3d pop up kaart

jan 2, 2021 | DIY, Knutselen, Party time, Scrapbook, Verjaardag | 0 Reacties

Een bijzonder kaartje geven om te laten weten dat je aan de persoon in kwestie denkt, Een kaartje met een wauw effect. Een 3D pop up kaart ziet er moeilijk te maken uit maar is het eigenlijk niet. In ongeveer een uurtje maakte in de kaart. 

Pak een A4 formaat stuk karton, een paar leuke plaatjes en knutsel de 3D pop up kaart met mij mee.

Een kaart maken om te geven is net wat leuker dan een gekochte in de winkel. Al gaat het om het idee dat je aan iemand denkt. Deze kaart maakte ik voor het eerst en ook al maakte ik een paar kleine foutjes, hier kan jij van leren. Stap voor stap neem ik het met je door hoe je de 3D pop up kaart moet maken.

Vanaf vandaag zal elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe creatieve linkparty online komen.

Samen met 3 andere bloggers maken we rond een thema onze interpretatie. Blijf tot het einde of scrole naar beneden als je hun creaties wilt zien, of zelf deel wilt nemen. 

Moeilijkheidsgraad:    

Tijdsduur: <60 minuten

Benodigdheden:

Werkbeschrijving:

Ik heb voor het maken van de doos een grote karton blok (30 x 30 cm) van de action, maar een A4 formaat stuk karton is voldoende om dit te kunnen maken.

Teken de maten 30 x 16 cm en knip of snij dit het uit, zie afbeelding 1.

Vanaf de lengte om de 7 cm teken je het af. Op het einde hou je iets meer dan 2 cm over, (bij het gebruik van A4 formaat kan dit iets minder zijn).

In de breedte teken je vanaf de bovenkant 7 cm af. Vouw de middenlijn. Aan de bovenkant knip je de 7 cm in tot aan de midden (vouw) lijn in. Bij de 2,5 cm dat over blijft knip je de bovenste stuk schuin weg. Knip aan de onderkant van de 2,5 cm ook een stukje schuin weg.

Let op:

Op de kartonnen blokken van de Action staat 30×30 cm maar in het echt zijn ze iets groter, je komt dan uit met 2,5 cm inplaats van 2cm. Hoe groot de laatste stukje is maakt niet zo veel uit. Belangrijkste is dat je minimaal 1 cm speling over houd om het vast te kunnen maken.

De doos is nu af.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De flappen van de doos heb ik met een corner punch afgerond, dit is optioneel, maar maakt het wel af. Knip eventueel de hoeken rond af als je geen corner punch hebt. Gebruik het afgeknipte stukje (als een sjabloon) om de andere hoeken op precies dezelfde manier af te knippen.

Met de overgebleven stuk karton maak je 3 stroken van 11x 2 cm. Vouw aan beide uiteinden van de stroken na 2 cm om. Het middendeel is dan 7 cm, zie afbeelding 2.

Plak de omgevouwen deel vast in de doos zie afbeelding 3.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De basis van de 3D pop up kaart is nu klaar. Met diverse plaatjes kan je de doos versieren en er een thema aan geven. Ik maakte het kaartje voor een verjaardag.  Plaatjes kan je heel goedkoop kopen bij de Action of bij hobby winkels waar ze gespecialiseerd zijn in scrapbooking. Zoek op die-cuts.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

De flappen kleed je aan met wat je maar wilt. Dit kan een tekst zijn een stempel dat is ingekleurd, maak er iets moois van. Aan de binnenkant van de doos, kan je aan de stroken plaatjes vastplakken. Wil je het hoger hebben dan dat het plaatje lang is…

Plak het gewenste plaatje dan eerst op een smal strookje, (eventueel doorzichtig) en maak het dan vast aan de stroken van de doos. Dit kan je ook doen als je plaatje te klein is om goed vast te kunnen plakken zo verstevig je het plaatje.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ten slotte nog een tip, let er op dat je de plaatjes niet te ver naar buiten plaats dit maakt de kaart groter. Ook moet je er op letten dat de kaart nog plat te maken is voor in de envelop. Bij mij heb ik de hartjes lolly iets te ver op de vouwlijn geplaats waardoor het minder goed plat te maken is.

3D POP UP KAART Creatieve linkparty thema 3D
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Lees ook eens:

Ik ben benieuwd naar jouw creaties. Plaats ze gerust op de leukste DIY Facebook pagina van mij. Ondertussen heb ik nog een 3D pop up kaart gemaakt. Hou mijn Instagram in de gaten als je deze wilt zien.

creatieve linkparty elke eerste zaterdag van de maand een nieuwe uitdaging MELDIY.NL
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Creatieve linkparty

Elke eerste zaterdag van de maand komt er een nieuwe creatieve uitdaging online. Samen met andere bloggers maken we een eigen creatie rond het thema. Onder onze blogs die, op de eerste zaterdag, online komen kan je een link naar je site of YouTube kanaal plaatsen met de uitdaging of oude relevante content. ( Dus ook onder deze blog.)

Voor iedereen die geen blogger of YouTuber is, kan via sociale media zoals Facebook en Instagram je creaties laten zien. Tag minstens 1 van ons om zeker te weten dat we jouw creatie te zien krijgen. Of gebruik hashtag #creatievelinkparty.

De creatieve uitdaging van deze maand is 3D.

De deelnemende bloggers zullen op de laatste zaterdag van de maand hun favoriet kiezen. Je werk zal dus met naam vermeld worden op sociale media en op onze blog. Hoe leuk is dat.

Ik hoop je creaties terug te zien.

Om je alvast te inspireren en je op weg te helpen met het thema 3D hebben de volgende bloggers hun creatie gemaakt. Neem vooral bij hun een kijkje.

De deelnemende bloggers:

decoratie op een glazen potjes

en haar wensengeltjes

Voor de Amung us fans onder ons, Natascha maakte een knufelbare crewmate.

Laat hieronder je link achter naar nieuw of oud relevante content.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

Hoe overleef je de Kreadoe beurs?

De kreadoe beurs is de plek voor iedereen die ook maar een beetje creatief is of bezig wil zijn. De beurs is erg druk, veel stands en workshops. Ondanks de plattengronden kan het overweldigend zijn. Hoe kan je de dag zo leuk mogelijk maken zonder gillend gek te...

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This