10 overheerlijke smoothie recepten

jan 5, 2017 | Recepten | 2 reacties

Een smoothie is niet alleen lekker maar ook een goeie manier om op een makkelijke manier de dagelijkse hoeveelheid fruit of groenten binnen te krijgen.

Voor een goed begin van het jaar heb ik 10 hele lekkere smoothies voor je op een rijtje gezet. 10 recepten waarvan het hele gezin ze gegarandeerd lekker zal vinden.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Je kan echt ontelbaar veel verschillende combinaties maken om een lekkere smoothie te maken. De basis van een smoothie bestaat meestal uit:

 • Melk ( koeienmelk, soya, amandelmelk, geitenmelk)
 • Yoghurt
 • Sinaasappelsap
 • Appelsap

Vandaag heb ik 10 smoothie recepten voor het hele gezin. Met de basis van vooral yoghurt en sinaasappelsap.

Behalve fruit kan je ook smoothies maken met groenten. Omdat dit voor veel kinderen en volwassenen  een stapje te ver gaat. Hou ik het dan ook voor nu bij fruit smoothies.

Wil je een stevige smoothie als ontbijt maken. Voeg er dan eens een handje muesli aan het recept toe. Dit werk vooral goed bij de recepten op yoghurt en melk als basis.

Na het afzoeken op het internet en gecombineerd met een aantal eigen recepten ben ik tot deze top 10 gekomen van wat ik heerlijke smoothies vind. En jij vast ook.

1     Ananas- banaan- kokos smoothie.

Dirk.NL komt met een heerlijk recept. Ik word er meteen enthousiast van. Als er kokos in zit is het bij mij al goed. Er zijn een aantal dingen waar ik echt van hou. Kokos is er 1 van. Je houd er van of je vind het maar niks.

2     Mango- sinaasappel smoothie.

Dirk.Nl heeft zo veel recepten die te lekker zijn. Dit is er ook weer een van hun. Mango is ook een van mijn favo fruit soorten. Dus hier scoren ze punten mee. En samen met de sinaasappelsap maakt het een heerlijke tropische smoothie.

3     Smoothie met framboos en appel.

Smoothie Smuller heeft echt een recept om van te smullen. De appel geeft het geheel een fris zoete smaak en in combi met de framboos is het gewoon heerlijk.

Een variant hier op is:

 • 250 gr framboos
 • 2 bananen
 • 500 ml sinaassappelsap of appel
 • 2 takjes munt

4     Mango smoothie:

Ingrediënten:

 •  Verse mango, in stukken gesneden
 • Ongeveer 200 gram yoghurt
 • ½ kopje sinaasappelsap
 • 2 eetlepels honing
 • Handvol ijsklontjes

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten samen in een blender en mix het totdat het geheel glad is. Schenk daarna de mix in glazen.

Shares
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

5     Peer- kaneel smoothie.

Een heerlijk herfst smoothie van i love health. Dit recept is net even anders maar echt heerlijk.

6     Aardbei- druiven smoothies.

Laura’s Bakery maakt de lekkerste dingen. En ik denk dat ze met dit recept veel kinderen aan de smoothies zal krijgen.

7     Kiwi smoothie:

Ingrediënten:

 • 2 banaan
 • 2 kiwi
 • 200 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze:

Stop alle ingrediënten samen in een blender en mix het totdat het geheel glad is. Schenk daarna de mix in glazen.

8     Grapefruit- framboos smoothie.

Elle eten heeft een aantal verschillende smoothies met grapefruit. Ik heb hier de gene waarvan ik denk dat kinderen die het lekkers zou vinden voor je opgeschreven.

9     Smoothie watermeloen- limoen en munt.

Moderne hippies heeft wat mij betreft de zomer smoothie. Ik hou van watermeloen. Maar het meest hou ik van limoen. Ik vind limoen niet alleen heerlijk smaken. Zowel zo als ergens door heen. Maar ik hou van de geur. De lekkerste geur die er is.

