3x Valentijn zonnenvanger knutselen

feb 3, 2017 | DIY, Knutselen, knutselen met kinderen, Moederdag, Party time, Vaderdag, Valentijnsdag | 0 Reacties

De Valentijn zonnevanger is simpel en snel te maken. Ziet er leuk uit en is perfect voor jonge kinderen. Leuk cadeau voor Valentijn, Moeder- of Vaderdag. Of zomaar omdat je iemand lief vindt.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Crêpepapier of vlieger papier in wit en rood/ roze
 • Karton
 • Potlood
 • Passer nodig
 • Lijm
 • Schaar
 • Lint/ touw
 • Stanleymes

Werkbeschrijving:

Om een cirkel te kunnen maken gebruik ik een passer. Als je dit niet hebt gebruik je een omgekeerd bord. Hoe groot jij de cirkel wilt hebben is aan jou. Die van mij is ongeveer 20 cm in doorsnee.

Na het tekenen moet je een kleinere cirkel in de cirkel tekenen. Heb je geen passer gebruik dan een kleiner formaat 

Zorg dat de krans ongeveer 4 cm breed wordt. Hoe dunner hoe mooier maar ook hoe moeilijker het wordt om het te maken. Hoe dunner de krans hoe sterker het karton moet worden. Denk hier goed over na. Bedenk wat je kind aankan. Ik heb een redelijk brede rand omdat het op deze manier voor de jongste kinderen al te maken is.   

Valentijn zonnevanger

Maak in de krans een gaatje en doe hier touw of lint Ik vond nog een stukje kerst lint wat ik hier perfect bij vind passen.

Knip het witte papier ongeveer 2 cm ruimer uit dan de krans.

Plak het papier vast aan de krans. Sla hierbij het papier om de krans heen en lijm het vast. Hou er rekening mee dat je op de plek van het lint een kleine inkeping maakt. Met een inkeping bedoel ik een stukje knippen zodat et papier er omheen kan. Nu is de basisvan de liefde vanger af.

Omdat ik de sjablonen al in een eerder project hebt gemaakt ga ik er niet verder op in. Wil je meer weten ga dan naar sjablonen. Hier krijg je een uitgebreide uitleg.

Hartjes

Trek zoveel hartjes om als je denkt nodig te hebben voor de liefde vanger. Als je genoeg papier hebt kan je er natuurlijk later altijd nog een paar hartjes maken mocht je toch nog te kort komen. 

Hou er rekening mee dat crêpepapier snel scheurt dus wees voorzichtig met erop te tekenen. Bij jonge kinderen kan je de crêpepapier harten vervangen voor een wat steviger papier soort.

Nu hebt je genoeg hartjes omgetrokken. Dan kan je nu beginnen het uit te knippen. Nogmaals hou er rekening mee dat crêpepapier niet het makkelijkste papier soort is om uit te knippen. Het scheurt makkelijk en is niet makkelijk om in model te knippen.

Plak nu de harten op het witte papier.

Hang het voor het raam. Nu kan je hopelijk onder het genot van het beginnende voorjaarszonnetje genieten van je liefde vanger.

Tip: 

Vind je de Valentijn zonnevanger zoals het nu is nogal simpel dat kan. Wil jij meer uitdaging of beter gezegd jouw kind. Maak dan een kleine dromenvanger.  Het begin blijft hetzelfde om te maken. Alleen maak je nu aan de onderkant een aantal gaatjes. Haal hier draad/ lint doorheen en hang er iets leuks aan.  Zoals veertjes, kraaltjes of nog een paar mini Valentijn zonnevangers om er onder te hangen. Dan heb je een soort van dromenvanger/ zonnevanger.

Lees ook eens: Hartjes pinata knutselen

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Is je kind nog heel erg klein maar wil je toch iets leuks maken. Dan heb ik nog een leuke variatie op de vorige Valentijn zonnevanger voor jou.

Moeilijkheidsgraad: ★ ☆ ☆ ☆

Tijdsduur: < 20 minuten

Benodigdheden:

 • Lamineerhoezen
 • Lamineer apparaat (optioneel)
 • Gekleurd vlieger papier of crêpepapier
 • Schaar

Werkbeschrijving:

Teken een zo groot mogelijkhartje op een lamineerhoes

Laat je kindje nu de lamineer hoes bekleden met verschillende stukjes papier.

Maak de lamineerhoes nu dicht. Heb je geen apparaat zoals ik dan kan je het ook een strijkbout Vergeet er dan niet een theedoek tussen te leggen. Anders smelt de lamineerhoes vast aan je strijkbout en dan wil je niet.

Als de hoes goed aan elkaar zit en afgekoeld is kan je het hartje nu uitknippen.

Maak een gaatje in de hart en doe er een lintje doorheen.

Klaar is de Valentijn zonnevanger

Lees ook eens: Zonnenvanger wolk met regendruppels knutselen met een lamineerapparaat.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Werkbeschrijving:

Dit idee heb ik van Pinterest. Al een tijd geleden kwam ik dit idee daar tegen. En ik moest het toch een keer uitproberen.

Helaas stond er geen goeie beschrijving bij en moest ik het zelf maar uitzoeken. Ik ben tot de volgende conclusie gekomen. En denk dat dit de manier is om deze zonnevanger te maken.

 

Lees ook eens: Leukste strijkralen patronen

 

De oven heb ik aangezet op 100 graden

Zorg dat je een bakplaat hebt die oud is. Je moet het niet erg vinden als er een kraaltje aan blijft plakken.

Leg in de bakvorm bakpapier. Zorg dat dit over de rand heen komt en knip het eventueel wat bij. (Zie foto rechts).

Op de foto op Pinterest stonden alle kraaltjes recht op. Het geeft zeker een mooier effect. Maar ik vind persoonlijk de ingestoken werk niet opwegen tegen het resultaat. Aan jou de keuze. Ik heb alle kralen op de bakplaat gelegd en vond dat prima.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

 Laat wat ruimte op de bakplaat voor de hartjes vorm. Liever wel een ijzeren vorm zodat het mee kan de oven in. Ik had er 1 van plastic en heb het daardoor niet mee de oven in kunnen doen. Na afloop moest ik het hart iets bij knippen.

Plaats het geheel nu in de oven

Als het gesmolten is dan moet je het zo spoedig mogelijk eruit halen. Laat het iets af koelen maar probeer het wel zo warm mogelijk eruit te halen. Ik heb het erg laten afkoelen waardoor het moeilijker was om los te maken.

Druk nu ergens een kraal eruit en haal er een stuk lint doorheen.

De zonnevangeris klaar om te schitteren in de zon.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Wat vind je van de Valentijn zonnevanger? Welke vind jij het leuks?

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This