34 Lijsten, schema’s en beloningsystemen voor het hele gezin

okt 15, 2020 | Printables | 0 Reacties

Kan jij en je gezin een goeie planning gebruiken. Lukt het maar niet om je kind optijd naar bed te krijgen of juist uit bed.

Wil je iets nieuws leren of gewoon je persoonlijke of werk doelen bereiken?

Dan is de Lijsten, schema’s en beloningsystemen voor het hele gezin echt iets voor jou. Met maar liefst 34 pagina’s aan pdf bladen voor jou om te kunnen downloaden en gebruiken.

Voordat ik je alles gaat uitleggen is het handig te weten wat je allemaal kan verwachten en terugvinden…..

De volgende lijsten, schama’s en beloningsystemen kan je terug vinden in het pakket. Wel zo handig om te weten wat je aanschaft.

 

 • Beloningskaart ochtend ritueel
 • Beloningskaart avond ritueel
 • Beloningskaart eten
 • Coupons beloning 6x
 • Klusjes schema’s 3x
 • Leeslijst
 • Boekverslag 4x
 • Huiswerkplan 2x
 • Kalender jaar
 • Kalender maand
 • Maandelijkse planner
 • Wekelijkse planner 2x
 • Dag planner 2x
 • Doel planner
 • Maand overzicht/ review
 • Boodschappenlijst
 • Nieuwhuis checklist
 • Notities
 • Bruiloft checklist
 • Feest checklist
 • Reis planner 2x
 • Zomervakantie bucketlist
 • Afval schema
 • Menu kaart

Het is dus een mega groot pakket dat jij kan aanschaffen. Omdat er zo veel in zit zal iedereen in het gezin er dingen in vinden die je kan gebruiken.

Niet alle lijsten, schema’s zullen voor jou van toepassing zijn. Bekijk na het downloaden dan ook welke voor jou geschikt zijn, print alleen die uit.

Beloningssystemen

Met hulpmiddelen om kinderen die het nodig hebben te helpen met slapen, opstaan en eten. Met een handige beloningsysteem kunnen ze gemotiveerd worden. Zeker als je kind A(D)HD heeft kan het ontwikkelen van een ritueel op problemen stuiten. Een handige schema of beloningsysteem kan dan de motivatie zijn die ze nodig hebben. Plastificeer de beloningsysteem of stop het in een plastic hoesje. Met een white board stift kan je dan elk vakje afvinken. Vooral kleine kinderen vinden het soms leuk om een sticker uit te kiezen en op een vakje te plakken. Als dit je kind motiveert, go for it!!!

De bijgeleverde coupons kan je gebruiken om iets op te schrijven wat je kind kan krijgen als het de beloningsysteem goed doet. Wat dat is mag je zelf bepalen, desnoods in overleg met je kind. De beloning kan zijn een ijsje eten, toetje uitzoek, extra tv tijd of een boswandeling. Hoe meer je dit in overleg doet des te gemotiveerder zal je kind zijn om zich aan de beloningsysteem te houden.

De lijsten zijn voor kinderen wat kleurrijker gemaakt. Met namen de beloningssystemen. Kinderen vinden kleur vaak aantrekkelijker dan een zwart wit thema. Op deze manier hoop ik jouw kind te stimuleren om de beloningsysteem te gebruiken. Hou hier wel rekening mee als je gaat printen dat het meer van je inkt vraagt.

Huiswerk schema’s en boekverslagen

Aan dit geheel heb ik ook huiswerk schema’s en boekverslagen toegevoegd. Zeker als je kind begint met het maken van een boekverslag kan het best lastig zijn. De vooropgezette verslagen kan helpen. Kies wat bij je past. Let op!!  boekverslag bestaat uit 2 pagina’s en een andere is gemaakt van verschillende stickynotes. De stickynotes boekverslag is vooral geschikt voor kinderen die hun eerste boekverslag moeten schrijven.

Daarnaast heb ik huiswerk schema’s en leeslijst toegevoegd. Je kind kan zijn huiswerk beter plannen samen met eventuele andere activiteiten.

De taken lijsten en schema’s heb ik gemaakt met zachte vergrijsde kleuren. Wil je een vrolijke gekleurde takenlijst ga dan naar de blog Gratis klusjes schema. Hier heb je een vrolijke lijst voor klusjes

De meeste overige lijsten zijn gemaakt van vergrijsde, aardetinten en zwart wit. Ik heb rekening gehouden met je printer en inkt maar ook met wat in de meeste huizen niet zal misstaan.