10    Roze zomerfruit smoothie

Ik hou van de producten van Alpro. Ik lust geen melk en mijn dochter verdraag melk niet goed. Alpro is bij ons dan ook altijd in huis. Om hier smoothies mee te maken kan dan ook niet ontbreken. Je hoort het steeds meer koemelk allergie. Dus ook speciaal voor hun dit recept.

Nog eentje dan…

Ik kan het toch niet laten om er 1 recept tussen te stoppen met groenten er in.  Van deze ben ik zeker dat de meeste kinderen die wel zal lusten.

11      Appel- wortel- banaan smoothie.

Lavie Sagista heeft wat mij betreft het meest gangbare groente / fruit  smoothie recept. Maar hierdoor zullen kinderen het wel drinken.

Tip:

Om niet mee te doen aan de plasticsoep in de oceaan raad ik je aan om geen gebruik te maken van plastic rietjes. ( De foto’s gebruikt in de blog zijn stockfoto’s van Pixabay en niet van mij afkomstig.) Wil je net als ik duurzamer leven, begin dan met het vervangen van je plasticrietjes. Strawies is een bedrijf dat herbruikbare rietjes voor jouw favorietje drankje maakt.

Ik kan deze aanraden.

Welke vind ik het lekkers?

Dat is lastig kiezen maar dat zal dan toch wel de eerste; Ananas- banaan- kokos smoothie

Welke lijkt jouw het lekkerst?  

Shares

Wordt lid van mijn Facebookgroep. De groep waar iedereen zijn creativiteit mag laten zien. Of alle creatieve vragen kan stellen.

Create and have fun,

Melanie

Welkom bij de blog Mel DIY.

Vol leuke, vaak simpel te maken,  knutsel ideeën voor kleine en grote creatievelingen.

Create and have fun, Melanie

Lets get sociale

Nieuw in de MelDIY shop

1,99

Smûk. Fries geluk in een creatief boek.

Soms  maak ik gebruik van affiliate marketing in mijn content. Wat houd dat in?

Als je via mijn blog een aanbevolen product koopt dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen invloed op het aankoop bedrag voor jou. De aanbevolen producten zijn producten waar ik achter sta en zelf gebruik.

Wil je meer weten over Affiliate marketing ga dan naar de disclaimer voor meer informatie.

NOG MEER DIY’s VOOR JOU…

Mythografie dieren

Mythografie dieren

Een kleur boek met verborgen schatten. Een boek waar fantasie verweven is met het dierenrijk. Klikt het als een kleurboek dat jij wilt hebben? Lees dan verder.Treed een wereld vol betoverende dieren, mythologische wezens en verborgen geheimen binnen in Mythografie...

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pastel pompoenen schilderen met spullen van de Action.

Pompoenen beschilderen die vele jaren meegaan, het kan. Met plastic pompoenen kan je ze maken naar je eigen smaak. Want waarom moet een pompoen per se oranje zijn. Vandaag geef ik je tips om simpel pompoenen kan pimpen en voor vele jaren kan gebruiken.Al een aantal...

Konijn van pompoms knutselen

Konijn van pompoms knutselen

Van pompoms kan je heel veel dingen maken. Zo ook dieren. Vandaag vertel ik je stap voor stap hoe je een konijn kan maken van pompoms. Wil je een ander dier maken dat kan ook. De techniek is zo simpel dat je er elk dier kan van maken dat je wiltMet dierendag of Pasen...

Uil knutselen met wc-rollen

Uil knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen is een manier om goedkoop de leukste dingen te knutselen. Met de herfst om de hoek leek het mij leuk om jou te laten zien hoe je stap voor stap een uil kan maken van een wc-rol.De uil heb ik gemaakt door de veren na te bootsen met cirkels. Met...

2 Reacties

 1. kelsey

  hallo,
  ik heb een vraagje,

  ik wil met de kinderen van mijn klas een heerlijke smoothie maken.
  zou je me kunnen vertellen hoeveel porties ik ongeveer haal uit de mango smoothie?

  Antwoord
  • Melanie

   voor dit recept heb je 1 mango voor 2 personen nodig. hoop dat je hier iets mee kan.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This