52 creatieve uitdagingen

jun 15, 2019 | DIY, Knutselen, Review | 0 Reacties

Op mijn blog vind je genoeg creatieve uitdagingen. Maar wat als ik zeg dat er een boek is waarin 52 creatieve uitdagingen staan. Uitdagingen die je zullen helpen je nieuwe technieken te ontwikkelen of te verbeteren.

Ook al kan je redelijk tot goed tekenen. Dan nog is dit boek perfect voor jou. Zeker op momenten dat je wel crea bezig wilt zijn maar niet zo goed weet wat.

Dit boek is ontworpen om jou de aanmoediging en inspiratie te geven die je nodig hebt om je creativiteit het hele jaar door te blijven voeden. De ideeën en creatieve tips in dit boek zullen je helpen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Maak 5 minuten per dag of 30 minuten in een week vrij om je teken/ schilder technieken te verbeteren. Geen excuus meer dat je geen tijd hebt. Een paar minuten per dag of per week kan je altijd wel vrij maken. Als je het echt wilt.

In het boek mijn art journal een jaar vol creatieve uitdagingen worden er 52 uitdagingen stap voor stap aan je uitgelegd met voorbeelden voor de nodige inspiratie.

Het boek is in 5 hoofdstukken verdeeld. Elk deelneemt iets anders met je door.

 • Hoofdstuk 1 De Basis
 • Hoofdstuk 2 Losse werk
 • Hoofdstuk 3 Buiten de paden
 • Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken
 • Hoofdstuk 5 En nu volhouden

Per hoofdstuk zal ik met je doornemen wat je kan verwachten.

Hoofdstuk 1 De basis

In de eerste hoofdstuk leer je de basis. Duhhh!! Maar wat houdt de basis in…

Je leert hoe je ideeën uit te werken. Materiaalkeuzes te maken. Woorden te gebruiken als kunst.

Hoe je vormen moet zien en waar je op moet letten als je voorwerpen wilt tekenen. Ook leer je perspectief en contouren te tekenen. En misschien wel het belangrijkste…. Hoe je kleuren moet gebruiken en mixen.

Hoofdstuk 2 Losse werken

Mindfull doodles, tekenen zonder gummen, Mandala’s, geïllustreerde letters, zendoodles en zo veel meer.

De nadruk ligt in dit hoofdstuk vooral om los te laten. Het hoeft niet perfect te zijn. Teken uit de losse hand. Ga aan de slag met diverse opdrachten en leer nieuwe technieken.

 

Lees ook eens:

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoofdstuk 3 Buiten de paden.

Je leert nog meer nieuwe technieken maar vooral om jezelf nog meer uit te dagen. In dit hoofdstuk leer jij, je waren potentie kennen. Nog meer ga je leren in details te zien en te leren tekenen en schilderen. Je eigen style ontwikkelen.

Voor mij gaat vooral de uitdaging zijn om ook echt naar buiten te gaan er ergens te gaan zitten om te schilderen of tekenen. Vind dat echt wel een drempel. Ben ik hier de enigste in?

Hoofdstuk 4 Persoonlijke zaken

Dit hoofdstuk gaat vooral over jou. Jezelf bekijken onder een creatief vergrootglas. Je leert hoe je moet omgaan met creatieve blokkades en hoe je ze kan opheffen.

Collages, zelfportretten, jouw dag, bucket list en zo veel meer leuke uitdagingen komen voorbij. Zeker niet de makkelijkste uitdagingen. Maar als je eenmaal zo ver bent zal het je vast wel lukken.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Hoofdstuk 5 En nu volhouden.

Hoe kan je van creatief bezig zijn een gewoonte maken? Een dagelijks crea momentje zonder dat het je vele uren in beslag gaat nemen.

Met nog een laatste paar uitdagingen en nieuwe technieken maakt het een zeer compleet boekje.

Ik ben erg enthousiast geworden van het boekje een jaar vol creatieve uitdagingen. En ik hoop jij ook.

Heb je net als ik een bullet journal of een art journal dan zal dit boek een zeer leuke aanvulling zijn. Maar ook als je dat niet hebt en gewoon soms wat leuks wilt maken. Of je technieken wilt verbeteren.

Omdat ik minder ga bloggen tot na de zomer is het misschien wel zo leuk om je mee te nemen in het creatieve uitdagingen. Elke week wil ik een uitdaging uit dit boekje met jou delen op sociale media. Ga je met mij mee doen?

Lijkt het je leuk en wil je dit boek zelf aanschaffen dat kan….

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Overige informatie:

Mijn art journal vol creatieve uitdagingen is te koop bij diverse boekenwinkels voor €15,99

 • Aantal pagina’s: 112
 • Auteur: Chelsea Ward
 • Uitgever: BBNC-uitgevers
 • EAN: 9789045324203
Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

0,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

DIY pompoen pinata

DIY pompoen pinata

Op zoek naar leuke DIY’s om te maken voor Halloween? Dan is de pompoen piñata perfect. Kinderen vinden piñata’s geweldig. De piñata is simpel te maken en kost je vrij weinig. Klinkt het perfect…. Dan is de DIY-pompoen piñata perfect voor jou.De herfst is in aantocht…...

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Herfstkrans maken met spullen van de Action

Op zoek naar een leuke herfstkrans om zelf te maken? Geen zin om er uren mee bezig te zijn en veel geld aan uit te geven. Met spullen, te koop bij de Action maak je een eyecatcher van een krans.De krans is geschikt voor buiten en daarmee een leuke decoratie voor aan...

Krijtbord maken van fotolijst

Krijtbord maken van fotolijst

Heb jij een fotolijst over of wil je een leuke krijtbord zelf maken. Het is simpeler dan jij zou denken om een krijtbord te maken. Ik had al heel lang een grote tweedehands fotolijst. Niet een mega bijzondere of mooie maar prima, het was immers gratis en grote lijsten...

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Plan with me. Bullet journal thema naturel boho

Hou jij van naturel, natuur en boho dan is dit de thema voor jou. Plan samen met mij de maand augustus. Laat je inspireren. Met gratis omslag om de maand goed te beginnen.Let op!!! Ik werk in een travelers notebook. Deze wijkt af van de standaard bullet journal maat...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This