Planner/ agenda functies

Jaar kalender en maand kalender. Zelf in te vullen dus voor meerdere maanden en jaren te gebruiken.

In de maand, week of dag planner schrijf je op wat daar op het moment belangrijk is. Van doelen tot to do lijsten.

Doelen opschrijven helpt om ze ook echt te bereiken. Het kunnen persoonlijke doelen zijn maar ook werk doelen. Verwerk de doelen in je maand, week en dag planner om je doelen ook echt te bereiken. Hang desnoods je doelen overzicht op waar je het goed kan zien. Zo zal je veel meer gemotiveerd worden om je doelen te halen.

Ik kijk terug op.. is een maandoverzicht waar je evalueert wat er goed ging in deze maand en wat je de volgende keer misschien anders zal doen. Dit helpt je om je doelen te halen en ook om minder zwaar te tillen aan momenten die minder goed gingen.

Overige lijsten, schema’s en checklijsten

Naast een agenda functie heb ik ook andere leuke en handige lijsten en schama’s gemaakt.

De notitie pagina kan je overal bij voegen, of het nu in je week, dag of maandplanning is. Maar als je gaat trouwen of een knalfeest gaat geven, Soms heb je meer schrijf ruimte nodig, daar is de notitie pagina voor.

Verder heb ik een lijst gemaakt voor afvalverwerking, verhuizing, bruiloft, feestje, reizen.

De menu kaart is leuk om te gebruiken als je eters net dat kleine beetje extra wilt geven als ze langskomen.

Met maar liefst 34 schama’s, lijsten en beloningsystemen kan je als gezin alles beter plannen.

Denk je na het lezen, dit wil ik aanschaffen maar hoe doe ik dit?

Klik op de onderstaande link. Wil je zien wat er nog meer te koop is ga dan naar de shop.

Gezinsplanner en beloningsystemen
Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

5,00

Als je mijn blog al wat langer volgt weet je dat ik merendeel van de printables gratis weggaf. Dit blijf ik ook doen. Wel ga ik steeds meer verkopen. Dit doe ik omdat in het maken van de printables heel veel tijd gaat zitten. Vele dagen en uren heb ik alleen al gewerkt aan deze pagina’s. Om voor sommige printables geld te vragen is dan ook niet heel onlogisch. Niet alleen kan ik zo de kosten uit mijn blog halen maar het aanschaffen van alle materiaal om te knutselen kan aardig hard oplopen. Zo kan ik jou en andere lezers blijven verblijden met knutsel ideeën. Ik hoop op je begrip. Voel je vooral niet verplicht om dingen aan te schaffen. Al ben ik je zeer dankbaar.

Wat vind je van de schama’s, lijsten en beloningssystemen, is het iets wat jou gezin kan gebruiken. Als er nog iets ontbreekt of anders had gezien, Ik hoor het graag. Zo kan ik de producten nog meer verbeteren. 

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

2,50

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Doily slinger met waterverf knutselen

Doily slinger met waterverf knutselen

Heb jij nog ergens doilies in je huis liggen? Weet je niet zo goed wat je er mee aan moet? Of heb je binnenkort een tea party? Dan is een doily slinger met waterverf knutselen iets voor jou.Al jaren heb ik een pakket met doilies liggen in mijn knutsel kast. Ik gebruik...

Vriendenboekje voor je leraar

Vriendenboekje voor je leraar

Op zoek naar een cadeau voor de juf of meester? Een cadeau wat ze altijd kunnen bewaren? Een cadeau dat altijd leuk blijft? Wat dacht je er dan van om een vriendschapboekje te maken voor de leraar. Gratis printable.!!!Een vriendenboekje is altijd leuk. Zo nu en dan er...

Bedankje tags voor de leraar

Bedankje tags voor de leraar

Wil jij iets maken of kopen om de leraar te bedanken? Met de bedankje tags maak je het geven van een cadeautje nog leuker. En het mooiste is, het is gratis te downloaden. Dus direct te gebruiken.Diverse tags voor verschillende cadeautjes.  Hoe kom je aan de Bedankje...

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Plan with me. Bullet journal thema kleurrijk surfen

Op zoek naar een vrolijke lente en zomer thema voor in je bullet journal? Dan is de plan with me van deze maand echt iets voor jou. Het thema dat ik dit keer gebruik is kleurrijk surfen aan het strand thema. Laat je inspireren en maak jouw creatie.Kleurrijk surfen is...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This