bingo kaarten, leer op een speelse manier het alfabet te spelen met 16 personen. Geschikt voor kinderen uit groep 2 en 3.

1,50

Hoe werkt het spel?

Iedere deelnemer heeft zijn eigen alfabet bingo kaart.

De kinderen moeten goed opletten.  Kruis af welke letter je voorbij ziet of hoort komen, op de bingo kaart. De geen die het eerste drie op een rij vol heeft is de winnaar. Dat kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal.

Deze bingo zal vrij snel gespeeld kunnen zijn. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt, omdat de spanningsboog vaak nog niet zo lang is. Als je de auto bingo kaarten hebt geplastificeerd kan je de kaart weer uitvegen en opnieuw spelen op het moment dat ze er weer zin in hebben.

Om de letters te trekken, gebruik een doos, mand( of wat dan ook), om de letters in te stoppen. Trek steeds een letter. Lees die voor en laat het zien. Geef kinderen de kans om letters te zoeken op de bingo kaart. 

Omdat het alfabet uit meer letters bestaat, dan de bingo kaart kunen niet alle letters op de bingo kaart. Het kan dus zijn, dat de getrokken letter niet op de kaart van een kind staat.

Weten wat de andere creabea’s hebben gemaakt? Lees dan nog even verder….

Lees ook eens:

Denk jij dat de bingo kaarten nuttig zijn bij het leren lezen?

 

Crea cross

Doe je mee aan de crea cross gebruik dan #creacross zodat wij jouw creatie zien.

Op de site van Kreanimo kan je ook meer informatie vinden over de linkparty van deze week.

Co-host

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij Natascha van mama duizendpoot (de andere Co-host).  Natascha maakte deze week een klassenkleed. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan snel een kijkje.

Misschien deed je al mee aan de crea cross of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Zowel voor de bloggers onder ons als de niet bloggers

De linkparty staat namelijk open voor alle nieuwe creatieve projecten die je hebt gemaakt te komen linken. Dat kan een video zijn of een Instagram foto, een Facebookpost of een blogartikel. Aldus Ilse van Kreanimo

Voor de niet bloggers kan je dus ook mee doen. Graag zelfs. Als je wilt krijg ook jij een vermelding op Sociale media en is ook jouw werk even te bewonderen voor iedereen die het maar wilt zien.

Link Party

Link jouw creatieve uitspatting met ons via de link party. Zo kan iedereen jouw werk bekijken

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Shares
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This